Запитване за зимни гуми за Celica T23?
Запитване за зимни гуми за Celica T23?
Така, дойде момента за закупуването на зимните гуми..Може би въпросът ми ще ви се стори глупав, но все пак не разбирам и реших да се допитам до вас..Реших да карам зимата с 16' джанти и следователно искам да ви запитам какви зимни гуми да сложа..По технически данни гледам че се препоръчват 205/50/R16 87 V, но като гледах..първо от тоя размер гуми няма почти никакъв избор и второ са доста скъпи..проблем ли ще е да сложа 205/55/R16 и проблем ли ще е ако скоростния и товарния индекс са различни..Благодаря ви предварително!
- Чо :)
- Автомобил: Prius 4
- Обратна връзка:
205/55/R16 не може
195/55/R16 може
или разгледай някой калкулатор - стари>нови размери
(примерно тук отляво).
скоростния индекс - зависи "с колко" смяташ да караш
товарния индекс - зависи от теглото на колата с пътници и багаж разпределена на 4те гуми
за двата индекса разгледай примерно тук
195/55/R16 може
или разгледай някой калкулатор - стари>нови размери
(примерно тук отляво).
скоростния индекс - зависи "с колко" смяташ да караш
товарния индекс - зависи от теглото на колата с пътници и багаж разпределена на 4те гуми
за двата индекса разгледай примерно тук
Smile is Health
Keep Smiling ...
Усмихни се ... Животът е Хубав 

- Raya
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
То проблеми няма, ама този размер гуми са по-скъпи.Asenski написа:Аз карах миналата година с 205 55 16 никакви проблеми и мисля и тази година да карам така.Даже доста добре си драпаше,а за поднасянето по-внимателно с ръчната.
,
Аз с такъв размер зиме на мокро се чувствах по-стабилно отколкото лятото на сухо, но излизат солено хубавите гуми.
....--Celica 1.8_00г--Avensis 1.6_00г--Avensis 1.8_05г--....
Re: Запитване за зимни гуми за Celica T23?
Здравейте,
Виждам, че темата е малко стара, но понеже и на мен ми предстои да вземам зимни гуми, кое все пак е най-добрия вариант като оставим цената на страни?
1. Оригиналния размер 205/50/16 - има доста малък избор на гуми + ще са ниски за зимата май?
2. 195/55/16 което е с 10 мм разлика в диагонала на гумата т.е. допустимо е - не са ли прекалено тесни и да не стоят добре на колата?
3. 205/55/16 - най-разпространеният размер и има доста добри гуми от него - тук въпроса е, че калкулаторите ги изкарват недопустими заради +21мм разлика в профила на гумата - четох, че някои колеги са карали с такива - та този вариант и на мен ми се вижда най-читав, но наистина ли няма никакви проблеми с опиране и т.н.?
Колата е Celica T23 1.8 VVTi
Виждам, че темата е малко стара, но понеже и на мен ми предстои да вземам зимни гуми, кое все пак е най-добрия вариант като оставим цената на страни?
1. Оригиналния размер 205/50/16 - има доста малък избор на гуми + ще са ниски за зимата май?
2. 195/55/16 което е с 10 мм разлика в диагонала на гумата т.е. допустимо е - не са ли прекалено тесни и да не стоят добре на колата?
3. 205/55/16 - най-разпространеният размер и има доста добри гуми от него - тук въпроса е, че калкулаторите ги изкарват недопустими заради +21мм разлика в профила на гумата - четох, че някои колеги са карали с такива - та този вариант и на мен ми се вижда най-читав, но наистина ли няма никакви проблеми с опиране и т.н.?
Колата е Celica T23 1.8 VVTi
-
Здравей,
за проблем с опирането няма да имаш. Аз карах с 215/45/17 , като цялата кола беше свалена с 3,5 см. от окачване. За устойчивост се съмнявам-на вода има около 20км. разлика, в смисъл с 205 поднася отпред на 110/120 а с 215 даже и на 90.
за проблем с опирането няма да имаш. Аз карах с 215/45/17 , като цялата кола беше свалена с 3,5 см. от окачване. За устойчивост се съмнявам-на вода има около 20км. разлика, в смисъл с 205 поднася отпред на 110/120 а с 215 даже и на 90.
Celica TS-2002
Значи като оптимален вариант са може би 195/55/16 - само това че са леко по-тесни може да повлияе на визията на колата?