avensis d4d
avensis d4d
здравейте!От скоро карам едно авенсисче д4д и за сега съм повече от доволен!Но има нещо което не мога да разбера,нали щеката за маслото е крива и колкото и пъти да я бърша и да меря все не съм сигурен до къде ми е маслото,от едната странае на минимума,а от другата на щеката е над максимума.Има два варианта или вярно е по-ниското ниво,а от другата страна е зацапано при изваждането.Или втория вариант да е вярно по-високото,а от другата страна маслото да се избърсало при изваждане!Много ще се радвам да получа компетентни съвети!
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Маслото се мери на топъл ДВГ, 10 минути след изключване на ДВГ.
На 1CD-FTV се гледа нивото на тази страна на щеката, която "гледа" към автомобила.
На 1CD-FTV се гледа нивото на тази страна на щеката, която "гледа" към автомобила.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Killer ти наистина ли успяваш да побереш повече от 6 литра без да ти е над максимума.OIL FILTER SUB–ASSY (1CD–FTV). 17–31. AVENSIS REPAIR MANUAL (RM1018E). (b) Fill with fresh engine oil. Capacity: With the oil filter replacement: 5.9
По каталозите на производителите на масла също дават 5.9 литра със смяна на филтъра на 1CD-FTV.
- KiLLeR
- Получена благодарност: 1 път
На предната смяна не бях при колата, но на първата беше към 6 и малко по фактурата. Плюс, че в книжката пише точно така 6.4 филтър и даже 5.4без. (е*ем ти и филтъра 1 литър biggrin.gif ) 
btw някой може ли да разгадае схемата горе с видовете масла, че това 5/30 се предпочита за температури от 10 градуса надолу ли?
И още нещо 10/30 от къде да си купя? biggrin.gif

btw някой може ли да разгадае схемата горе с видовете масла, че това 5/30 се предпочита за температури от 10 градуса надолу ли?

И още нещо 10/30 от къде да си купя? biggrin.gif
- Прикачени файлове
-
- maslo ave.jpg (156.23 KiB) Преглеждано 3832 пъти
Да Killer-a e прав. Разликата е във фитъра.Аз съм се заблудил че всички
1CD-FTV са еднакви
Avensis CDT220 ,Corolla E11 с 1CD-FTV - филтъра е дълъг 120мм
Avensis CDT250,Corolla E12 с 1CD-FTV - филтъра е 105мм дълъг
Филтъра събира повече на Е11 и T22, май 1 литър точно събира.
Има разлики и в интеркулера, вероятно и в щеката.
А защо ти е да слагаш 10W масло и то през зимата на този двигател.
1CD-FTV са еднакви
Avensis CDT220 ,Corolla E11 с 1CD-FTV - филтъра е дълъг 120мм
Avensis CDT250,Corolla E12 с 1CD-FTV - филтъра е 105мм дълъг
Филтъра събира повече на Е11 и T22, май 1 литър точно събира.
Има разлики и в интеркулера, вероятно и в щеката.
А защо ти е да слагаш 10W масло и то през зимата на този двигател.