Проблем с ТМ АУТО

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
danny
Обратна връзка:

Проблем с ТМ АУТО

Мнение от danny » 17 Окт 2011 12:36

Моля за съвет всички колеги!
В петък си взех колата от сервиза ТМ АУТО след 2 дни престойи.
И установих че са ми сменили шофьорската седалка с видимо по стара и амортизирана. Днес ходих до сервиза и ми казаха да пусна жалба и щели да разгледат записите от камерите. В същото време ми казват, че това било невъзможно и ме изкарват ЛУД!? Някой да е имал подобен проблем? :help:

Аватар
digitalpr
Благодарил/а: 1 път

Мнение от digitalpr » 17 Окт 2011 13:23

Wow? Сигурен си че са я сменили? Ми да видят камерите, това ми се струва доста елеманарно и глупаво от тяхна страна. Да ти сменят нещо под капака разбирам, ама седалката се вижда веднага.
Avensis II 2005 1.8VVT-i SOL

Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

Мнение от mitkoa » 17 Окт 2011 13:24

Първо ми стана много смешно, извинявай колега.
Ще ни държиш ли в течение за събитията от сега натам, защото това е много сериозен проблем.И сваляли ли са седалки по ремонта на колата ти.
Защото може просто да е някаква грешка в този случай.Ако ремонта изобщо не е бил свързан със сваляне на седалки, то проблема е доста сериозен.Виждам 2 варианта:
1) Прецакват някак си твоята седалка и със знанието на мениджъри и доста персонал намират друга седалка и ти я слагат.Сега се правят на луди, а пък може и служителите с които говориш да не знаят даже.Говори МНОГО ЗЛЕ ЗА ТМ АУТО.
2) Техник или приемчик е разглобил седалката и е сложил другата.Говори за нула контрол в сервиза, говори за много кофти персонал.ПАК МНОГО ЗЛЕ ЗА ТМ АУто.

Чувал съм в сервизи да подменят части по колите, ама чак пък седалка, то бива наглост, бива ама..... :censored:

danny
Обратна връзка:

Мнение от danny » 17 Окт 2011 13:27

Как няма да съм сигурен, та нали я купих преди 2 месеца. Бих ли дал 18000лв за кола със скъсана, кърпена и тапицирана седалка?!

danny
Обратна връзка:

Мнение от danny » 17 Окт 2011 13:34

В сервиза беше за смяна на акумулатор, втулки на стартер и смяна спирачна течност. Ако са сменявали спирачната течност из под шофьорската седалка може и да са я объркали..
Няма да оставя нещата така, ако трябва ще водя дело или до шефа на Тойота в Япония ще пиша! Някой ако може да даде акъл нека пише..

Аватар
lederman
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от lederman » 17 Окт 2011 14:03

това е АБСУРДНО......:censored:
и си е за "Господари на ефира"
дано да разнищиш случая ...
ни трябва да са много глупави да сменят седалка в халето пред камерите .....
но поне ще се види кой я е изкарвал ......
Поздрави :thumbsup:
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

Аватар
digitalpr
Благодарил/а: 1 път

Мнение от digitalpr » 17 Окт 2011 14:18

Звучи нелепо, абсурдно... и не знам как още да ги нареча. Задължително пиши тук какво е развитието на проблема. Тия не са нормални ако са го направили нарочно и заслужават случая да се раздуха навсякъде, ако е така.
Avensis II 2005 1.8VVT-i SOL

lubooo

Мнение от lubooo » 17 Окт 2011 14:27

колега би ли направил една снимка на седалката , ако ти се занимава де.. да видим поне за какво става въпрос unsure.gif
Toyota Corolla E12 2002 1.6 vvti
3ZZ-FE

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 17 Окт 2011 15:11

Трудно ми е да повярвам, че седалката е сменена...Прекалено очебийно е.Пък и наистина с тези камери си е и опасно.Какъв е модела на колата?Има ли вариант да не си видял дефекта на тапицерията по-рано?Защото съм бил свидетел на случай когато клиент идва ди си вземе отремонтирания автомобил и казва "Виж каква разлика в цветовете има отдясно.Преди беше идеална боята.".А приемчика отговаря:"Ама възлагателното писмо беше за отляво...Ние само там сме боядисвали."И те така.
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 17 Окт 2011 15:21

Някои части (пластмасовите) имат отпечатана дата на производство. Възможно ли е на седалките или ако има пластмасов орнамент да има също някакъв белег за датата на производство. Принципно би следвало ако има такъв белег то да няма разлика в датата на производството или поне не фрапираща разлика.

Много странно unsure.gif Ако се установи злоупотреба със собствеността ти ги съди обезателно !

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 17 Окт 2011 15:25

На колко хиляди километра е този автомобил, че е бил за смяна на втулки на стартера.

На седалката отдолу има етикет от плат, на който пише дата на производство. Сравни го с другите седалки.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 17 Окт 2011 15:46

Докторе ,етикетите може и да са с различни (но относително близки) дати.Отделните части може да преседят и седмици преди да се съберат заедно в автомобила.Важи и за колани, стъкла, гуми и т.н.
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 17 Окт 2011 15:48

Владислав написа:Докторе ,етикетите може и да са с различни (но относително близки) дати.Отделните части може да преседят и седмици преди да се съберат заедно в автомобила.Важи и за колани, стъкла, гуми и т.н.
Същото имах предвид и аз! :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 17 Окт 2011 16:13

Освен това ако някога е била маркирана колата, върху седалките често пишат с маркер - огледай (може да се вижда и само на ултравиолетова светлина).
И мен малко ме съмнява такъв груб номер...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 17 Окт 2011 16:19

Каквото и да стане, спокойно могат да кажат, че колата им е докарна с тази седалка.
Пази фактурата с датата на която колата е била при тях.
И мен ме съмнява да са направили такава наглост, защото това може да се забележи веднага с влизането в колата.
А и ми е много чудно, как колегата не е видял проблема веднага още в сервиза!?
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Публикувай отговор