На коя бензиностанция е най-добър дизела?
-
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 165 пъти
- Обратна връзка:
На всяка една, извън България laugh.gif
Няма такова понятие като най-добър дизел. Всички зареждат от едно място. Въпроса е кой как кръщава и с какво кръщава. До скоро зареждах ОМВ - заради куфарите. Вече зареждам на ЕКО или Ромпетрол. Единствено не зареждам ШЕЛ и никога няма да заредя там. И ползвайте търсачката - има десетина теми за тези горива
Няма такова понятие като най-добър дизел. Всички зареждат от едно място. Въпроса е кой как кръщава и с какво кръщава. До скоро зареждах ОМВ - заради куфарите. Вече зареждам на ЕКО или Ромпетрол. Единствено не зареждам ШЕЛ и никога няма да заредя там. И ползвайте търсачката - има десетина теми за тези горива

Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Покрай тези куфари три пъти зареждах на OMV в различни краища на страната/малко преди края на магистрала 'Хемус' преди Ябланица, Шумен, Слънчев Бряг/. Равносметката е, че изминавам доста по-малко километри, а в същото време борд-компютъра показва непроменен разход на гориво. По всичко личи, че това си е 'политика на компанията' - в резервоара да влиза доста по-малко от отчетеното на колонката.
И се завърнах на ЕКО. И аз, като колегата преди мен никога SHELL

- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 165 пъти
- Обратна връзка:
Ако не си забелязъл, тук се пита за дизелово гориво, а не за бензин. Преди години като зареждах микробуса от шел, почти винаги имах адски проблеми - замръзнала нафта, задръстени филтри. Това беше преди 12 години, но от тогава никога не зареждам там и няма да заредя.
Прочетете правилата на форума!
Зареждане на гориво
ЗДРАВЕЙТЕ аз зареждам само от Еко и Ромпетрол и досега съм нямал проблеми с нафтата.
Може и да е съвпадение, но три пъти наливам от ЕКО и трите пъти имам сериозни проблеми с вървенето, като единия път едвам стигнах от Сф до Бургас.
Наливам в 95% от случаите от Premium/Alpin дизел на OMV. В другите случаи, когато ползвам Лукойл или обикновения дизел на OMV има разлика в динамиката на колата и шума от двигателя. Не мога да кажа, че върви зле, но не е толкова добре, колкото с Premium/Alpin.
Понякога същата разлика се получава и с по-скъпия дизел на OMV, де
Най-много ме дразни това, че при едно ходене до Сараево налях в тамошното OMV. Имаха само един вид дизел и с него колата си вървеше също толкова добре, колкото с Alpin-a, който налях в София. А беше и малко по-евтин от обикновения при нас.
Наливам в 95% от случаите от Premium/Alpin дизел на OMV. В другите случаи, когато ползвам Лукойл или обикновения дизел на OMV има разлика в динамиката на колата и шума от двигателя. Не мога да кажа, че върви зле, но не е толкова добре, колкото с Premium/Alpin.
Понякога същата разлика се получава и с по-скъпия дизел на OMV, де

Най-много ме дразни това, че при едно ходене до Сараево налях в тамошното OMV. Имаха само един вид дизел и с него колата си вървеше също толкова добре, колкото с Alpin-a, който налях в София. А беше и малко по-евтин от обикновения при нас.
2001 Avensis D-4D, 2004 Avensis Verso D-4D