Проблем с ксеноните нa авенсис 2007

y_genev

Проблем с ксеноните нa авенсис 2007

Мнение от y_genev » 07 Окт 2011 12:51

Привет на всички колеги .От около месец съм собственик на авенсис 2007 2.0 бензин ,но изникна проблем с ксенона :
и двете крушки на ксенона светят но като "свещички" ходих в toyota и от там след закачане на стенд за фаровете ми казаха че крушките или основата са за смяна но и те не могат със сигурност да кажат от кое е(предполагат че е крушките) и тъй като крушките били по 200лв а основата към 600 лв ме посъветваха да си сложа изцяло нова ксенонова система за около 150 лв ,но някак си не ми се струва редно да слагам нова и още повече пък да пипам заводската .Моля ако някои се е сблъсквал с този проблем да каже как го е решил или да даде съвет .
Благодаря предварително.

Аватар
diesel_power
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от diesel_power » 07 Окт 2011 18:38

На 100% ти е заминал отражателния слой на рефлектора.
Това е често срещано при авенсис,не знам какво се чудяд в тойоата ?
Като се свали крушката може да се види с малко огледалце .
Ако купуваш не оригинални фарове можеш да сложиш Депо,но в никакъв случай не взимай TYC много са криви и не пасват както трябва.

y_genev

Мнение от y_genev » 07 Окт 2011 19:40

Благодаря за бързия отговор ,а каде във Варна мога да отида и да ми кажат със сигурност от какво е и ако се окаже че е от този рефлектор няма ли начин само той да се подмени

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 341 пъти
Получена  благодарност: 373 пъти

Мнение от slowtraveler » 07 Окт 2011 20:16

Какъв цвят ти светят крушките? Да не би да е розов?
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 07 Окт 2011 22:12

2007-ма година са новите фарове, нали !??? Фейслифта ти е Авенсиса ? Не би трябвало да са рефлекторите заминали, защото предимно на pre-facelift-a се среща на всички този проблем, който Дизелчо казва.... По-вероятно, просто крушките да са на свършване, защото ксенона си е газ и има определен заряд, който се изтощава, подобно батерия. По-лесният вариант е да вземеш 2 крушки и да видиш дали ще се оправи. Крушката е към 30лв хубава, с гаранция, баласта е 50-тина също с гаранция. Дори да смениш всичките части, това няма да ти наруши заводския ксенон - просто ще обновиш компонентите, които са остарели. Хубавото на Тойота е, че ползват стандартните букси и дори кабели няма да преправяш. Просто си вземи първо две крушки, смяната е лесничка, АКО си го правил. Ако не си, ще се надереш, но можеш да се справиш biggrin.gif Но не взимай най-евтините, за да не си засереш рефлектора с кофти крушки, че има такива без UV филтърни стъкла и става чудо..... Ако имаш други въпроси - направо пиши, ще помагам с каквото мога :thumbsup:

y_genev

Мнение от y_genev » 08 Окт 2011 09:06

Благодаря за информацията колеги.Да toyota-та е facelifta ,само да се видя с малко свободно време и ще сменя крушките ,а каква марка крушки препоръчвате до сега не съм карал и не съм се занимавал с ксенони .

Аватар
diesel_power

Мнение от diesel_power » 08 Окт 2011 09:14

[quote="Me4oKyX"] По-лесният вариант е да вземеш 2 крушки и да видиш дали ще се оправи. Крушката е към 30лв хубава, с гаранция, баласта е 50-тина също с гаранция.

Ти пък къде ги видя тия крушки по 30 лв, нали знаеш ,че става въпрос за D4S крушка ?
Тъпото при авенсиса е ,че ако се опиташ да свалиш крушката на място на 90% ще се счупят зъбчетата където се закача телчето.

Аватар
diesel_power

Мнение от diesel_power » 08 Окт 2011 09:26

Рефлекторите заминават и на тези авенсиси ,особено ако се кара на фарове и денем за 4 години и айде.
Като погледнеш към фара цвета е нормален и изглежда нормално ,обаче не може да прати светлина и на 3 метра.

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 17 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 08 Окт 2011 21:09

diesel_power написа:Рефлекторите заминават и на тези авенсиси ,особено ако се кара на фарове и денем за 4 години и айде.
Като погледнеш към фара цвета е нормален и изглежда нормално ,обаче не може да прати светлина и на 3 метра.
Това , което си написал , само за ксеноновите ли важи или и за тези с обикновени крушки ?
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 09 Окт 2011 02:17

Принципно и за двата вида крушки става въпрос, въпроса е, че не съм се сблъсквал с фейслифт авенсис с изгорели фарове до сега. Не че е невъзможно - ДОРИ НАПРОТИВ, склонен съм да вярвам, гледайки снижаването на качеството дори при Тойота..... Иначе дали д2с или д4с, д2р - цената си е тази, просто това е моята цена, почти без нищо отгоре, от гарантиран производител biggrin.gif Прав си, че повечето хора ще трябва да дадат повече, затова казах ако реши, да пише и ще помагам.... Същото важи и за фаровете - там имам също приятни отстъпки от ДЕПО .... Но Дизел е прав - първо тествай, но ако са изгорели лупи/рефлектори, че те заедно се поосират, няма оправия, освен замяна. Но дори така, няма проблем да се сложат ДЕПО фарове с after-market xenon и да си работи миенето и авто реглажа..... Ако ти кажат, че е невъзможно или СУПЕР трудно - значи те къпят :thumbsup:

y_genev

Мнение от y_genev » 09 Окт 2011 09:26

Привет колеги отново ,от всичко което написахте и за което съм ви много благодарен ми става ясно че ще трябва да отда при някоито наистина е на ясно какво прави и за какво става навапрос ,само ако можете да ме насочите към някой във Варна ще съм ви много благодарен.
Благодаря

y_genev

Мнение от y_genev » 09 Окт 2011 09:30

Просто с мойте познания и възможности така май ще е по-добре (с неща от който не разбирам по добре да не се занимавам).Благодаря отново

Публикувай отговор