Абе на мойта влиза ама много подливат бе! laugh.gif моя разход градско е около7 та това 9 ми изглежда многооо голямо. Колко му дават в книжката?zi_zi_top написа:... и по широк пистолет, който не влиза в гърловината на леките автомобили.
Разход на Авенсис 2.0 d4d 126 к.с. комби
-
Трябва да се кара по-внимателно. Моята жена си купи преди 10 месеца Аурис с този двигател. Педала на газ-та е много по-чувствителен от този на Авенсиса който карам (2.0 116к.с.). Трябва по-внимателно да се процедира с него. Ако и при Авенсис е както при Аурис, няма да се учудя да е от това. Разхода ти малко по-голям от обикновенно, но може да е напълно нормален, заради начина на каране и маршрута ти. И ако толкова се чудиш, дали ти си виновен или задръстванията. Излез някоя неделя и карай по същия маршрут по, който караш обикновенно. След това, повикай някой друг да кара колата пак по същия маршрут.
Колега, с нафта от Shell разхода е нормален.Най-добрата нафта в момента е на Ромпетрол,ако не са ти удобни - Еко е добра алтернатива.На мен ми харчеше 8.6 по борд,реалната засечка беше 7.7(пълно до капачката всеки път и на една и съща колонка).Това подсказва за някоя леко запушена дюза, но след интервенция с Бардал и постоянно зареждане в Ромпетрол и разхода по БК вече е в рамките на 7,7 - 8/100 яко градско в София.И имай впредвид,че нафтата на Ромпетрол има и някаква добавка,която си влиза в цената;) и не се произвежда от Лукойл,които ползват тежкия уралски сорт петрол...Това дава доста голяма разлика.Еко също си внасят от Гърция...
-
Nkolos
Не знам за Бардал. Сипах от добавка за почистване, която продават в тойота. На диагностика биха ли разбрали дали всичките дюзи са ок? А колата ми е на 62000 км - може ли вече да са дюзи?
-
Nikolos
Има ли и други , които да имат таккова мнение, че нафтата трябва да е само от ромпетрол. Досега там пък никога не съм зареждал!!!!!
От година време зареждам само на Ромпетрол, и съм доволен! Разходът падна с 0.5л. От няколко месеца показанието за среден разход се движи от 6.3 до 6.4 и обратно.
ПРЕДЛОЖЕНИЕ: Гледам в други форуми си спретнали анкети "От коя бензиностанция сте най-доволни", или нещо от сорта. В нашия форум може ли да се направи?
ПРЕДЛОЖЕНИЕ: Гледам в други форуми си спретнали анкети "От коя бензиностанция сте най-доволни", или нещо от сорта. В нашия форум може ли да се направи?

Тойота авенсис Д-4Д 110 к.с. 2001г.
- ToyotaPassion
- dany.killmister
- Благодарил/а: 1 път
-
Nikolos
Мой познат от лукойл ми каза, че новият им дизел бих хубав, но знае ли човек. Не съм го пробвал още. Сега мисля да пробвам този на ромпетрол, че толкова добри отзиви изчетох тук че.............
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 164 пъти
- Обратна връзка:
Абе вие тия коли карате ли ги или само обикаляте да си търсите от къде да зареждате? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic