Toyota Prius?
- Not_active_user_1
Еми що се хабиш!? biggrin.gifIVOtuning написа:За какво ли изобщо се хабя пиша....
Убедихте ме, моят Приус не харчи масло..
Повече нямам какво да напиша по темата.
С толкова много писане може да ти се изтъркат и копчетата на клавиатурата. laugh.gif
Човека е пуснал тема, че си търси Приус. Ти се опитваш да го убедиш, че харчели масло. Еми извинявай, ама да ни убеждаваш в неща, които само ти си ги знаеш и никой друг и да правиш едва ли не генерален извод за този автомобил не бива!
ОК, твоя Приус харчи масло. Търси причината тогава! Не мислиш ли, че не е нормално такъв дефект по принцип модела да го няма, а при теб да се случва? Значи има нещо което не е в ред. Намери го и го отстрани без да се правиш на обиден!

-
- Получена благодарност: 2 пъти
- Обратна връзка:
Някъде да съм правил генерален извод???prius 3 написа:Еми що се хабиш!? biggrin.gifIVOtuning написа:За какво ли изобщо се хабя пиша....
С толкова много писане може да ти се изтъркат и копчетата на клавиатурата. laugh.gif
Човека е пуснал тема, че си търси Приус. Ти се опитваш да го убедиш, че харчели масло. Еми извинявай, ама да ни убеждаваш в неща, които само ти си ги знаеш и никой друг и да правиш едва ли не генерален извод за този автомобил не бива!
ОК, твоя Приус харчи масло. Търси причината тогава! Не мислиш ли, че не е нормално такъв дефект по принцип модела да го няма, а при теб да се случва? Значи има нещо което не е в ред. Намери го и го отстрани без да се правиш на обиден!
Имам малко повече наблюдения на Приуси от теб има няма 800 броя, така че преди да заключаваш прочети хубаво какво съм писал.
Приятна вечер..
Когато кажеш ти нося 3 Броя харчещи масло да ги "Гарантираш" със знание.
- Not_active_user_1
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
3 от 800 не са ли около 0.3%?IVOtuning написа:Някъде да съм правил генерален извод???prius 3 написа:Еми що се хабиш!? biggrin.gifIVOtuning написа:За какво ли изобщо се хабя пиша....
Имам малко повече наблюдения на Приуси от теб има няма 800 броя, така че преди да заключаваш прочети хубаво какво съм писал.
Приятна вечер..
Когато кажеш ти нося 3 Броя харчещи масло да ги "Гарантираш" със знание.
0.8% си е бая. Добре че моя не е в тях. 2007-ма, 120000км с пълна синтетика е, с маслото няма проблем. Единственото което мисля че ми се явява проблем е някакъв шум от единия амортесьор, ама 120000 са си все пак, ще се сменят мортисьорите явно скоро. В сервиза съм ходил за смяна на масло и филтри и един път за свещи. Разхода е като кара жената - 4-4.3, като карам аз - 5 - 5.5 :-)
Иначе и аз знам за един приус дет миналия месец си издрисна маслото на пътя, знам и един друг дето му смениха батерията... ама и на двата не са им "фабрични" дефектите, а след намесата на "квалифицирани" лица. Статистически от приусите продадени в българия това са 0.1% сугрно... това прави ли проблема масов ?
На колегата дето мисли да купува, мога само да кажа да го огледа хубаво колата и състоянието и. Даже да изиска проверка в най-близкия оторизиран сервиз. Друго - ако е "американка", освен проблема с мерните единици на компютъра, отзад най-вероятно е с барабани а не с дискове - не че това е някакъв проблем. Американките пък са със 15" джанти което си е далавера с гумите (тряя купувам гуми)
Иначе и аз знам за един приус дет миналия месец си издрисна маслото на пътя, знам и един друг дето му смениха батерията... ама и на двата не са им "фабрични" дефектите, а след намесата на "квалифицирани" лица. Статистически от приусите продадени в българия това са 0.1% сугрно... това прави ли проблема масов ?
На колегата дето мисли да купува, мога само да кажа да го огледа хубаво колата и състоянието и. Даже да изиска проверка в най-близкия оторизиран сервиз. Друго - ако е "американка", освен проблема с мерните единици на компютъра, отзад най-вероятно е с барабани а не с дискове - не че това е някакъв проблем. Американките пък са със 15" джанти което си е далавера с гумите (тряя купувам гуми)
-
- Получена благодарност: 1 път
Има 2000 Приуса продадени в България? Уау, значи шансовете на колегата LEXUS да види един на живо се увеличават ...bambo написа:Иначе и аз знам за един приус дет миналия месец си издрисна маслото на пътя, знам и един друг дето му смениха батерията... ама и на двата не са им "фабрични" дефектите, а след намесата на "квалифицирани" лица. Статистически от приусите продадени в българия това са 0.1% сугрно... това прави ли проблема масов...

laugh.gif laugh.gif laugh.gifScott написа:Има 2000 Приуса продадени в България? Уау, значи шансовете на колегата LEXUS да види един на живо се увеличават ...bambo написа:Иначе и аз знам за един приус дет миналия месец си издрисна маслото на пътя, знам и един друг дето му смениха батерията... ама и на двата не са им "фабрични" дефектите, а след намесата на "квалифицирани" лица. Статистически от приусите продадени в българия това са 0.1% сугрно... това прави ли проблема масов...
Да бе, сметнал съм го на ум ;-) 0.01% май идва по-точно

Иначе само в моя нещастен град има 4 броя - разминаваме се по улиците всеки ден. Ама кат се има предвид че поне двата от тях със сигурност са USA импорт... знам ли официално колко ще са продадени в България...
BTW - Правих тестдраив на трета генерация. Като вървене ми допадна повече от моя, ама като пространство не ща да я видя. Установих (чрез измерване в педи)

Абе, с две думи 2013 ще имам май още един приус в семейството... жената да си кара стария biggrin.gif biggrin.gif
- Not_active_user_1
Разлика 20 см./!?!? 
В третата генерация спокойно сядат двама човека по над 180 см.(единият 186) един зад друг, като краката на никой от тях не опира нищо пред себе си.
Централната конзола е супер измислена. В началото наистина ти се струва малко неестествено, но е много удобна за облягане и за контрол на приборите. Трябва да се покара колата на дълго, а не само да се седне в нея за 15-20 мин. Така ще почувстваш положителните неща от конзолата и всичко останало.
В централната конзола не знам как ти е опирало коляното при условие, е тя отдолу е празна и има много удобна ниша за дреболии.

В третата генерация спокойно сядат двама човека по над 180 см.(единият 186) един зад друг, като краката на никой от тях не опира нищо пред себе си.
Централната конзола е супер измислена. В началото наистина ти се струва малко неестествено, но е много удобна за облягане и за контрол на приборите. Трябва да се покара колата на дълго, а не само да се седне в нея за 15-20 мин. Така ще почувстваш положителните неща от конзолата и всичко останало.
В централната конзола не знам как ти е опирало коляното при условие, е тя отдолу е празна и има много удобна ниша за дреболии.

Колега :-)prius 3 написа:Разлика 20 см./!?!?
Никъде не съм казал че съм карал 15-20 минути. Една седмица и 1300км достатъчно ли са? Раликата в размера на задната седалка няма да го коментирам - има спецификации. А централната конзола - да измислена е, ама не на място. И тук става въпрос за горната част на конзолата, където е "скоростния" лост. Ако идваш от "нормална" кола - няма разлика и е много удобно, но в сравнение с друг приус - не е

На мене 3-та генерация ми харесва повече от втора (която притежавам) и това са нейните недостатъци. Втора има също толкова може би повече. Например седалките. В трета генерация са супер, във втора са доста смотани сравнени с тях- малко са кат на жигула. Таблото - на трета генерация е много по-готино, от голямия телевизор стърчащ в средата на таблото на моя (втора генерация) и т.н. можем да продължим до утре. Всяка кола си има предимства и недостатъци

Но се вижда че в четвърта генерация са се комбинирали всички положителни чети на втора и трета генерация и по всичко личи че ще е доста успешна. Поне засега отзвуците от американците на които им оставят бройки за тестване са доста добри. Чакаме с нетърпение, подготвил съм се за още един приус в семейството.

- Not_active_user_1
Предположих, че са 15-20 мин., защото обикновено толкова е тестдрайфа до половин час. Както и да е щом толкова км. си направил, значи добре си преценил нещата. Сигурно си прав от твоя гледна точка на собственик на 2-ра генерация. Аз преди това Приус не съм имал и коментирам абсолютно безпристрастно без да правя сравнения. Относно спецификациите не ми се рови да гледам кое колко е, но 20 см. разлика за автомобили от един и същи клас ми се струват доста много. Качвал съм се на Приус 2 и не ми се е видяло толкова широко. Освен това Приуса 3 е по-широк отзад от 5-та серия на БМВ, а бавареца си е среден клас. Ако е много по-широко отиваме 1 клас нагоре. 

- Not_active_user_1
За Приус+ ли говориш? Доста е интересен наистина, но е съвсем друга категория. И аз съм се наканил да го вземам, но ще изчакам да видя първите по-сериозни тестове и отзиви.bambo написа:......
Но се вижда че в четвърта генерация са се комбинирали всички положителни чети на втора и трета генерация и по всичко личи че ще е доста успешна. Поне засега отзвуците от американците на които им оставят бройки за тестване са доста добри. Чакаме с нетърпение, подготвил съм се за още един приус в семейството.![]()

- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Толкова си елементарен, че направо се изумявам как може един възрастен човек да е с такова ниво на комуникация. Колегата ти LEXUS това,кето е казал за Приус , е напълно потвърдено от колегата ти Prius 3. Имай уважение поне към един от двамата, ако ти е невъзможно и към двамата. Празните ти приказки наистина ме изнервят.Scott написа:Има 2000 Приуса продадени в България? Уау, значи шансовете на колегата LEXUS да види един на живо се увеличават ...bambo написа:Иначе и аз знам за един приус дет миналия месец си издрисна маслото на пътя, знам и един друг дето му смениха батерията... ама и на двата не са им "фабрични" дефектите, а след намесата на "квалифицирани" лица. Статистически от приусите продадени в българия това са 0.1% сугрно... това прави ли проблема масов...
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
Да не става въпрос за един сив хасковски приус? laugh.gif На него му сменяваха батерията, след това пък една биела се показа през блока biggrin.gifbambo написа:Иначе и аз знам за един приус дет миналия месец си издрисна маслото на пътя, знам и един друг дето му смениха батерията... ама и на двата не са им "фабрични" дефектите, а след намесата на "квалифицирани" лица.
П.П.:Баща ми има Приус 2-ра генерация и единствените проблеми до сега бяха че и двата маншона на външните карета се скъсаха(първо левия и месец след това десния), сменихме и предните лагер-главини защото започнаха да вият яко(съмнявам се в майсторите дето сменяваха маншоните дали са стегнали гайките на каретата както трябва...). Сега пък се оплаква че му тропал десния спирачен апарат...

'85 Toyota Corolla/AE80; 1.3 2A/
'07 Toyota Prius
'03 Toyota Corolla/Е12; 3ZZ-FE/
'07 Toyota Prius
'03 Toyota Corolla/Е12; 3ZZ-FE/