Toyota Prius?

IVOtuning
Получена  благодарност: 2 пъти
Обратна връзка:

Мнение от IVOtuning » 08 Сеп 2011 16:37

За какво ли изобщо се хабя пиша....
Убедихте ме, моят Приус не харчи масло..
Повече нямам какво да напиша по темата.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 08 Сеп 2011 16:48

IVOtuning написа:За какво ли изобщо се хабя пиша....
Еми що се хабиш!? biggrin.gif
С толкова много писане може да ти се изтъркат и копчетата на клавиатурата. laugh.gif
Човека е пуснал тема, че си търси Приус. Ти се опитваш да го убедиш, че харчели масло. Еми извинявай, ама да ни убеждаваш в неща, които само ти си ги знаеш и никой друг и да правиш едва ли не генерален извод за този автомобил не бива!
ОК, твоя Приус харчи масло. Търси причината тогава! Не мислиш ли, че не е нормално такъв дефект по принцип модела да го няма, а при теб да се случва? Значи има нещо което не е в ред. Намери го и го отстрани без да се правиш на обиден! smile.gif

IVOtuning
Получена  благодарност: 2 пъти
Обратна връзка:

Мнение от IVOtuning » 08 Сеп 2011 18:38

prius 3 написа:
С толкова много писане може да ти се изтъркат и копчетата на клавиатурата. laugh.gif
Човека е пуснал тема, че си търси Приус. Ти се опитваш да го убедиш, че харчели масло. Еми извинявай, ама да ни убеждаваш в неща, които само ти си ги знаеш и никой друг и да правиш едва ли не генерален извод за този автомобил не бива!
ОК, твоя Приус харчи масло. Търси причината тогава! Не мислиш ли, че не е нормално такъв дефект по принцип модела да го няма, а при теб да се случва? Значи има нещо което не е в ред. Намери го и го отстрани без да се правиш на обиден! smile.gif
Някъде да съм правил генерален извод???
Имам малко повече наблюдения на Приуси от теб има няма 800 броя, така че преди да заключаваш прочети хубаво какво съм писал.
Приятна вечер..
Когато кажеш ти нося 3 Броя харчещи масло да ги "Гарантираш" със знание.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 08 Сеп 2011 20:46

ОК, колега, съгласен съм с теб, че има Приуси, които горят масло щом имаш опит от 800 такива. rolleyes.gif
Приятна вечер! smile.gif

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 09 Сеп 2011 00:22

IVOtuning написа:
prius 3 написа:
Някъде да съм правил генерален извод???
Имам малко повече наблюдения на Приуси от теб има няма 800 броя, така че преди да заключаваш прочети хубаво какво съм писал.
Приятна вечер..
Когато кажеш ти нося 3 Броя харчещи масло да ги "Гарантираш" със знание.
3 от 800 не са ли около 0.3%?

bambo
Обратна връзка:

Мнение от bambo » 17 Сеп 2011 00:27

0.8% си е бая. Добре че моя не е в тях. 2007-ма, 120000км с пълна синтетика е, с маслото няма проблем. Единственото което мисля че ми се явява проблем е някакъв шум от единия амортесьор, ама 120000 са си все пак, ще се сменят мортисьорите явно скоро. В сервиза съм ходил за смяна на масло и филтри и един път за свещи. Разхода е като кара жената - 4-4.3, като карам аз - 5 - 5.5 :-)

Иначе и аз знам за един приус дет миналия месец си издрисна маслото на пътя, знам и един друг дето му смениха батерията... ама и на двата не са им "фабрични" дефектите, а след намесата на "квалифицирани" лица. Статистически от приусите продадени в българия това са 0.1% сугрно... това прави ли проблема масов ?

На колегата дето мисли да купува, мога само да кажа да го огледа хубаво колата и състоянието и. Даже да изиска проверка в най-близкия оторизиран сервиз. Друго - ако е "американка", освен проблема с мерните единици на компютъра, отзад най-вероятно е с барабани а не с дискове - не че това е някакъв проблем. Американките пък са със 15" джанти което си е далавера с гумите (тряя купувам гуми)

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 17 Сеп 2011 13:08

bambo написа:Иначе и аз знам за един приус дет миналия месец си издрисна маслото на пътя, знам и един друг дето му смениха батерията... ама и на двата не са им "фабрични" дефектите, а след намесата на "квалифицирани" лица. Статистически от приусите продадени в българия това са 0.1% сугрно... това прави ли проблема масов...
Има 2000 Приуса продадени в България? Уау, значи шансовете на колегата LEXUS да види един на живо се увеличават ... tooth.gif

bambo
Обратна връзка:

Мнение от bambo » 17 Сеп 2011 21:45

Scott написа:
bambo написа:Иначе и аз знам за един приус дет миналия месец си издрисна маслото на пътя, знам и един друг дето му смениха батерията... ама и на двата не са им "фабрични" дефектите, а след намесата на "квалифицирани" лица. Статистически от приусите продадени в българия това са 0.1% сугрно... това прави ли проблема масов...
Има 2000 Приуса продадени в България? Уау, значи шансовете на колегата LEXUS да види един на живо се увеличават ... tooth.gif
laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Да бе, сметнал съм го на ум ;-) 0.01% май идва по-точно :thumbsup:
Иначе само в моя нещастен град има 4 броя - разминаваме се по улиците всеки ден. Ама кат се има предвид че поне двата от тях със сигурност са USA импорт... знам ли официално колко ще са продадени в България...

BTW - Правих тестдраив на трета генерация. Като вървене ми допадна повече от моя, ама като пространство не ща да я видя. Установих (чрез измерване в педи) :whistle: че вътрешното пространство на трета генерация при задната седалка е със около 20см по-късо, за сметка на багажника който е малко по-голям. Това се преживява, не се возят всеки ден хора 1.8м отзад, ама средната конзола дет ми опираше коляното в нея нонстоп докато карах не можах да я приема wacko.gif С радост видях че в 2012-та модела са се върнали на разположението от втора генерация без централна конзола и лоста горе, и са сложили готиното табло от 3-та генерация...
Абе, с две думи 2013 ще имам май още един приус в семейството... жената да си кара стария biggrin.gif biggrin.gif

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 17 Сеп 2011 23:24

Разлика 20 см./!?!? smile.gif
В третата генерация спокойно сядат двама човека по над 180 см.(единият 186) един зад друг, като краката на никой от тях не опира нищо пред себе си.
Централната конзола е супер измислена. В началото наистина ти се струва малко неестествено, но е много удобна за облягане и за контрол на приборите. Трябва да се покара колата на дълго, а не само да се седне в нея за 15-20 мин. Така ще почувстваш положителните неща от конзолата и всичко останало.
В централната конзола не знам как ти е опирало коляното при условие, е тя отдолу е празна и има много удобна ниша за дреболии. smile.gif

bambo
Обратна връзка:

Мнение от bambo » 18 Сеп 2011 16:52

prius 3 написа:Разлика 20 см./!?!? smile.gif
В третата генерация спокойно сядат двама човека по над 180 см.(единият 186) един зад друг, като краката на никой от тях не опира нищо пред себе си.
Централната конзола е супер измислена. В началото наистина ти се струва малко неестествено, но е много удобна за облягане и за контрол на приборите. Трябва да се покара колата на дълго, а не само да се седне в нея за 15-20 мин. Така ще почувстваш положителните неща от конзолата и всичко останало.
В централната конзола не знам как ти е опирало коляното при условие, е тя отдолу е празна и има много удобна ниша за дреболии. smile.gif
Колега :-)
Никъде не съм казал че съм карал 15-20 минути. Една седмица и 1300км достатъчно ли са? Раликата в размера на задната седалка няма да го коментирам - има спецификации. А централната конзола - да измислена е, ама не на място. И тук става въпрос за горната част на конзолата, където е "скоростния" лост. Ако идваш от "нормална" кола - няма разлика и е много удобно, но в сравнение с друг приус - не е wink.gif Не случайно в новата генерация я няма, и това се посрещна с етусиазъм от всички приус фенове - справка - всички ревюта на новото поколение което вече се тества из америка и то от нормални хора собственици на приус, не от разни журналя и т.н.
На мене 3-та генерация ми харесва повече от втора (която притежавам) и това са нейните недостатъци. Втора има също толкова може би повече. Например седалките. В трета генерация са супер, във втора са доста смотани сравнени с тях- малко са кат на жигула. Таблото - на трета генерация е много по-готино, от голямия телевизор стърчащ в средата на таблото на моя (втора генерация) и т.н. можем да продължим до утре. Всяка кола си има предимства и недостатъци rolleyes.gif
Но се вижда че в четвърта генерация са се комбинирали всички положителни чети на втора и трета генерация и по всичко личи че ще е доста успешна. Поне засега отзвуците от американците на които им оставят бройки за тестване са доста добри. Чакаме с нетърпение, подготвил съм се за още един приус в семейството. :thumbsup: rolleyes.gif

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 18 Сеп 2011 17:29

Предположих, че са 15-20 мин., защото обикновено толкова е тестдрайфа до половин час. Както и да е щом толкова км. си направил, значи добре си преценил нещата. Сигурно си прав от твоя гледна точка на собственик на 2-ра генерация. Аз преди това Приус не съм имал и коментирам абсолютно безпристрастно без да правя сравнения. Относно спецификациите не ми се рови да гледам кое колко е, но 20 см. разлика за автомобили от един и същи клас ми се струват доста много. Качвал съм се на Приус 2 и не ми се е видяло толкова широко. Освен това Приуса 3 е по-широк отзад от 5-та серия на БМВ, а бавареца си е среден клас. Ако е много по-широко отиваме 1 клас нагоре. smile.gif

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 18 Сеп 2011 17:41

bambo написа:......
Но се вижда че в четвърта генерация са се комбинирали всички положителни чети на втора и трета генерация и по всичко личи че ще е доста успешна. Поне засега отзвуците от американците на които им оставят бройки за тестване са доста добри. Чакаме с нетърпение, подготвил съм се за още един приус в семейството. :thumbsup: rolleyes.gif
За Приус+ ли говориш? Доста е интересен наистина, но е съвсем друга категория. И аз съм се наканил да го вземам, но ще изчакам да видя първите по-сериозни тестове и отзиви. smile.gif

Nixter

Мнение от Nixter » 19 Сеп 2011 10:51

Какъв е тоя нов Приус без централна конзола? Дайте линк, че не намирам. На Приус Плюс средната конзола ми е като на 3-ката.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 20 Сеп 2011 22:47

Scott написа:
Толкова си елементарен, че направо се изумявам как може един възрастен човек да е с такова ниво на комуникация. Колегата ти LEXUS това,кето е казал за Приус , е напълно потвърдено от колегата ти Prius 3. Имай уважение поне към един от двамата, ако ти е невъзможно и към двамата. Празните ти приказки наистина ме изнервят.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
djoni

Мнение от djoni » 28 Сеп 2011 23:43

bambo написа:Иначе и аз знам за един приус дет миналия месец си издрисна маслото на пътя, знам и един друг дето му смениха батерията... ама и на двата не са им "фабрични" дефектите, а след намесата на "квалифицирани" лица.
Да не става въпрос за един сив хасковски приус? laugh.gif На него му сменяваха батерията, след това пък една биела се показа през блока biggrin.gif

П.П.:Баща ми има Приус 2-ра генерация и единствените проблеми до сега бяха че и двата маншона на външните карета се скъсаха(първо левия и месец след това десния), сменихме и предните лагер-главини защото започнаха да вият яко(съмнявам се в майсторите дето сменяваха маншоните дали са стегнали гайките на каретата както трябва...). Сега пък се оплаква че му тропал десния спирачен апарат... wacko.gif unsure.gif Колата е на 146-7 хиляди и сме супер доволни от нея. Очаквах да се разхлопа доста бързо из тия пътища, но все още е супер стегната! :whistle:
'85 Toyota Corolla/AE80; 1.3 2A/
'07 Toyota Prius
'03 Toyota Corolla/Е12; 3ZZ-FE/

Публикувай отговор