масло
- alex_varna
- Благодарил/а: 1 път
http://www.bardahl.bg/bg/product/a/4530
Колеги, имате ли някакви впечатления от това масло?Ако ще се взима от него, ще е от представител на официалния вносител, така че се надявам да не е менте.
Благодаря предварително!
Колеги, имате ли някакви впечатления от това масло?Ако ще се взима от него, ще е от представител на официалния вносител, така че се надявам да не е менте.
Благодаря предварително!
Toyota Auris, 2007, 90hp, D4D
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
5W30 за 1.4D4D !??! Защо не си сложиш както си трябва на 40 вискозитет, ами ще слагаш по-скъпото и определено не по-добро за БГ на 30 .......
Не подценявам Кашрол и Мотул, щото съм карал с менте - карах с внесено директно от Германия и от вносителя, който беше наемател на складово помещение, сега се смени с МОБИЛ наемателя, но са 100% истински и все пак не са най-добри, даже за парите които им искат определено не струват толкова, че има доста по-добри на такива цени....
Не подценявам Кашрол и Мотул, щото съм карал с менте - карах с внесено директно от Германия и от вносителя, който беше наемател на складово помещение, сега се смени с МОБИЛ наемателя, но са 100% истински и все пак не са най-добри, даже за парите които им искат определено не струват толкова, че има доста по-добри на такива цени....

- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
???Me4oKyX написа:5W30 за 1.4D4D !??! Защо не си сложиш както си трябва на 40 вискозитет, ами ще слагаш по-скъпото и определено не по-добро за БГ на 30 .......
Хората в Калифорния и Флорида си карат колите целогодишно с 5W30, там температурите лятото редовно достигат 40°С.
Обаче викаш за БГ не става, много е тънко...??? laugh.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
В момента търся масло за моя автомобил. Тъй като количеството е 7 литра и цената прескача 120 лева естествено търся оптимален вариант цена-качество. Събрал съм вече пет , шест оферти, но няколко неща ми правят впечатление. Ще говоря за марки масла, не за вид масло.
Първо - при всички оферти за масла до сега на въпроса "Какво масло ще ми предложите за моя автомобил ?" първият отговор НЕИЗМЕННО Е "CASTROL" - Защо ли е така? Всички ли продават кастрол в тая държава? И кой от тях е истинския?
Второ - всички мои познати , занимаващи се с авто услуги на въпроса защо всички го продават тоя Кастрол и оригинален ли е еднозначно отговарят - "В българия всимки масла са ПРЕРАБОТЕНИ, т.е. втора употреба.
Трето - тук има няколко офериращи масла в раздела "Сервиз-Магазин" естествено и от тях исках оферти. Специално едната оферта за прословутия Кастрол малко ме разколеба защо?
Разговарях с мои познат които е в бизнеса с автоконсумативи и може да ми достави масло с някаква отстъпка и ето какви цени ми цитира за прословутия Кастрол
5W30 - около 165 лева.
5W40 EDGE - около 153 лева
5W40 - около 135 лева.
Това е приблизителна цена с "ОТСТЪПКА"-някаква, за 7 литра. УУУУАААААУУУУУУ! А офертата кояко ми предложиха тук ,от магазин , за Кастрол е с поне 20, 30 лева общо по-евтино. Кое масло сега е оригинално и кое не ?
Решил съм да взема това масло , чиято цена е приблизително една и съща при разбичните оферти които съм получил. А Кастрола, ще го игнорирам тотално . Не е възможно всички да продават един и същи продукт на различни цени.
Първо - при всички оферти за масла до сега на въпроса "Какво масло ще ми предложите за моя автомобил ?" първият отговор НЕИЗМЕННО Е "CASTROL" - Защо ли е така? Всички ли продават кастрол в тая държава? И кой от тях е истинския?
Второ - всички мои познати , занимаващи се с авто услуги на въпроса защо всички го продават тоя Кастрол и оригинален ли е еднозначно отговарят - "В българия всимки масла са ПРЕРАБОТЕНИ, т.е. втора употреба.
Трето - тук има няколко офериращи масла в раздела "Сервиз-Магазин" естествено и от тях исках оферти. Специално едната оферта за прословутия Кастрол малко ме разколеба защо?
Разговарях с мои познат които е в бизнеса с автоконсумативи и може да ми достави масло с някаква отстъпка и ето какви цени ми цитира за прословутия Кастрол
5W30 - около 165 лева.
5W40 EDGE - около 153 лева
5W40 - около 135 лева.
Това е приблизителна цена с "ОТСТЪПКА"-някаква, за 7 литра. УУУУАААААУУУУУУ! А офертата кояко ми предложиха тук ,от магазин , за Кастрол е с поне 20, 30 лева общо по-евтино. Кое масло сега е оригинално и кое не ?
Решил съм да взема това масло , чиято цена е приблизително една и съща при разбичните оферти които съм получил. А Кастрола, ще го игнорирам тотално . Не е възможно всички да продават един и същи продукт на различни цени.
Me4o, слагам 30, защото според книжката за моя двигател "осигурява оптимални нива на горивна ефективност".Ама след твоя пост, отворих пак, но никъде не са направили сравнение м/у 30 и 40.Има само за първата цифра - 5, 10, 15, че чак и 20.
Карам пенсионерската, не настъпвам много.
А основната причина е, че аз специално не намирам много голяма разлика м/у 30 и 40 и затова следвам каквото е писано в книжката.Пробвал съм и двете.Иначе благодаря много за съвета, нищо не пречи следващия път да сложа.
А основната причина е, че аз специално не намирам много голяма разлика м/у 30 и 40 и затова следвам каквото е писано в книжката.Пробвал съм и двете.Иначе благодаря много за съвета, нищо не пречи следващия път да сложа.
Toyota Auris, 2007, 90hp, D4D
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Точно така колега!kaloyanko написа:Me4o, слагам 30, защото според книжката за моя двигател "осигурява оптимални нива на горивна ефективност".Ама след твоя пост, отворих пак, но никъде не са направили сравнение м/у 30 и 40.Има само за първата цифра - 5, 10, 15, че чак и 20.

А въпроса към текста, който съм удебелил е:
Има ли смисъл?
Но нека изчакаме Мечо да ни обясни каква е разликата м/у 30 и 40 и защо първото не било подходящо за БГ?
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed