Внимавайте докато карате!!!!

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 19 Сеп 2011 20:20

KiLLeR написа:Днес един спря на пешеходен светофар, докато светеше зелено! Защото от другия край някой си тръгнал да пресича! smile.gif Добре, че имаше място в другото платно иначе щях да го отнеса аз dry.gif
Зеленото но кого светеше? Защото ако е на теб правилно е било да го отнесеш smile.gif

Аватар
KiLLeR
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от KiLLeR » 19 Сеп 2011 20:25

Vesko написа:
KiLLeR написа:Днес един спря на пешеходен светофар, докато светеше зелено! Защото от другия край някой си тръгнал да пресича! smile.gif Добре, че имаше място в другото платно иначе щях да го отнеса аз dry.gif
Зеленото но кого светеше? Защото ако е на теб правилно е било да го отнесеш smile.gif
Зелено за автомобили, разбира се! Иначе не бих се възмутил, сравнително често спирам на зебрите :thumbsup:
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 19 Сеп 2011 20:29

KiLLeR написа:
Vesko написа:
Зелено за автомобили, разбира се! Иначе не бих се възмутил, сравнително често спирам на зебрите :thumbsup:
Е че то в тази ситуация трябва да се радваш, че не си го отнесъл, а не да се възмущаваш biggrin.gif

В такива случаи, ако не му се размине на пешеходеца би трябвало да не наказват водача, а самия пострадал за назидание на другите....
Впрочем трябва да сложат камери и да наказват пешеходците превантивно, иначе културата на пътя няма да се промени biggrin.gif

Advan

Мнение от Advan » 19 Сеп 2011 21:33

Абе пешеходците да са ни на нас проблема... rolleyes.gif
Толкова джигити и джигитки с купени книжки и мозък за 5 пари нямат...
Верно и аз съм карал без книжка мотопеда, ама само на полето или по изоставени улички. Не съм се ръгал в града с него. Но така е, любовта към МПС-тата е безгранична. biggrin.gif
А изпита пред КАТ съм си го взел от раз и то само с половината кормилни часове от изискваните, но това е друга тема...
Последно промяна от Advan на 19 Сеп 2011 21:34, променено общо 1 път.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 19 Сеп 2011 21:34

Vesko написа:....
Впрочем трябва да сложат камери и да наказват пешеходците превантивно, иначе културата на пътя няма да се промени biggrin.gif
И всички пешеходци задължително да са облечени със сиви куртки с идентификационен номер отпред и отзад... cool.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 19 Сеп 2011 23:09

zi_zi_top написа:
Vesko написа:....
И всички пешеходци задължително да са облечени със сиви куртки с идентификационен номер отпред и отзад... cool.gif
Всички сме равнопоставени пред закона... от тук защо като водач на МПС се изисква да спазвам някакви правила, а като пшеходец да мога да правя каквото си искам?

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 20 Сеп 2011 00:06

Щото като пешеходец ще те глобят евентуално с 10 лв, а като водач може да идеш зад решетките или да останеш без книжка. Иначе и аз като видя някой пешеходец да пресича непозволено, минавам плътно до него с клаксон, имайки предвид че зебрата е само на три метра в ляво или дясно. Иначе на зебра винаги спирам ако има някой стъпил на нея - навик от Испания, че там няма лабаво.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

lubooo

Мнение от lubooo » 20 Сеп 2011 02:04

тия дни един пич ми разправя как докато карал спрял на пешеходна пътека и отзад му се разсвирил един и му изкрещял „ ауее еии тва дан тии лондон ве" biggrin.gif
Toyota Corolla E12 2002 1.6 vvti
3ZZ-FE

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 20 Сеп 2011 08:52

Има и по-тежки случаи... Сприах на една пешеходна пътека в добрич и пешеходеца реди да мине ми тегли една майна и така пресече... Кво да го равишш такъв? mad.gif

Advan

Мнение от Advan » 20 Сеп 2011 09:09

Ако някой иска такъв или подобен стикер да ми пише л.с. с мейла си да му го пратя в .pdf формат готово за принтване.
Прикачени файлове
zaden_sticker.jpg
zaden_sticker.jpg (91.04 KiB) Преглеждано 2194 пъти

Аватар
KiLLeR
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от KiLLeR » 20 Сеп 2011 11:17

Vesko написа: В такива случаи, ако не му се размине на пешеходеца би трябвало да не наказват водача, а самия пострадал за назидание на другите....
:thumbsup: и аз така мисля! Което ме навежда на мисълта някой от вас да е виждал полицейска кола, която да спазва правилата?! Като се връщахме от Калояново една ме изпревари на Графа на забранено с аварийни включени светлини laugh.gif

Та така де закона за едни майка за други мащеха dry.gif До всяка пешеходна пътека полицай, да глобява пешеходците! laugh.gif
А такива екстремисти направо с черни чували с цип в джоба tongue.gif
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 20 Сеп 2011 14:44

Другото куриозно е, спирам и пешеходеца седи и дреме. Правя му знак да минава, но той тъпо и упорито седи. След 10 сек размахва ръка да заминавам, проклинайки ме. Верно много изроди се народиха в тая държава.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Advan

Мнение от Advan » 20 Сеп 2011 17:35

KiLLeR написа: Като се връщахме от Калояново една ме изпревари на Графа на забранено с аварийни включени светлини laugh.gif

Та така де закона за едни майка за други мащеха dry.gif
Не си мислли, че в другите страни полицаите не си правят каквото искат.
Бил съм в Испания, Германия, Англия, НИдерландия, навсякъде полицаите си карат на червено и други нарушения, но това е съвсем нормално според мен.
Първо не могат да съират пари сами от себе си и второ те знаят най-добре какви правят.

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 20 Сеп 2011 17:47

TATI написа:Другото куриозно е, спирам и пешеходеца седи и дреме. Правя му знак да минава, но той тъпо и упорито седи. След 10 сек размахва ръка да заминавам, проклинайки ме. Верно много изроди се народиха в тая държава.
на мен по-любимо ми е да му махам на пешеходеца да минава, той да дреме, и накрая като ми писне да го чакам и дам газ, и той решава да тръгне и ни напред, ни назад laugh.gif

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 20 Сеп 2011 19:05

desSs написа:
TATI написа:Другото куриозно е, спирам и пешеходеца седи и дреме. Правя му знак да минава, но той тъпо и упорито седи. След 10 сек размахва ръка да заминавам, проклинайки ме. Верно много изроди се народиха в тая държава.
на мен по-любимо ми е да му махам на пешеходеца да минава, той да дреме, и накрая като ми писне да го чакам и дам газ, и той решава да тръгне и ни напред, ни назад laugh.gif

при такива случаи е добре да караш мерцедес-поне по-лесно ще го уцелиш с мерника! smile.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Публикувай отговор