Решили сме да сменяме автомобила и съм харесал Corolla 2.0 D4D 116 к.с. произведена през 2004-а година.
Колата е регистрирана и собственика си я кара.
Имам няколко въпроса и предварително се извинявам ако са задавани многократно преди

1) Аз съм от Русе, тук има сервиз на Toyota (www.toyota.bg/ruse) и накратко: компетентни ли са там и ще бъдат ли обективни ако отида да погледнат колата (Нищо лично, просто знам как се справят в сервиза на Опел например)
2) Може ли да се разбере истинският пробег на автомобила. Колата има дребни забележки по външния вид, но не е нищо страшно. На километража изписва пробег на който въобще не вярвам- 142 к.
Причините са 3- ск лост е поизносен, уплътнението на шофьорската врата е в позакъсано, волана изглежда облечен с нова кожа (не ми прилича на заводския)
3) Конкретно за двигателя d4d- разбрах че 2.0 е в модификации за Е12- 90, 110 и 116 кс- каква е разликата по между им, този 116 кс надежден ли е? Турбото и ГНП с какъв ресурс са? Турбото С променива геометрия ли е?
4) Окачаването като звено в тези автомобили как е? Собственика каза че е сменял биалетки... С алуминиеви носачи ли е или не? Отзад е независимо предполагам?
5) Повечето съвременни автомобили страдат от проблеми с електрониката- как стоят нещата с този модел?
6) И накрая, но със сигурност не на последно място- има ли нещо специфично за което да гледам и на което на което трябва да обърна внимание, някакви "детски болести" на модела?
Наясно съм, че да се поддържа Toyota не е като да подържаш голф 2 да речем, но качеството се заплаща и съм решил че следващата ще е от тази марка!
Сърдечно благодаря на всички отзовали се