Toyota Prius?

Nixter

Мнение от Nixter » 31 Авг 2011 23:10

Аве луди ли сте да хулите така Приуса ? Харчел масло? Това е толкова частен случай, като да уличиш петица от тотото (да не казвам шестица, че няма да е баш вярно) Просто невероятно на фона на проблемите, който имат другите модели и марки.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 04 Сеп 2011 04:43

gele76 написа:Здравейте, почвам да оставам със смесени чувства. Някой колега с Приус няма ли?

Поздрави
Колега, не знам с какви чувства оставаш, но Приус няма проблем с харчене на масло!!! Някакъв единичен случай не означава проблем. Когато са проверени хиляди Приус се дава оценка за модела, а не за 1 бройка и 2 бройки! Това са напълно несериозни приказки,а ти се поинтересувай от повече източници и повече бройки коли.

http://www.avtorevu.com/avto-novini/212-tuv-toyota

http://www.autoclub.bg/index.php?menu=16&id=2049

http://www.spektaauto.com/blog/files/f6 ... 842-4.html

Ето ти да разгледаш потребителски ревюта,ако се справяш с английския, много доволни собственици, намери дали някъде пише за горене на масло!

http://www.carsurvey.org/reviews/toyota/prius/
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 05 Сеп 2011 01:16

Колегата го интересува Приус, но не разбрах коя генерация?
Аз съм собственик на Приус 3 и основният недостатък за изминатите 17 000 км е че много рядко посещавам бензиностанциите, не ходя по сервизи и нещо ми се губят социалните контакти. :whistle:
Някой спомена, че Приуса му горял масло. За Приус 2 ставаше на въпрос нали? Човека да си погледне за теч я от картера, я от пробката. Няма от този модел кола, която да гори масло. Гарантирам го на 100 %. Има нет и който иска да пусне търсачката. Аз говоря от собствен опит. Виж, ако някой при смяна на маслото е сипал в новото шепа прах от шмиргела е съвсем друга тема, но правилно поддържан Приус НЕ ГОРИ МАСЛО. Нито 1-ва, нито 2-ра, нито 3-та серия.
Ако искаш наистина надежден, хай-тек, икономичен и различен от масата автомобил, то Приус е твоята кола.
Ако обаче не си се наиграл и искаш да си първи по светофарите, да се правиш на шоФер, то това не е твоята кола.
Приус е за уравновесени личности. Имаш ли нервни изблици и тръгнеш ли да се гонкаш с другите ще има тема: „Що толкова мноо ми гори колата“.

IVOtuning
Получена  благодарност: 2 пъти
Обратна връзка:

Мнение от IVOtuning » 05 Сеп 2011 03:14

prius 3 написа:За Приус 2 ставаше на въпрос нали? Човека да си погледне за теч я от картера, я от пробката. Няма от този модел кола, която да гори масло. Гарантирам го на 100 %.
Ще се радвам да споделиш на мен и колегите съфорумници как по-точно гарантираш това???? laugh.gif

Да ти докараме тези горящи масло Приуси да им смениш двигателите, предполагам това значи "Гарантирам го на 100%"

Избягвам да пиша по форумите, явно е имало защо.
Всеки разбрал недоразбрал изказва мнение.
Може 99.9999% да не горят масло, но аз знам за 3 които горят.
Или трябва да ви кажа, че и те не горят, само за да чуете това което искате да чуете??
laugh.gif

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 05 Сеп 2011 06:14

IVOtuning написа:Всеки разбрал недоразбрал изказва мнение.
По тази логика излиза, че няма марка/модел кола която да не гори малско и въобще да е без проблеми и здрава. biggrin.gif

ПП: И ако датчик за ниво на маслото си работи както трябва, това че гори масло не е голям проблем. Светва лампичката, сираш, отваряш багажника, наливаш 500мл и си продължаваш да караш. :thumbsup:

Nixter

Мнение от Nixter » 05 Сеп 2011 08:11

И какво излиза - че в багажника трябва да имаш туба масло ли ? И че трябва да знаеш къде се налива масло в колата ? Ай стига бе.... нали за това си има механици. Има толкова непросветени юзъри на коли по света (които впрочем са мнозинство), че е абсурдно да предлагаш доливане на масло, дири да го има описно в манюала.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

IVOtuning
Получена  благодарност: 2 пъти
Обратна връзка:

Мнение от IVOtuning » 05 Сеп 2011 10:17

Vesko написа:
IVOtuning написа:Всеки разбрал недоразбрал изказва мнение.
По тази логика излиза, че няма марка/модел кола която да не гори малско и въобще да е без проблеми и здрава. biggrin.gif
Аз (и не само аз) от Приус съм доволен, като цяло е изключително здрав автомобил, но някои хора да говорят, че давали гаранция и други смешки няма нужда.
Аз си изказах моят опит с Приус, ако на някой това не му изнася не е мой проблем.

baba_metca

Мнение от baba_metca » 07 Сеп 2011 11:03

gele76 написа:Здравейте, почвам да оставам със смесени чувства. Някой колега с Приус няма ли?
Поздрави
Първо доста малко хора си купуват Приус в България. Второ, много малко хора, които нямат проблем влизат във форум. Не се сещат за форум, ако не им потрябва нещо (това важи за всякакъв вид форуми, не само за този, като естествено има няколко % изключения които влизат в определен форум, без да търсят нещо). Дали просто хората които карат Приус в Блгария са малко и затова почти няма такива регистрирани. Или като нямат проблеми, не се и сещат да влязат. Всъшност и двете са верни, но като гледам Английския форум и темите в него за Приус, по голяма причина да няма регистрирани колеги с Приус, е че просто нямат проблеми и не се и сещат да влязат във форума.

Аватар
Чо :)
Автомобил: Prius 4
Обратна връзка:

Мнение от Чо :) » 07 Сеп 2011 17:16

Поздрави
На моя Prius 2nd нямам проблем с маслото :thumbsup:
(поне от както го карам ... 7000+ км)
Smile is Health rolleyes.gif Keep Smiling ... :D Усмихни се ... Животът е Хубав :thumbsup:

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 07 Сеп 2011 23:35

IVOtuning написа:
prius 3 написа:За Приус 2 ставаше на въпрос нали? Човека да си погледне за теч я от картера, я от пробката. Няма от този модел кола, която да гори масло. Гарантирам го на 100 %.
Ще се радвам да споделиш на мен и колегите съфорумници как по-точно гарантираш това???? laugh.gif

Да ти докараме тези горящи масло Приуси да им смениш двигателите, предполагам това значи "Гарантирам го на 100%"

Избягвам да пиша по форумите, явно е имало защо.
Всеки разбрал недоразбрал изказва мнение.
Или трябва да ви кажа, че и те не горят, само за да чуете това което искате да чуете??
laugh.gif
Kак го гарантирам ли? Със знания колега, със знания. Не те знам как си си купил колата за която пишеш, но преди да взема аз моята се поинтересувах доста. Изчетох сумати и форуми, но никой не споменава за такъв проблем, а ако имаше повярвай ми щеше много яко да се чуе. Всичко това мен ме навежда на мисълта, че по колата нещо е правено не както трябва, но заложен проблем с масло няма. От целият свят само ти знаеш за 3 които горят. Ами обади се в рекордите на Гинес. Може да те регистрират, пари да спечелиш... laugh.gif

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 08 Сеп 2011 11:18

И аз познавам 3ма дето се оплакват че хибридите им горят много.... бензин. Единият съм аз, а другите двама ги познавам. biggrin.gif

ПП: До сега за 45х.км и 1г.и 2м. не е свтвала лампичката зя доливане на маско, значи поне маско не харчи :thumbsup:

danny
Обратна връзка:

Мнение от danny » 08 Сеп 2011 12:57

Не се карайте, всяка кола може да гори масло по ред причини:
1. Ако не е сменявано маслото редовно!
2. Ако се кара постоянно с мръсна газ!
3. Ако е на много километри се получават хлабини ( износване) и съответно не се слага масло пълна синтетика 5w40, защото е много тънко, а полусинтетика 10w40 примерно..
4. Ако маслото е менте, също е възможно да го гори..

Пелната синтетика е само за нови двигатели до 100 максимум 150 хиляди КМ..

А последсвтията от каране на кола, която е примерно на 300 хиляди с пълна синтетика е харчене на масло и скорошен основен ремонт на двигателя..

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 08 Сеп 2011 14:07

danny написа:А последсвтията от каране на кола, която е примерно на 300 хиляди с пълна синтетика е харчене на масло и скорошен основен ремонт на двигателя..
biggrin.gif

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 08 Сеп 2011 14:47

danny написа:Не се карайте, всяка кола може да гори масло по ред причини:
1. Ако не е сменявано маслото редовно!
2. Ако се кара постоянно с мръсна газ!
3. Ако е на много километри се получават хлабини ( износване) и съответно не се слага масло пълна синтетика 5w40, защото е много тънко, а полусинтетика 10w40 примерно..
4. Ако маслото е менте, също е възможно да го гори..

Пелната синтетика е само за нови двигатели до 100 максимум 150 хиляди КМ..

А последсвтията от каране на кола, която е примерно на 300 хиляди с пълна синтетика е харчене на масло и скорошен основен ремонт на двигателя..
Не си съвсем прав, колега.Има много автомобили на повече от 200 000 км. и си карат със заводски предписаната синтетика 5W40 / 0W30 и нямат проблеми с повишен разход на двигателно масло.Не обобщавай-особено за японски марки! wink.gif
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 08 Сеп 2011 16:19

Vesko написа:И аз познавам 3ма дето се оплакват че хибридите им горят много.... бензин. Единият съм аз, а другите двама ги познавам. biggrin.gif

...
Колко много бе колега? То туй много е мнооого разтегливо понятие. За някой (като мен примерно) 5/100 е много, а за други е супер. За втори 6-7/100 е ок, а за трети (пак, като мен) автомобила е ламя. biggrin.gif
Дай да фиксираме стойностите за „много“ и „малко“ и да видим за какво иде реч! smile.gif
Даже снимки на борд компа ще направя, ако трябва, за да не остане някой с впечатлението, че нещо се будалкам или си измислям. :whistle:

Публикувай отговор