Въпроси относно покупка на употребяван Land Cruiser?

monsterrr

Въпроси относно покупка на употребяван Land Cruiser?

Мнение от monsterrr » 01 Сеп 2011 21:42

Здравейте! Регистрирах се във вашия форум с цел да получа информация от по-опитните от мен на тема Land Cruiser.Спрял съм се на модел 2004-2005 максимум до 180 000 километра.Имам двама познати,които смениха мотори на такива джипове.Та да преминем към въпросите:много ли са 180 000 км.,на колко хиляди се разработва мотора,колко е едно нормално обслужване и въобще цени на части,има ли детски болести? Няма да го ползвам за оффроуд,допада ми с това,че е луксозен и имам добра видимост,харесва ми и интериора и екстериора. :)

dimivan

Мнение от dimivan » 02 Сеп 2011 11:32

Ако въпроса е за TLC120, джипката е читава и не бих казал, че има някакви характерни проблеми. Слабост са им дюзите, т.е. при зареждане с калпава нафта се запушват и ако не се вземат мерки незабавно, проблема се прехвърля на двигателя. Иначе двигателят има голям ресурс, но при условие, че не се кара като на рали шампионат. Все пак това не е високоскоростен автомобил. Както знаеш двигателя е с обем 3L, а само с четири цилиндъра. Това го прави по-ниско оборотен, но е приятен за каране. Чувал съм добри отзиви за активното окачване, но и сериозни цифри за ремонт на същото.
Друго не се сещам. Ако имаш други въпроси - питай!

Аватар
lederman
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от lederman » 02 Сеп 2011 11:46

Преди време имах удоволствието да карам LC 120 служебен. колата е страхотна, но не съм плащал за поддръжката. Малко преди да напусна фирмата съединителя почна да дава признаци за подмяна (беше между 70К и 90К) смениха го (не в ТМ-Ауто) за грубо 2К лв. не знам да са имали други проблеми а колата се експлоатира доста...

защо не прегледаш off-road форума за повече мнения? там не всички са екстремисти :)

Поздрави :thumbsup:
Поздрави :thumbsup:
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

monsterrr

Мнение от monsterrr » 02 Сеп 2011 12:50

Мерси колеги :thumbsup: Притеснява ме да не стане така да дам над 30 хиляди лева и после да налея още 10-15 хиляди за ремонти.Относно офроуд форума не съм се сещал.

Публикувай отговор