проблем със парно на Авенсис 2004
Здравейте, имам следния проблем на тойота авенсис 20. vvti D4 2004г. когато пусна парното да ми духа топло започва да духа само от към женската страна (дясната) топло а от към шофьорската страна духа студено, парното е двузонов климатроник и ми дели таблото на половина, половината ми духа топло а на другата стодено и немога да е пусна да духа топло, моля ви за съвети от къкво може да е това??????? когато работи на охлаждане и от двете страни си работи нормално проблема е само при отопление
Последно промяна от Emil80 на 28 Авг 2011 14:51, променено общо 1 път.
Re: проблем със парно на Авенсис 2004
Emil80 написа:Здравейте, имам следния проблем на тойота авенсис 20. vvti D4 2004г. когато пусна парното да ми духа топло започва да духа само от към женската страна топло а от към шофьорската страна духа студено, парното е двузонов климатроник и ми дели таблото на половина, половината ми духа топло а на другата стодено и немога да е пусна да духа топло, моля ви за съвети от къкво може да е това??????? когато работи на охлаждане и от двете страни си работи нормално проблема е само при отопление
никой ли не е имал такъв проблем

- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Преди по-малко от месец имаше същата тема във форума, но там не се споменаваше женската част на автомобила, а за проблем с двете зони на климатроника. Коя е женската част на колата ти? - ляво, дясно, отпред, отзад, горе, долу. Давайте почече подробности! Иначе проблема ти е ниско ниво на фреона и срещу има няма 45 лв се решава проблема.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
- diesel_power
- Получена благодарност: 1 път
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Климатика и парното е един и същ за ляво и дясно.
Разликата в температурите вляво и дясно се командва единствено от различните клапи, които например променят притока на топлия въздух от постоянно работещото парно към ляво или дясно....
Разликата в температурите вляво и дясно се командва единствено от различните клапи, които например променят притока на топлия въздух от постоянно работещото парно към ляво или дясно....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler написа:Климатика и парното е един и същ за ляво и дясно.
мен ме съмнява че тука ще е истината, някоя клапа иле е станала за смяна или е заяла

-
Ето това е моята тема за същото нещо, само че заради климатика. http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=17602 При мен се оказа наистина ниско ниво на фреон. Може да пробваш самодиагностиката. Може при теб да излезе нещо.
Имам приятел във Германия и има същият проблем. Някой разрешил ли е проблема, за да му кажа какво да прави. Каза че на диагностиката му показало, че всичко е наред, но парното си му духа от ляво топло, а от дясно студено.
-
При климатика проблема е или от клапата под жабката или от малко фреон. При парното може да е от клапата а може и от друго. Има самодиагностика потърсете процедурата, прави се с копчетата от климатика. Ако е от клапа диагностиката няма да го хване. Тази при шофьора също се вади и почиства.не се лъжете да я сменяте преди да сте я почисти ли първо. Клапите са доста скъпи а почистването може да има ефект с години. Имайте в предвид че втора употреба почти е сигурно че ще са на същия хал защото след 10 години ефекта е този особенно при горещ климат. Това по което със сигурност може да наклони везните към тези клапи е щтракането от към бушоните под волана или пък под жабката. Някъде там се намира. Пуснете на Auto, след което променете температурата от ниска към висока и обратно няколко пъти. Като изчаквайте 5-10 секунди между ниска и висока. Така компютъра със сигурност ще се опита да премести клапата от студено към топло и обратно. Ако е много затормозено ще се чуе прищракването. Ако не се чуе не е гаранция че всичко е наред, може пак да се е замърсена. Самата смазка там се скапва и почва да пречи на пистите и сензорите не отчитат правилно позицията, от там клапата изобщо не се мести към топло или пък към студено. В Интернет има клипове и за тойота и за лексус, като клапите са еднакви. Разположението вече е различно и може да се намери също в интернет. Няма да имам достъп до компютъра си поне до понеделник, така че потърсете някъде онлайн схема. Има теми в английския форум за почистването на тези неща , а може и тук да има. Аз съм чистил на два авенсиса но пасажерски те клапи. Особенното е че преди да ги извадите трябва да отбележите положението на лостчетата за да може после да го върнете пак на същото място. А след това да не забравите да и включите кабелчето за управление. Имаше ефект поне за година, след това вече не знам защото ги продадох ме. В тойота едва ли ще се съгласят дс ги почистят, там обикновено сменят. В друг сервиз ще го почистят. Ако някой знае какво прави сигурно ще му отнеме час, поне толкова ми отне на мен на втория авенсис, но от към пасажера. Успех и пишете резултата