катализатор YARIS
vidimi2000, мисля че с тоя линк ще добиеш представа как се разглобява, въобще не е философия, става въпрос за 4-5 болта.
http://www.toyodiy.com/parts/p_J_1999_T ... ?hl=22204A
А за почистването отиваш в електричарски магазин и си взимаш спрей за почистване на ел.елементи. Не повече от 10лв.
Пръскаш всички сензорчета, де що има и това е.
http://www.toyodiy.com/parts/p_J_1999_T ... ?hl=22204A
А за почистването отиваш в електричарски магазин и си взимаш спрей за почистване на ел.елементи. Не повече от 10лв.
Пръскаш всички сензорчета, де що има и това е.
- sweet__stz
м...... му и катализатори
И аз имам такъв проблем.....свети ми този датчик и като я карах на диагностика ми казаха,че било от катализатора-бил скапан вече. Нов хубав 1000 лв. ....универсален ,с който ми казаха,че нямало да стане ,защото били боклуци и щяло да стане по зле-200-250 лв.
Чета натам, насам,но не разбирам има ли решение и КАКВО ?
Лампата си свети (не ми пречи-свикнах и)....за сега си върви нормално колата.....но в крайна сметка не пречи ли нещо това и има ли по евтино качествено решение под 1000 лв. То ако ще е 1000лв по добре да я продам и да си взема нова ?????? ....този дебитомер го изчистиха в сервиза.....
Чета натам, насам,но не разбирам има ли решение и КАКВО ?
Лампата си свети (не ми пречи-свикнах и)....за сега си върви нормално колата.....но в крайна сметка не пречи ли нещо това и има ли по евтино качествено решение под 1000 лв. То ако ще е 1000лв по добре да я продам и да си взема нова ?????? ....този дебитомер го изчистиха в сервиза.....
Toyota Yaris /Luna/ 2000г. 1.3 VVT-i (86 Hp)
- raider_yaris
- sweet__stz
Да....прочетох цялата тема. Аз искам да попитам дали става с тези универсални катализатори, има ли тук някой с такъв.....и защо ми казаха,че не било добра идея,защото после се бъгвала работата....квото и да означава това. И аз искам малко повече инфо и цена за добър универсален катализатор
Uncle Dido в София ли работиш ?

Toyota Yaris /Luna/ 2000г. 1.3 VVT-i (86 Hp)
- sweet__stz
вадя темата от архива , за всички които имат този проблем и не са го решили .. решението за което говорех на дидо е налице - http://www.volvo850.ru/sdelay/L2obman.htmlubooo написа:Fido Dido написа:Любо,
приятелю,
първата сонда няма нищо общо с катализатора. Тя е за смесообразуването.
Втората сонда вече ще ти е проблем. Дори и да успееш да я излъжеш, което много ме съмнява, след време, като ти окичат газ-анализатора на ГТП, как ще излъжеш тях?
И ако ти предложа чисто нов катализатор за 200 лв., плюс 50-60лв. за монтаж, би ли ги дал на някой псевдо-разбирач да ти рови по ЕКУ-то на колата?
Преди време един колега с Авенсис дойде с побеляла коса, защото му се беше запушил катализатора и в ТМ-Ауто са му искали 2 500 лв. с монтажа.
Лошото е, че при този модел рънърите на колектора влизат директно в катализатора, без присъединителен фланец.
Отстраних стария катализатор и му монтирах нов, универсален, с всички щитове и планки за укрепване, преди меката връзка за 450лв.
Значи - има как.
Не бързай с експериментите.
fido dido аз съм убеден , че ти си доста наясно с цялата система , но искам да ти кажа , че съм минавал на газ анализатор с опел вектра А с тотално ръждясали и издънени тръби и буквално според анализатора колата беше свръх екологичен автомобил , помня как човека я погледна колко е издънена и каза ае заминаваи идеален си biggrin.gif .. та докато доидат времената да ме спрат от движение за това , най -вероятно колата ще я кара някои циганин или ще е в морга за части...
другото което е 400 лв нито са много нито са малко , но ако трябва в момента да реша дали си стува да ги дам , по скоро не бих ги дал защото това , че ми свети чек-а извън града и с едно вадене на клемата нещата си идват на мястото до следващия път не ме притеснява особено .
и все пак , защо мислиш че не може да се излъже втората сонда , релно разликата между шофирането градско и шофирането извънградско е скоростта и най-вече поддържането на по висока скорост аз поне друга разлика не виждам ? може и аз да не съм много в час с нещата , даже е доста вероятно , но все си мисля , че не може да е толкова перфектно измислена тая система , че да не може да се излъже biggrin.gif

Toyota Corolla E12 2002 1.6 vvti
3ZZ-FE
3ZZ-FE
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
-
Re: катализатор YARIS
Здравейте
интересува ме катализаторите в момента колко лева са към емк-33 имам и такъв проблем от около 9 месеца
интересува ме катализаторите в момента колко лева са към емк-33 имам и такъв проблем от около 9 месеца
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Re: катализатор YARIS
Има няколко вида универсални, цените можеш да ги видиш в сайта им.
Но по-добре е с адаптор за втората сонда. По-евтин е и върши работа.
Но по-добре е с адаптор за втората сонда. По-евтин е и върши работа.
-
- Автомобил: Toyota Yaris 1.0 68hp
- Благодарил/а: 1 път
катализатор YARIS
И аз имам такъв проблем грешка Р0420-ниска произв. на катализатора. Светва чека и е малко спъната, мирише доста на отработени газове и по време на движение при отворен прозорец.
Питам за мнения относно дали е тотално за смяна?
Питам за мнения относно дали е тотално за смяна?
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
катализатор YARIS
Ако никога не си сменял поне втората, да не кажа И първата ламбда, започни от там.
По презумпция колата не е газифицирана. Ако е - там вече има широко поле за спекулации дали е прогорен, разтопен или износен катализатора.
По презумпция колата не е газифицирана. Ако е - там вече има широко поле за спекулации дали е прогорен, разтопен или износен катализатора.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
-
катализатор YARIS
Колага е газифицирана, втората сонда е сменена миналата година защото чека светеше постоянно и даваше грешка, относно първата сонда в сервиз след диагностика ми казаха че работи.
Затова си мисля че проблема е в катализатора, ще пробвам с добавка, но не се надявам да реши трайно проблема...
Затова си мисля че проблема е в катализатора, ще пробвам с добавка, но не се надявам да реши трайно проблема...
-