Проблем с авенсис
Проблем с авенсис
Здравейте колеги,имам авенсис 2001г,1,6vvti;Карам я трета година вече,и съм много доволен от нея.Откакто я взех има един проблем-не може да се изфорсира,т.е има забавяне от момента на натискане на газта до момента на реакция.В началото не му обръщах внимание,но напоследък взе да ми пречи-особено при изпреварване на по-дълъг път.Карах я на сервиз-диагностиката показа грешка(не помня номера),но после ми казаха,че това е ламбда сондата след катализатора.И понеже не са сигурни дали е катализатор или сонда,нищо не сменихме.Бихте ли могли да ми дадете съвет какво може да е? 

Имам в предвид,че дори когато е изключена от скорост,на място, като подам по-рязко газ в първият момент като че ли се дави за момент,и едва тогава качва обороти.Та въпроса ми е дали това е нормално,или може би има проблем някакъв(свети чека и грешката излиза катализатор или ламбда сонда).max-2 написа:Карал съм нова такава тойота, на няколко месеца, и тя беше така. Имаше известно закъснение от момента на подаване на газ до реакцията на двигателя.
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
Аз нямам в предвид това. Просто потеглих леко с ляв мигач да се включа в движението, покарах няколко метра почти на обороти и когато дадох леко газ пак си продължих на обороти и след половин-една секунда колата се изтегли. Човекът каза, че този двигател си е така. На по-високите предавки като че ли не се усещаше този ефект.pretorian написа:Имам в предвид,че дори когато е изключена от скорост,на място, като подам по-рязко газ в първият момент като че ли се дави за момент,и едва тогава качва обороти.Та въпроса ми е дали това е нормално,или може би има проблем някакъв(свети чека и грешката излиза катализатор или ламбда сонда).max-2 написа:Карал съм нова такава тойота, на няколко месеца, и тя беше така. Имаше известно закъснение от момента на подаване на газ до реакцията на двигателя.
Carina E 4AFE LB 1992
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
+1Владислав написа:За мен такова поведение на мотора въобще не е нормално.Аз съм същия двигател, и мога да кажа че е малко "нервен'-леко докосване до педала и се форсира.Явно имаш проблем...

иначе генерално при коли с електронна газ може да се монтира един sprint-booster,който съкращава времето за реакция,струва към 200€ в ебей.колеги с хонда акорд са много доволни от действието му и монтажа му бил елементарен.нещо като псевдо-турбо laugh.gif
-
http://roverbulgaria.com/index.php?topic=4124.10
Колега я погледни тук аз съм със същиая проблем знам за какво говориш, това абсурд да е така и на мен ми свети чека и грешките ми идва от катализатора.Моята не е Тойота, но имаме един исъщ проблем

Колега я погледни тук аз съм със същиая проблем знам за какво говориш, това абсурд да е така и на мен ми свети чека и грешките ми идва от катализатора.Моята не е Тойота, но имаме един исъщ проблем