Моя позната направи точно това - взе си кола втора ръка за 5000 лв . Горката през такива премеждия премина , че накрая пак си взе чисто нова.sacho7803 написа: .............или ново от магазина или старо но до 4-5000лв че да не те е яд като се трошималко спам стана ама.............
Подгрев на огледалата - Yaris Mk2
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
и аз това казвам,като бивш вносител на бараки знам много добре защо една кола е много по-евтина.sacho7803 написа:...щото тия 5 годишни дараци са или на сериозни хиляди километри или сериозно таркаляни през таван biggrin.gif доста такива смених докато не се научих...

ама нали един колега пусна вица за оня опел- умрял съм,ама ви убеждават,че съм жив,и вие вярвате-значи сте българи! laugh.gif
уж много тарикати,ама май повече балъци...

-
- Получена благодарност: 2 пъти
Аз не въртя малко километри-всеки ден по 400-500.Ама ги въртя със стари бусове дараци за по 3-4 хиляди,щото е страшно по пътищата и не си струва цял ден да лангъркаш нова кола или бус-все едно- стават на нищо.На тях почнах да ползвам шпрей против замръзване/за размразяване/и ми върши много добра работа за никакви пари.А Яриса гледам зимата много-много да не го търкалям,щото миналата минах през замръзнала буца сняг/уж висок/и нещо се разкачи ауспуха и чак сега ми го нагласиха пак да е добре.Определено моят не е модификация"Камчатка",а "Калифорния" biggrin.gifjim_beam написа:и аз това казвам,като бивш вносител на бараки знам много добре защо една кола е много по-евтина.sacho7803 написа:...щото тия 5 годишни дараци са или на сериозни хиляди километри или сериозно таркаляни през таван biggrin.gif доста такива смених докато не се научих...![]()
ама нали един колега пусна вица за оня опел- умрял съм,ама ви убеждават,че съм жив,и вие вярвате-значи сте българи! laugh.gif
уж много тарикати,ама май повече балъци...
Написал съм, че го ЗНАМ! Щом го знам, значи го знам! Що за въпрос? Свалял съм огледалата и видях, че има и реотани и ел. инсталация. Със официални сервизи неща да си имам работа повече, парих се вече жестоко, сега съм щастлив потребител на извънгаранционна кола, която сервизирам сам доколкото мога или при определени 1-2ма майстори. Ако трябва ще си монтирам сам релетата към погрева на задното стъкло и ще си 'активирам' екстратаiovkito написа:Кой ти каза , че имаш подгрев на огледалата?

Единствените две обяснения които ми хванаха окото са за комбинация с температурен датчик (което беше едното ми подозрение) или за включване на задния подгрев в синхрон с чистачките. Ще трябва да мине време обаче да ги изпробвам тези неща, сега е жега... защо не са го направили елементарно като на старата ми кошница цък-цък biggrin.gif
Subaru Legacy B13 H6
Toyota Yaris D-4D SOL 2007
Nissan Primera P10 GA16DE
Toyota Yaris D-4D SOL 2007
Nissan Primera P10 GA16DE
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 164 пъти
- Обратна връзка:
Това, че имаш реотани и окабеляване не означава, че трябва да го имаш като екстра. Просто е подготовка за тази екстра. Той и Ауриса има окабеляване за задни тонколони, но няма. И мойта има окабеляване за ел подгрев на седалките, ама нямам. Просто си виж спесификацията за модела и готово. И още по-лесно е да си проследиш окабеляването до кутията с предпазители и ще разбереш. Няма никакви комбинации - просто натискаш копчето за задното стъкло и ти загрява и огледалата.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
-
virtual написа:Единствените две обяснения които ми хванаха окото са за комбинация с температурен датчик (което беше едното ми подозрение) или за включване на задния подгрев в синхрон с чистачките.iovkito написа:Кой ти каза , че имаш подгрев на огледалата?
Не съм виждал Ярис, но на Аурис и Авенсис се пускат като пуснеш подгряване на задното стъкло.
За горните две комбинации жестоко се съмнявам. Най-малкото изглеждат доста глупаво, а и защо да се вкарваш в толкова много проверки и операции, като може просто да го сложиш на едно копче. Първо, на мен редовно ми се случва да ми се замъгляват страничните огледала на пролет, като вляза в някой подземен паркинг на мол. А температурата редовно е над 5 градуса. Това с чистачките дори не си го представям зимата когато има лед. Да трябва да пускам чистачки, за да ми се размразят разни работи. Нали и чистачките са замръзнали сигурно. Щом казват хората сигурно е така, но е тъпо и излишно.
Факт, е че сигурно има окабеляване за подгрев, но щом и огледалата са ти с подгрев, вече клоня към това, че трябва да имаш екстрата, но просто нещо не сработва. Както казаха колегите, колите се окабеляват напълно, само после се слагат допълнителните неща, като тонколони, нагреватели за седалките и т.н. Е да ама твоите допълнителни неща са сложени вече (огледала с подгрев).
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
На авенсис се пускат заедно с подгряването на задното съкло, ако колата няма нагревател на предното. Ако колата е с нагревател н апредното стъкло то огледалата са към това копче.baba_metca написа: Не съм виждал Ярис, но на Аурис и Авенсис се пускат като пуснеш подгряване на задното стъкло.
ПП: http://toyota-corolla.ru/rm04f1ru/ewd/index.html Това е за корола, ама това намерих лесно. Та при корола се управлява от бутона за нагревателя на задното стъкло, но има допълнителен предпазител за нагревателите на огледалата.
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
нормално по-комфортното изпълнение има такъв,а базовите модели нямат.явно има някои разлики в изпълненията за различните региони.virtual написа:...комбинация с температурен датчик (което беше едното ми подозрение) ...
интересно дали наистина с отоплението на предното стъкло се включват и огледалата,както казах рава не е така-предното стъкло си е с отделно ключе.може би са някакви скандинавски модели.