Неприятни миризми в купето
- sentor
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
Неприятни миризми в купето
Преди няколко дена водих колата на изпиране в автомивка. С една кофа и една четка е намокриха цялата. Съхна 2-3 дена, но остана една доста неприятна миризма. Сега не знам какво да правя, с какви препарати да я пера пак. Представям си, че някакво безводно пране с препарати ще помогне, но не виждам нещо такова в нета.
- sentor
- Благодарил/а: 1 път
Благодаря за линка! Видях, че само озона помагал.. ако някой може да ме насочи, къде правят такова почистване в София?
И дали от нещо такова може да има ефект:
http://shop.olele.net/elektronika-za-bi ... mobil.html
И дали от нещо такова може да има ефект:
http://shop.olele.net/elektronika-za-bi ... mobil.html
Съвсем нормално.Когато се изпере мокетът и не изсъхне в рамките на 4-5 часа ,започва да намирисва.
Ако наистина искаш да стане добре без миризма трябва да направиш следното.
Сваляш мокета ,като гледаш да не почупиш всички видове щипки на пластмасите.След това го занеси на някоя автомивка да го изперат с водоструйката.Но не само да го напръскат с препарат ,а да го разтъркат хубаво с четка.Това трябва да го направиш в доста горещ ден ,за да изсъхне по-бързо.За един ден работа е , разглобяваш сутринта и вечерта ще е изсъхнал и готов за сглобяване.
Ако наистина искаш да стане добре без миризма трябва да направиш следното.
Сваляш мокета ,като гледаш да не почупиш всички видове щипки на пластмасите.След това го занеси на някоя автомивка да го изперат с водоструйката.Но не само да го напръскат с препарат ,а да го разтъркат хубаво с четка.Това трябва да го направиш в доста горещ ден ,за да изсъхне по-бързо.За един ден работа е , разглобяваш сутринта и вечерта ще е изсъхнал и готов за сглобяване.
A car without TURBO is like a man without BALLS!
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
След като ти изпраха седалките, паркира ли на сънчево място с отворени прозорци или врати, или я заключи и драсна на някъде?sentor написа:по скоро на влага и спарено
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
- Japanese_fever
Мокета съхне бързо, на мен ми е се е пълнила колата 2-а пъти като съм забравял прозореца и мокета изсъхва за един ден при слънчево време.
Седалките май са му проблема на него, те съхнат много по-трудно от мокета.
А мокета се суши също с парното на 6 и да духа само на краката.
Седалкките ги суша с парното на 6 и да духа право към мен (напред) и после го насочвам към седалката.
Ама това за следващия път да го знаеш, защото тя вече се е вмирисала твойта...
Седалките май са му проблема на него, те съхнат много по-трудно от мокета.
А мокета се суши също с парното на 6 и да духа само на краката.
Седалкките ги суша с парното на 6 и да духа право към мен (напред) и после го насочвам към седалката.
Ама това за следващия път да го знаеш, защото тя вече се е вмирисала твойта...
- Japanese_fever
Явно бая са я намокрили.
Аз като ми се налъни веднъж след дъжд с една хавлиена кърпа обрах колкото мога водата от пода и после парното на 6 да духа топло на краката и изсъхна. Но попивах преди това 30 мин. с кърпата и цедях...
Аз като ми се налъни веднъж след дъжд с една хавлиена кърпа обрах колкото мога водата от пода и после парното на 6 да духа топло на краката и изсъхна. Но попивах преди това 30 мин. с кърпата и цедях...