Я да видим колко е Авенсисът лимузина за дълъг път!
Я да видим колко е Авенсисът лимузина за дълъг път!
Здравейте, приятели!
В събота с приятели заминаваме на екскурзия във Франция и Германия.Ще пътуваме с кола и ще бъдем 5 човека.Въпросът е в коя кола ще се чувстваме по-удобно и вие коя бихте избрали - Тойота Авенсис (предпоследния модел) или Нисан Кашкай+2?
На мен ми се иска да си пътувам с Тойотката, защото си е моя и аз да си карам, ноо те като че ли клонят към Нисана.
Поздрави!
В събота с приятели заминаваме на екскурзия във Франция и Германия.Ще пътуваме с кола и ще бъдем 5 човека.Въпросът е в коя кола ще се чувстваме по-удобно и вие коя бихте избрали - Тойота Авенсис (предпоследния модел) или Нисан Кашкай+2?
На мен ми се иска да си пътувам с Тойотката, защото си е моя и аз да си карам, ноо те като че ли клонят към Нисана.
Поздрави!
При всички положения авенсиса е по-простотен за пасажерите, особено на предните седалки. За багаж нямам идея кой колко събира. Все пак Нисана не е пълноразмерен СУВ. Нищо чудно Авенсиса и по багажник да го бие. Обаче 5 души на дълъг път в 5 местен автомобил си е тегаво, да не кажа некомфортно.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007
T25 1,6 VVT-i
2007
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
разбира се,че авенсиса,нали не сте тръгнали на ски! biggrin.gif
а кашкая има ли изобщо багажник,много ме съмнява.някой ще трябва да си гушка багажа,иначе само BIG BAG на покрива ще ви спаси.
и ако е точно тоя мъртвец 1.5 dci може да се наложи да го бутате.
я ги остави да се возят с него пък ти си тръгвай с авенсиса като бял човек!
а кашкая има ли изобщо багажник,много ме съмнява.някой ще трябва да си гушка багажа,иначе само BIG BAG на покрива ще ви спаси.
и ако е точно тоя мъртвец 1.5 dci може да се наложи да го бутате.
я ги остави да се возят с него пък ти си тръгвай с авенсиса като бял човек!

Последно промяна от jim_beam на 08 Авг 2011 23:44, променено общо 2 пъти.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
На авенсиса багажника е около 500л стария и около 510л новия....
Но на стария захвата на багажника бе много баламски направен и блокираше част от този обем (скобите, влизащи в багажника)...
Не се сещам дали са го оправили на новия...
Кашкай +2 е с по-голям багажник (ако не отваряте третия ред седалки).
Мисля че бе около 550л, а и е 'хечбек' тип - можеш да товариш и нагоре...
Авенсиса предполагам, че ще изгори доста по-малко...
Иначе Нисана е добре обезшумен и много тих...
За окачване - Авенсиса е комфортен. В Кашкай+2 не съм се возил (по-дълга база има от обикновения Кашкай, а пишат, че е 'омекотен' в сравнение с първия Кашкай, но нямам лични наблюдения).
П.С. защо не се натоварите в двата автомобила за по 5 км и да направите гласуване?
Но на стария захвата на багажника бе много баламски направен и блокираше част от този обем (скобите, влизащи в багажника)...
Не се сещам дали са го оправили на новия...
Кашкай +2 е с по-голям багажник (ако не отваряте третия ред седалки).
Мисля че бе около 550л, а и е 'хечбек' тип - можеш да товариш и нагоре...
Авенсиса предполагам, че ще изгори доста по-малко...
Иначе Нисана е добре обезшумен и много тих...
За окачване - Авенсиса е комфортен. В Кашкай+2 не съм се возил (по-дълга база има от обикновения Кашкай, а пишат, че е 'омекотен' в сравнение с първия Кашкай, но нямам лични наблюдения).
П.С. защо не се натоварите в двата автомобила за по 5 км и да направите гласуване?
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- KiLLeR
- Получена благодарност: 1 път
С Авенсис 2 направихме преход от 450км с 5 минутна почивка докато сгъна един кроасан и да направя разговор по телефона. На връщане без почивка! И се чувстваш все едно си карал 100км
съмнява ме с Кашкая да е така, въпреки че и неговият комфорт е на доста високо ниво
Като обърнеш разликата от горивото в бири и избора става по-лесен 

О, определено Авенсисът е много удобен за дълъг път.Аз миналата година карах 13-14 часа до Залцбург почти нон-стоп.Само направих една почивка в Словения за около половин час и на две места спирах за гориво.Но тогава бяхме трима човека в колата.KiLLeR написа:С Авенсис 2 направихме преход от 450км с 5 минутна почивка докато сгъна един кроасан и да направя разговор по телефона. На връщане без почивка! И се чувстваш все едно си карал 100кмсъмнява ме с Кашкая да е така, въпреки че и неговият комфорт е на доста високо ниво
Като обърнеш разликата от горивото в бири и избора става по-лесен
то при всички случаи ще бъде тегаво пътуване, щом сте 5 човека, затова не гледайте толкова комфорта, а избирайте по-големия багажник.
два пъти съм ходила до там, само че бяхме 4 човека, и вътре в купето винаги имаше багаж. особено на връщане, като сме минали и през магазините biggrin.gif а при вас в купето няма да има място за багаж.
на ваше място наистина бих тествала двата автомобила точно преди тръгване, и багажа е готов - товарите всичко, возите се малко и виждате за какво иде реч
два пъти съм ходила до там, само че бяхме 4 човека, и вътре в купето винаги имаше багаж. особено на връщане, като сме минали и през магазините biggrin.gif а при вас в купето няма да има място за багаж.
на ваше място наистина бих тествала двата автомобила точно преди тръгване, и багажа е готов - товарите всичко, возите се малко и виждате за какво иде реч
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
desSs написа: бяхме 4 човека, и вътре в купето винаги имаше багаж. ....

Да не сте взели за всеки надуваеми дюшеци и спални чували?

Веднъж взех приятелка с нас на морето. Нейния багаж беше двойно по голям от моя с детето заедно laugh.gif, като в нашия куфар успях още да побера голяма торба с надуваеми играчки, помпа и всякакви други джаджи за детето.
....--Celica 1.8_00г--Avensis 1.6_00г--Avensis 1.8_05г--....
Зимата направих 3200км до Алпите и обратно с Авенсиса 4 човека + 5 чифта ски + багажника на пуканка - беше перфектно.
Лятото 1400км в Гърция с 5 човека и мнооого по-малко багаж - беше зле biggrin.gif
Съвета ми е, зарежете 1 човек и карайте Авенсиса biggrin.gif
Сериозно, мисля че седана е по гот от SUV-а за дълъг път.
Лятото 1400км в Гърция с 5 човека и мнооого по-малко багаж - беше зле biggrin.gif
Съвета ми е, зарежете 1 човек и карайте Авенсиса biggrin.gif
Сериозно, мисля че седана е по гот от SUV-а за дълъг път.
Avensis II 2005 1.8VVT-i SOL