Мерцедес vs останалия свят

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 30 Юли 2011 19:43

ascherney написа: .................... но щом казваш, да приемем,че си прав .........................................
Да това е правилната стратегия ! Щом ти го казвам значи съм прав ! Сега трябва да осъзнаеш какво съм писал !
ascherney написа: Mercedes доразвиват идеята в т.нар. air suspension, .............
И как точно доразвиват идеята , като ползват обикновено въздушно окачване спрямо хидро-пневматично ? Говориш глупост след глупост ! Мерцедес не разработва въздушно окачване , а купува готово такова от някоя от фирмите за окачвания !!! Като и не рзработва собствени горивни системи ,а купува такива от БОШ !!!

Сега разбра ли дали има по-скъп , по-луксозен и по-премиум автомобил от S-клас или пак нещо не ти е ясно ? Че това ти беше основната теза в щуротиите . И да ти кажа ли какво иновативно нещо нямат Мерцедес в S-клас , което само Лексус имат ? Айде нали така и така ще те ограмотяваме от нулата Лексус LS600h е световно признат , като най-високотехнологичен автомобил !!!!!!! И е с по-ниски емисии , по-нисък разход и повече екстри от коя,то и да е S-класа по това време ! S-клас и до сега няма реално работещ хибрид , който дори малко да се доближи до този на Лексус ! Отделно това е пълна разработка на Тойота и не ползва никакви части на БОШ за разлика от МБ , Ауди , БМВ и тн които 80% са БОШ + малко ламарина . Така , че чети и се ограмотявай , а недей да говориш глупости и то на висок глас !

ascherney

Мнение от ascherney » 30 Юли 2011 19:44

dap написа:Колега ascherney, като чета мненията ти оставам с впечатление, че си тийнейджър на който са му купили Toyota Yaris без да го питат и сега си толкова разстроен, защото съучиниците му карат стари мерцедеси и вагини, че си решил да хейтваш във форума. Всеки има право на лош вкус, всички ние разбрахме за твоят. Не е нормално в 15 от 17 мнения да пишеш колко тъпа кола била Яриса. Лично аз уважавам всяко чуждо мнение, стига да не се прекалява с натрапването му.

Поздрави
Първата ми кола бе една издухана Жигула, която нашите ми подариха през 1990 година. През следващите 20 години съм имал 7 коли / 2 служебни /, на които имам около 650.000 километра, триста хиляди от които са на двете служебни за 4г.

Ярис не е кола за мъж!

MX5

Мнение от MX5 » 30 Юли 2011 19:48

ascherney написа:Ярис не е кола за мъж!
Само факта, че делиш колите на такива за мъже и жени, показва че имаш нещо сбъркано в сивото вещество. И на мен по принцип Ярис не ми харесва кой знае колко, но да го класифицираш по полове е супер глупост ...

ascherney

Мнение от ascherney » 30 Юли 2011 19:56

Bass_Man написа:
ascherney написа: .................... но щом казваш, да приемем,че си прав .........................................
Да това е правилната стратегия ! Щом ти го казвам значи съм прав ! Сега трябва да осъзнаеш какво съм писал !
ascherney написа: Mercedes доразвиват идеята в т.нар. air suspension, .............
И как точно доразвиват идеята , като ползват обикновено въздушно окачване спрямо хидро-пневматично ? Говориш глупост след глупост ! Мерцедес не разработва въздушно окачване , а купува готово такова от някоя от фирмите за окачвания !!! Като и не рзработва собствени горивни системи ,а купува такива от БОШ !!!

Сега разбра ли дали има по-скъп , по-луксозен и по-премиум автомобил от S-клас или пак нещо не ти е ясно ? Че това ти беше основната теза в щуротиите . И да ти кажа ли какво иновативно нещо нямат Мерцедес в S-клас , което само Лексус имат ? Айде нали така и така ще те ограмотяваме от нулата Лексус LS600h е световно признат , като най-високотехнологичен автомобил !!!!!!! И е с по-ниски емисии , по-нисък разход и повече екстри от коя,то и да е S-класа по това време ! S-клас и до сега няма реално работещ хибрид , който дори малко да се доближи до този на Лексус ! Отделно това е пълна разработка на Тойота и не ползва никакви части на БОШ за разлика от МБ , Ауди , БМВ и тн които 80% са БОШ + малко ламарина . Така , че чети и се ограмотявай , а недей да говориш глупости и то на висок глас !
За постиженията в областта на хибридите при Lexus съм съгласен. Също и по отношение на опазването на околната среда! Само,че ние говорим за лукс автомобили, а не дали единия ползва хибриден двигател, харчи малко и има много играчки. Лукс е съвсем друго - изработка на детайли / кожа, метал, дърво /, имидж, возия. Няма кола, в която детайлите да са изпипани до съвършенство, както при S class, няма кола, която да осигурява комфорта на S class като возия, нито пък да има нейния имидж. Нито БМВ, нито Лексус, нито Ауди. Просто е смешно да се сравняват. Модела, който сочиш е идеален , ако човек се вози отзад по диагонал на шофьора - даже повече от S class - но ако говорим за избор на мотори, управление, комфорт при возене - S class няма аналог. И е много, ама много смешно да бъде сравнявана с Лексус, които първо да предложат някаква конкуренция на моторите S63 AMG и S65 AMG, пък тогава да се опитват да се сравняват с Benz!

ascherney

Мнение от ascherney » 30 Юли 2011 20:02

На втора страница е поста, в който цитирам едно изследване на Аутомаркет, при което Lexus печели потресаващите 7 точки при минимални възможни 6 :laughing6: :laughing6: :laughing6: Голяма кола! :laughing3:

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 30 Юли 2011 20:07

Не ми разправяй за това хидропневматично окачване.... Точно заради него бях с Витото в сервиза... При витото това окачване бе само отзад и бе отказало (колата - на 70х.км). И имах неблагоразумието да сложа колан - при първата дупка даде такъв откат, че колана се заключи и ми изкара въздуха. Нататък карах без колан...
Относно S класата - не става въпрос за лукс, а за практичност....
Смятам да взема на жената 4х4, защото ще е доста по-добре от задно предаване.
Без да е прекалено голямо, за да може да се кара удобно в града, без да се набива в очи... Въпрос на избор...
А въпроса не е в парите, защото струва повече от дизелака S400 2003г....

П.С. в тая връзка на времето си бях взел малко по-запомнящ се номер (4445). С тая кола нямаше криене - все ще се намери някой запомнил номера да те пита 'абе ти що бе спрял еди къде си'... От тогава - само неутрални номера... Мислещите се за гъзари да си слагат наредените laugh.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

ascherney

Мнение от ascherney » 30 Юли 2011 20:18

http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=ljesivhtqqrz

Този линк е за онзи, дето обяснява,че Lexus била номер 1 автомобил. :laughing3: :laughing3: :laughing3: Разгледай снимките / това е топ модела на Mercedes S class W221 /, виж изработката, за която говорих, виж характеристиките на мотора - 150 коня повече от топ мотора на Lexus и повече не се излагай с презентирането на луксозната Toyota. :laughing6:

Ако се затрудняваш, ще ти помогна, обяснявайки ти простия факт, че това е автомобил номер 1 в света. Ако има хранителна верига при автомобилите, ето ти го хищника! А ти можеш да продължиш да ми говориш за хибриди, екология, разход на гориво и други подобни.

И съм сигурен,че новия Lexus ще е много щадящ към природата, ще има ново ДВД за пътниците отзад :laughing6: и много LED лампички!

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 30 Юли 2011 20:27

ascherney написа:
zi_zi_top написа:Новите S-класа ги купуват богати хора и политици, а старите (втора употреба) - тежки комплексари и мургави български граждани. cool.gif
Миналата година пред Inter Continental във Франкфурт се заговорих с един немец, който бе на 71 години и си пиеше кафето, подръпвайки си благо от една тежка пура. Та този пич бе паркирал на паркинга пред хотела една "пура" worthy.gif worthy.gif worthy.gif или иначе казано Mercedes S class W 126, един легендарен и много истински автомобил. Неговия беше 560 SEC, 1989 година, с две врати, черен / или обсидиан шварц /, с безупречен черен салон и тъмен махагон. Очите ми останаха на паркинга!

P.S. Човекът беше бивш директор в Allianz!
Когато Toyota направи такава кола, можем да поговорим. А ти продължавай с глупостите за тежки комплекси и мургав цвят на кожата.
Приятелю , що не вземе да се намериш друго място да си дрънкаш простотии.....
Не знам , защо другите които са разумни хора , изобщо ти отговарят!
Тойота е правила, прави и ще продължава да прави АВТОМОБИЛИ!!!
Тойота е номер 1 !!!
П.П. Слоу, гледам те ,че отговаряш доста на това същество с изкривено мислене, ама вземи направи нещо по случая.За чии член си модератор тук ,че нещо не мога да се сетя.Тва ,че и ти не караш Тойота не означава ,че трябва да толерираш мненията на такива като него!!!
A car without TURBO is like a man without BALLS!

sacho7803

Мнение от sacho7803 » 30 Юли 2011 20:33

човека има някъв комплекс за малоценност и се опитва да компенсира с автомобили biggrin.gif ако ти е малка пишката има лек за удължаване.ако ти е нисък ръста оправия няма.ако не ти върви с жените.........то не мисля че колата ще те направи дон жуан.но според мен ти е малко мозъка и се чудя що ти се обясняват колегите
Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г

ascherney

Мнение от ascherney » 30 Юли 2011 20:33

slowtraveler написа:Не ми разправяй за това хидропневматично окачване.... Точно заради него бях с Витото в сервиза... При витото това окачване бе само отзад и бе отказало (колата - на 70х.км). И имах неблагоразумието да сложа колан - при първата дупка даде такъв откат, че колана се заключи и ми изкара въздуха. Нататък карах без колан...
Относно S класата - не става въпрос за лукс, а за практичност....
Смятам да взема на жената 4х4, защото ще е доста по-добре от задно предаване.
Без да е прекалено голямо, за да може да се кара удобно в града, без да се набива в очи... Въпрос на избор...
А въпроса не е в парите, защото струва повече от дизелака S400 2003г....

П.С. в тая връзка на времето си бях взел малко по-запомнящ се номер (4445). С тая кола нямаше криене - все ще се намери някой запомнил номера да те пита 'абе ти що бе спрял еди къде си'... От тогава - само неутрални номера... Мислещите се за гъзари да си слагат наредените laugh.gif
При Mercedes S class W220 AIRMATIC-а е проблемен заради лошите пътища. Това е окачване, което е много,ама много по-финно от конвенционалното и тук въпроса изобщо не опира до качеството на изработката - всяка кола с подобно окачване ще страда в България. При този модел има и още нещо, което не е известно на повечето хора, които си купуват подобна кола - за оптималното функциониране на AIRMATIC-а се грижи компресор с филтър, който изисква редовна смяна / ако не се лъжа, един път годишно /. Ако филтъра не се подменя, се прецаква компресора, а от това страда и AIRMATIC-а.

S400 не е правилния избор. S320 CDI е мотора.

ascherney

Мнение от ascherney » 30 Юли 2011 20:38

sacho7803 написа:човека има някъв комплекс за малоценност и се опитва да компенсира с автомобили biggrin.gif ако ти е малка пишката има лек за удължаване.ако ти е нисък ръста оправия няма.ако не ти върви с жените.........то не мисля че колата ще те направи дон жуан.но според мен ти е малко мозъка и се чудя що ти се обясняват колегите
И как точно разбираш,че еди кой си има комплекс за малоценност? Като прочиташ няколко негови коментара ли? Без никога да си се срещал с него, без да сте разговаряли!?!?! Само заради това, че харесва огромни коли ли!?!?!

И вземи си оправи правописа, че е смешно да даваш оценки за други при все,че не можеш да сглобиш изречение като хората!

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 30 Юли 2011 20:41

човече,всички знаят добре,че мб прави добри автомобили.обаче при надеждността много куцат нещата при тях,затова си караме евтинките тойотки.всеки баровец с мб има обикновено и свободно време и кинти да инвестира в ремонтна дейност,така че всяка жаба да си знае... :thumbsup:
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

ascherney

Мнение от ascherney » 30 Юли 2011 20:43

miLen4o написа:
ascherney написа:
zi_zi_top написа: Тойота е номер 1 !!!
Ауууу, верно ли? Това от днес ли е, от вчера ли? Не съм разбрал, пропуснал съм! :laughing6:

ascherney

Мнение от ascherney » 30 Юли 2011 20:49

jim_beam написа:човече,всички знаят добре,че мб прави добри автомобили.обаче при надеждността много куцат нещата при тях,затова си караме евтинките тойотки.всеки баровец с мб има обикновено и свободно време и кинти да инвестира в ремонтна дейност,така че всяка жаба да си знае... :thumbsup:
За някои модели и години ще се съглася. Има, обаче, и качествени коли. Един приятел търкаля една E class W211, 2006г., 220 CDI Avantgarde вече три години и е навъртял 200.000 километра за този период без особени ремонти - само обслужване / масла, филтри, дискове, накладки, нещо дребно по предницата/. Тази кола е директен конкурент на Авенсис, но ................. няла да коментирам,че ще настане вой!

Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Rudy » 30 Юли 2011 20:55

Няколко пъти те питаха какво търсиш тук? Ако искаш да помогнеш с мнения в някоя тема - давай - тук винаги има желаещи да разберат какво масло и какви гуми да си сложат. И да Тойотата е скучна кола - виж колко проблеми и дефекти пълнят форумите на други марки, а тук се занимаваме с тебе?

Та пак да питам - продаваш си "уникалната" кола на 6541239834 години, че толкова я хвалиш, никой друг освен теб ли не харесва или се опитваш да убедиш всички тук, които ежедневно караме Тойота, че за нищо не става? Айде нема нужда...
Изображение

Заключено