Мерцедес vs останалия свят

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 30 Юли 2011 09:41

тук не мога да не добавя,че само мерцедеса си е м......с!!! tooth.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 30 Юли 2011 09:53

Колегата явно иска да покаже че има (или иска да има) S-класа...
За него всички останали мерцедеси не са мерцедеси и са срам за марката...
Ами добре... Разбрахме...
Мерцедес поне аз няма да си купя.
Ако реша да вложа толкова пари в автомобил, навярно бих се насочил твърдо към хибриден Лексъс...
Пък мерцедесите нека си ги карат - като не си взема, тъкмо ще останат повече за почитателите... :thumbsup:

П.С. сега тъкмо избирам кола на жената.... И нейната кола няма да е S-класа laugh.gif Въпреки, че на цената смятам да взема друга марка втора ръка, мога да взема и някоя старичка S-класа...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 30 Юли 2011 10:30

Новите S-класа ги купуват богати хора и политици, а старите (втора употреба) - тежки комплексари и мургави български граждани. cool.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от didak » 30 Юли 2011 10:49

zi_zi_top написа:Новите S-класа ги купуват богати хора и политици, а старите (втора употреба) - тежки комплексари и мургави български граждани. cool.gif
Всеки има право да харесва и купува това което си иска....,
но никой няма право да казва на другите какво да харесват/купуват...
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

Аватар
dap

Мнение от dap » 30 Юли 2011 12:27

Колега ascherney, като чета мненията ти оставам с впечатление, че си тийнейджър на който са му купили Toyota Yaris без да го питат и сега си толкова разстроен, защото съучиниците му карат стари мерцедеси и вагини, че си решил да хейтваш във форума. Всеки има право на лош вкус, всички ние разбрахме за твоят. Не е нормално в 15 от 17 мнения да пишеш колко тъпа кола била Яриса. Лично аз уважавам всяко чуждо мнение, стига да не се прекалява с натрапването му.

Поздрави

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 30 Юли 2011 12:42

На мен си ми харесваше моят ярис.... дори понякога съжалявам че го продадох навремето.... а сега няма автоматици smile.gif

coce

Мнение от coce » 30 Юли 2011 12:45

Мерцедес хаха кои бяха тия????Наскоро се качих в един МЛ от последните-ПЪЛНО ДЪРВО!Маса пари за неква емблема и име.РХ-а е в пъти по-добър за мен,но това си е лично мое мнение.Както се казва ''за всеки влак си има пътници'',но определено смятам че парите дадени за МБ са грешни.Преглеждал съм не малко тойоти и други марки,но като монтьор,мога да ви кажа ,че тойота е един много здрав,сигурен, надежден автомобил и за напред не бих сменил марката :whistle:

coce

Мнение от coce » 30 Юли 2011 12:53

И когато ви дойде ,някой МБ от класа на авенсиса (Е класа даречем) на 600 000км,без да е правено нищо по мотора,елате и ми се обадете
П.С. става въпрос за 2.0 vvt-i D4 мотора

Аватар
Bass_Man
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 30 Юли 2011 13:44

coce написа:И когато ви дойде ,някой МБ от класа на авенсиса (Е класа даречем) на 600 000км,без да е правено нищо по мотора,елате и ми се обадете
П.С. става въпрос за 2.0 vvt-i D4 мотора
Аве абсолютно ясно е на всички , че МБ се прецакаха да пуснат една 123-ка и една 124-ка и ся още 100 години ще случшаме колко са велики . А пък ако бяха толкова велики щяха да струват колкото RR на старо , а не колкото Опел Астра biggrin.gif !

Даже някакво наше монтьорче беше ходило на екскурзия по техните заводи и беше питало защо така били се били прецакали след 124-ката? И хората му обяснили любезно , че е куха лейка и , че всъщност са се прецакали преди това защото не са продали почти никакви резервни части . И чак сега започват да продават , като са милионници ! И хората се чудят защо са толкова евтини частите за тази велика премиум марка , а то им е по-скъпо да ги държат на склад .

Отделно преди няколко дни слагахме ГИ на един познат на 124-ка и , като отваряме рейката с кабелите що да видим ? Изолацията на кабелите от инжекторите и бобините до ЕКУ-то е станала на прах !!! И в момента , който я пипнеш изчезва ! Толкова некачествен материал не съм виждал да се ползва и при Лада !!! И това на един от най-великите им модели !
Последно промяна от Bass_Man на 30 Юли 2011 15:50, променено общо 1 път.

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 17 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 30 Юли 2011 14:48

ascherney написа:
Моята кола е произведена през месец май 1998 година. От нея са пуснати в продажба само 7583 бройки. Има 3.0 литров 6-цилиндров турбодизелов мотор, тежи 2 тона и мноооого ме кефи! Путин се вози в същия модел ............ :laughing6: С две думи - истинска кола!
Съжалявам колеги , във форума има над 9000 регистрирани , а от този велик модел има произведени само 7583 бройки! Дори да се съберем и да изкупим всичките , пръснати по целия свят , пак ще останат членове на форума , които няма да могат да се докоснат до съвършенството в автомобилостроенето! Малко извън темата - става въпрос за mercedes e280 cdi , приятел има такъв , закупен чисто нов , за 130 000 км смени скоростна кутия , а в момента задницата е клекнала до земята , защото окачването е сдало багажа и са нужни 2 нови амортисьорчета (струват колкото 2-3 коли на старо) laugh.gif
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 30 Юли 2011 15:51

Предполагам, колегата има предвид S300 :thumbsup:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Bass_Man
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 30 Юли 2011 15:52

Ооооо да CDI-ката е всеизвестна с ненадминатото си качество !!!

ascherney

Мнение от ascherney » 30 Юли 2011 19:20

Bass_Man написа:
ascherney написа: ..................
Можеш да си пишеш каквото пожелаеш, но няма кола, която да се сравнява със S class на Mercedes! ..........
Човек не е полезно да ръсиш толкова глупости на веднъж ! Има прекалено много автомобили , които са хем по луксозни , хем по-качествени , хем по-скъпи от S-класата !!! Това си го набий в главата и недей да говориш толкова авторитетно дори и в MB форума !!!
Точно в този модел MB крадат окачването от Ситроен !!!!!!!!!!! И за това биват осъдени и им е забранено да ползват подобно окачване !!!
Представяш ли си MB краде от Ситроен хахахахахахахаха егати яката марка !!!

Единственото преимущество на този MB към днешна дата е цената !!! И тогава е имало по-хубави коли и сега има по-хубави коли дори MB си направиха по-премиум марка защото разбраха колко са назад ако не знаеш това беше възкресяването на Maybach , която още преди много години е била много по-луксозна от MB !!!!!! Вижда се че си абсолютно неграмотен и незапознат с автомобилостроенето така ,че не се излагай повече . А до това какво теб те интересува пък мен не ме интересува !
Защо не се опиташ да спреш да се излагаш? Т.нар. хидропневматично окачване в Mercedes наистина е взаимствано от Citroen / нямам представа дали е откраднато, но щом казваш, да приемем,че си прав /, но не за да бъде поставено в Merecedes W140 / така твърдиш /, а е намерило приложение още в далечната 1972г. при модела W116 / Тойота дали са го използвали при свои автомобили по това време :laughing6: /. А за разлика от Citroen / също и Toyota при Lexus/, които през годините осъвременяват своето изобретение и го въвеждат в новите си модели, Mercedes доразвиват идеята в т.нар. air suspension, въвеждайки го като стандарт в Mercedes S class W220. От там следва ABC / Active Body Control / и разработваната в момента MSC / Magic Sky Control /, която ще е стандарт в новата S class на Mercedes през 2013г. ....... и евентуално ще бъде ползвана от Toyota през 2034г. :laughing6: :laughing6:
Аз не виждам нищо драматично едно нововъведение в автомобилостроенето да намери приложение при останалите автомобили. Когато в Mercedes S class са били поставяни като стандартно оборудване ABS, cruis control, 3-точков колан, еърбег и тракшън контрол / защото това е първия автомобил в света, в който тези неща са били стандарт, а не екстра или някаква опция /, Тойота е прохождала като компания. Това, обаче, изобщо не означава, че не трябва да сме обективни и да не признаваме резултата от труда на другите днес - Toyota Land Cruiser, например. Един съвършен автомобил! Разликата е в това, че аз съм карал както Land Cruiser, така и стария спред повечето пишещи тук Mercedes S class W140 и обективно мога да оценя качествата им - две прекрасни коли. А вие само бучите и вдигате някакви смешни лозунги против демодираната кола / дето нито един от вас не е карал /, която е инженерно бижу, нямаща нищо общо с масовата пластмасова ширпотреба на Toyota.

ascherney

Мнение от ascherney » 30 Юли 2011 19:26

slowtraveler написа:
П.С. сега тъкмо избирам кола на жената.... И нейната кола няма да е S-класа laugh.gif Въпреки, че на цената смятам да взема друга марка втора ръка, мога да взема и някоя старичка S-класа...
Подкрепям! Жената не трябва да бъде разглезвана с луксозен автомобил и затова - никаква S class! :laughing6: Lexus e идеален. Е, ако ти вози и детето до детска градина или училище, тогава можеш да си позволиш лукс и S class е твоя избор! :laughing6:

ascherney

Мнение от ascherney » 30 Юли 2011 19:38

zi_zi_top написа:Новите S-класа ги купуват богати хора и политици, а старите (втора употреба) - тежки комплексари и мургави български граждани. cool.gif
Миналата година пред Inter Continental във Франкфурт се заговорих с един немец, който бе на 71 години и си пиеше кафето, подръпвайки си благо от една тежка пура. Та този пич бе паркирал на паркинга пред хотела една "пура" worthy.gif worthy.gif worthy.gif или иначе казано Mercedes S class W 126, един легендарен и много истински автомобил. Неговия беше 560 SEC, 1989 година, с две врати, черен / или обсидиан шварц /, с безупречен черен салон и тъмен махагон. Очите ми останаха на паркинга!

P.S. Човекът беше бивш директор в Allianz!
Когато Toyota направи такава кола, можем да поговорим. А ти продължавай с глупостите за тежки комплекси и мургав цвят на кожата.

Заключено