Мерцедес vs останалия свят

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 29 Юли 2011 17:30

Като стана въпрос за Мерцедес - във Варна сервиза бе под всякаква критика :whistle:
Разправял съм ви как като отидох с едно Вито за смяна на чистачки. И ми искат талона?!?!? Като им го дадох и въведоха в компа данните и ми отговарят - ами тоя модел няма чистачки?!?!?!
Не можах да ги убедя, че модела все пак има чистачки, дори и след като им го посочих през прозореца да го видят....
Такъв резил в сервиза на Тойота не съм виждал..
Като стана въпрос за вкус - когато видиш бял позастарял мерцедес какви асоциации ти навява... Аз лично се дърпам малко, че не знам матовата фигура вътре дали не си е купила книжката. Явно точно една конкретна прослойка има този странен вкус biggrin.gif
Пък с Тойота не съм ги виждал tongue.gif
Още повече - с Ярис :whistle:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 29 Юли 2011 17:35

ascherney написа:...
Но и това,че продават полуфабрикати основно :laughing6: също е от значение - 90 % от хората по света имат един и същи семпъл вкус ......... и купуват Тойота.
Простата причина за това е, че за всички тези хора автомобила е МПС= средство за придвижване и най-важните качества са здравина, приемливи експлоатационни разходи и по-малко повреди за да можеш без проблеми да се придвижиш от точка А в точка Б без да е нужно да похарчиш прекалено много пари. Тойота в В и С-сегмента (Ярис, Аурис и Корола) е образец за такъв автомобил

За останалите 10% от потребителите автомобила е форма на експресия и предствяне в обществото или обикновена мания. Те пък купуват по-скъпите коли и сътветно си плащат цената на мерака и фукарата.

"За всеки влак си има пътници" и както е видно няма непродадени автомобили. :whistle:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

ascherney

Мнение от ascherney » 29 Юли 2011 17:43

slowtraveler написа:Щом те кефи S300 - доообре :whistle:
(Сега Авенсиса макар че е по-лек има 4 цилиндров турбодизелов агрегат по-мощен от твоя, макар, че е с доста по-малък обем... И какво от това??? - това превъзходство или недостатък е?)
Мен Путин не ме кефи и сравнението е малко странно, но все пак не разбрах какво препоръчваш - човека да си купи Ярето или да чака Путин да си продаде 12-13годишния автомобил?
Относно Ягуара - някои хора по принцип са си смахнати. Аз не бих си карал Ягуара всекидневно най-малкото защото не е достатъчно практичен, дори и да ми харесват такъв тип коли... Английския посланник решил да помогне на страната си като рекламира продукция на своята страна - похвално...
Така трябва да действа...
По същия начин би трябвало да сметнем за много голяма работа ако румънския посланник го покани на прием на Дачия...
Не влагам никаква ирония в това - дано и нашите посланници започват да действат така, рекламирайки българска продукция.
Но защо поканата за такова събитие трябва да го вземаме като еталон за 'голямата работа'???
Канят те като клиент с надеждата да те излъжат (айде да е по-леко - 'да те убедят') да си вземеш тяхната продукция...
Или в конкретния случай да видят 'кой е тоя балък дето толкова време таралянка нашия таралясник' laugh.gif (последното е шега).. laugh.gif
Авенсиса като интериор е ОК. Даже екстра. Но отвън е дело на вероятно надрусан с амфетамини дизайнер, просто защото не мога да си обясня как някой разумен човек може да измисли подобна задница на кола и на всичкото отгоре и да я харесва. Отпред също е зле, но пък в крайна сметка това е и въпрос на вкус. Последния модел Авенсис бива отвън, но стария като дизайн е много зле. В допълнение към ужасяващия външен вид ако прибавим прекрасните мотори и безупречната изработка - ОК, кола е! Но поне не е смешна като Ярис! Абе, не може мъж да отиде на среща / с когото и да е / и да пристигне с Ярис! Толкова е нелепо, че даже не може да се коментира! Това е кола, дето трябва да се продава в ToyTown / ToyTown.bg / :laughing6: , по дяволите! Така,че не му препоръчвам Ярис! Ако има пари за Ярис, то най-вероятно ще му стигнат и за смотана Корола и в тази връзка трябва да бяга от тази марка. Бих му препоръчал да се насочи към семейството на VW и по-специално към автомобил с двигател 1,9 TDI / 110 к.с. /. VW правят здрави коли, този мотор е легенда в автомобилостроенето, харчи много малко, а и турбината кара много за разлика от турбото при други двигатели.

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 29 Юли 2011 18:10

Е, ти въртя сука и накрая - VW laugh.gif
В пряко сравнение между Ярис и А-класа (с която сигурно също ще изглеждаш странно на бизнес-среща) мога да ти кажа, че Яриса е доста по-добре от А класата...
Конкретното сравнение: А-класа най-високото оборудване бензинка 2009г(края) срещу ярис 1.4Д4Д 2010г (началото) - и двете около най-високото обрудване (с допълнителни фабрични опции)....
Единствените неща които са в повече в А класата са: автоматично паркиране, по-висок разход, по-шумна, по-висока цена...
Като возия - не могат да се сравнят - Яриса е доста по-комфортен.
За доста по-малко от цената на мерцедеса получаваш дизел, навигации, ченджъри, подвижни задни седалки, безключово отваряне и много други шукарийки.. А на мерцедеса - дървен интериор, цветен дисплей ама показва радиото като на стар ВЕФ, неергономична и неудобна кола (къде му е ключа за мигача?!)... Двигателя добре обезшумен, но ауспуха - не е... И чуваш ръмженето на двигателя отзад въпреки, че е предно разположен. И друго - явно в старанието си да го направят по-стабилен (след 'рекламата' с онова търкаляне през таван) са сложили много нископрофилни гуми на мерцедеса. В резултат - на 16х.км вчера едва минахме преглед - 2 гуми за хвърляне. Според собственика не е попадал в дупка, а балоните са се появили след качване на тротоар unsure.gif
Яриса го кара една позната, която твърдо не е ограничена в парите.. Предходната и кола също бе ярис. Навярно е видяла нещо хубаво в него за да повтори biggrin.gif

ascherney

Мнение от ascherney » 29 Юли 2011 18:18

zi_zi_top написа:
ascherney написа:...
Но и това,че продават полуфабрикати основно :laughing6: също е от значение - 90 % от хората по света имат един и същи семпъл вкус ......... и купуват Тойота.
Простата причина за това е, че за всички тези хора автомобила е МПС= средство за придвижване и най-важните качества са здравина, приемливи експлоатационни разходи и по-малко повреди за да можеш без проблеми да се придвижиш от точка А в точка Б без да е нужно да похарчиш прекалено много пари. Тойота в В и С-сегмента (Ярис, Аурис и Корола) е образец за такъв автомобил

За останалите 10% от потребителите автомобила е форма на експресия и предствяне в обществото или обикновена мания. Те пък купуват по-скъпите коли и сътветно си плащат цената на мерака и фукарата.

"За всеки влак си има пътници" и както е видно няма непродадени автомобили. :whistle:
Какъв образец е Корола? За какво е образец? Дадох пример на младежа за автомобили от семейството на VW и двигател 1,9 TDI и веднага се сещам за Octavia, произведена в годините 1999-2000. Много добре измислено, конструирано и просторно купе, удобно място за водача, много стегната возия с по-горе посочения мотор, добър по размер волан - нито много малък, нито много голям, широко в краката при педалите, прекрасно управление / няма understeering, няма oversteering /. Както казах по-горе, карах една Корола, която бе дизелова / мисля,че 2.0 литров мотор и 140 к.с. или нещо от рода /. Собственикът на колата ми каза, че току що е излязла от гаранция, т.е. или след третата година, или след петата / нямам представа как е при Тойота /. Ето и част от впечатленията - волана беше малък и по-скоро неудобен / умишлено посочих волана на Octavia и неговия адекватен размер /; мястото за краката при педалите е тясно и може да е една идея по-широко / при Ярис е кошмар /; седалката на водача е прекалено високо / беше поставена в най-долна възможна позиция / и поне на мен ми бе некомфортно да шофирам. Иначе мотор, купе и скоростна кутия са добре балансирани и вървежа не е лош, макар,че поне според мен предавките са прекалено къси за разлика от тези на VW. Дадох примера за Octavia-та, защото седмица преди да карам Корола-та минах същия маршрут с VW-то. Ами, съвсем честен ще бъда и ще кажа, че шкодата ми достави по-голямо удоволствие от към шофиране, макар и да е по-стара от тойотата. Просто, лични възприятия! Корола е некадърно направена кола / от гледна точка на удоволствието от шофирането / и единствената причина да струва толкова е нейната здравина.

P.S. Горните две коли ги карах, щото собствениците им - мои приятели - искаха да опитат от удоволствието да шофират автомобил, правен от инженери, ане от счетоводители, т.е. искаха да карат моята ...... :laughing6:

ascherney

Мнение от ascherney » 29 Юли 2011 18:23

slowtraveler написа:Е, ти въртя сука и накрая - VW laugh.gif
В пряко сравнение между Ярис и А-класа (с която сигурно също ще изглеждаш странно на бизнес-среща) мога да ти кажа, че Яриса е доста по-добре от А класата...
Конкретното сравнение: А-класа най-високото оборудване бензинка 2009г(края) срещу ярис 1.4Д4Д 2010г (началото) - и двете около най-високото обрудване (с допълнителни фабрични опции)....
Единствените неща които са в повече в А класата са: автоматично паркиране, по-висок разход, по-шумна, по-висока цена...
Като возия - не могат да се сравнят - Яриса е доста по-комфортен.
За доста по-малко от цената на мерцедеса получаваш дизел, навигации, ченджъри, подвижни задни седалки, безключово отваряне и много други шукарийки.. А на мерцедеса - дървен интериор, цветен дисплей ама показва радиото като на стар ВЕФ, неергономична и неудобна кола (къде му е ключа за мигача?!)... Двигателя добре обезшумен, но ауспуха - не е... И чуваш ръмженето на двигателя отзад въпреки, че е предно разположен. И друго - явно в старанието си да го направят по-стабилен (след 'рекламата' с онова търкаляне през таван) са сложили много нископрофилни гуми на мерцедеса. В резултат - на 16х.км вчера едва минахме преглед - 2 гуми за хвърляне. Според собственика не е попадал в дупка, а балоните са се появили след качване на тротоар unsure.gif
Яриса го кара една позната, която твърдо не е ограничена в парите.. Предходната и кола също бе ярис. Навярно е видяла нещо хубаво в него за да повтори biggrin.gif
Не си ме разбрал! Дадох примера с VW, защото човека има финанси за Ярис, т.е. не разполага с пари за Авенсис, например. А за А класата на Mercedes не зная защо се хващаш? А class не е Benz и никога няма да бъде! Няма фен на Mercedes,който да е на различно от моето мнение. A class е най-тъмното петно в историята на Benz! А относно VW - any day, ако трябва да избирам пред Тойота.

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 29 Юли 2011 19:10

ascherney написа:... А относно VW - any day, ако трябва да избирам пред Тойота.
Само не загрях какъв к*р търсиш в този форум, след като всички марки и най-вече VW са по-добри? Ами ходи в техния форум да troll-ваш, ние и сами можем да си го правим!

p.s. следващия път като седнеш в LEXUS, вземи и се повози. Само една година след пускането на първия модел LEXUS изпреварват по продажби BMW i Benz в USA. Повече екстри, надеждност, комфорт, по-добри двигатели и то за същите или по-малко пари. Ама тва сигурно е щото американците са прости..нали?
Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250

петър

Мнение от петър » 29 Юли 2011 19:22

Колегата иска да покаже колко ревю-та е изчел и опит с "мястото при педалите" при различните автомобили.

sacho7803

Мнение от sacho7803 » 29 Юли 2011 19:27

тъкмо това щях да попитам..........какво търси тук тоя индивид biggrin.gif и откъв зор се наниза в темата на човека.разбрахме че е любител на автомобили тип "прасе"които обикновенно се карат от тъмнокожата част от населението 40% още 40%от комплексирани копилета и едва 20% от нормални хора //това важи за българия// ееее ее човече кажи що писа в тоя форум???ква ти е мисията???а точно 1.9тди е със супееееер скапана турбина/управление на същата/---чети форума на фв малко biggrin.gif а помпа-дюзите им пък..................офффф лешникотрошачки---яко се излагаха немците в продължение на доста години wacko.gif
Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 29 Юли 2011 19:30

Сигурно на доста от съфорумците са имали VW laugh.gif
Все някога човек трябва да премине и през този черен период laugh.gif
Смятайте колко години вече ме държи дизеловия ми голф единичка.
Че нито голф нито дизел искам да помириша laugh.gif
Та при условие, че А-класата и яриса не стават, защо пък точно голф? Доста по-скъп е от Яриса. А и е по-голям (поне външно).
От класа не виждам друга добра алтернатива (дори Мазда2), която да дава такъв комфорт при такива размери...

ascherney

Мнение от ascherney » 29 Юли 2011 19:33

Dizzle написа:
ascherney написа:... А относно VW - any day, ако трябва да избирам пред Тойота.
Само не загрях какъв к*р търсиш в този форум, след като всички марки и най-вече VW са по-добри? Ами ходи в техния форум да troll-ваш, ние и сами можем да си го правим!

p.s. следващия път като седнеш в LEXUS, вземи и се повози. Само една година след пускането на първия модел LEXUS изпреварват по продажби BMW i Benz в USA. Повече екстри, надеждност, комфорт, по-добри двигатели и то за същите или по-малко пари. Ама тва сигурно е щото американците са прости..нали?
Ако беше чел внимателно постовете, щеше да забележиш,че съм проявил интерес към коментарите в този форум относно Тойота Корола, защото имах възможност да карам такава и останах много разочарован. А иначе ми се щеше да дам съвет на младежа относно избора на покупка на автомобил и по-специално да не купува Ярис, просто защото е много смешен автомобил, за да бъде каран от мъж. Нищо против нямам Тойота, стига конкретния автомобил да си струва. Celica е велика, легендарна кола! Прекрасна кола е и Land Cruiser-а и ако имам нужда от такъв клас автомобил, ще избера нея. Но Ярис и Корола не струват.

Можеш да си пишеш каквото пожелаеш, но няма кола, която да се сравнява със S class на Mercedes! И няма как от върха да бъдат свалени от производител на масови автмобили. VW опитаха с Phaeton и моментално разбраха колко са далеч от истината. Същото се отнася и за Toyota с Lexus. Да се сравнява Lexus със S class на Mercedes е даже смехотворно. Да вземат да въведат някакво нововъведение, пък тогава да имат претенции. Щото половината от екстрите, които ги има в Ярис и други подобни недоразумения са дошли от Mercedes S class! А, всъщност в Ярис има ли подгряване и обдухване на седалки?? Няма ли? Ами, до 2034г. ще има!

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 29 Юли 2011 19:41

Хехехех, щом тръгна да сравняваш Ярис с S-класа (заради обдухването на седалките), то явно тойота много е напреднала (или S-класата нещо и е паднала класата) laugh.gif
Практически всички луксозни японски марки го предлагат това (охлаждане и отопление на предни и задни седалки).... Вземи Лексъс, Акура, Инфинити....

А сравнението - В момента сравняваме ниския клас. Ще спре ли S-класата там където Яриса не само може да паркира, ами да направи и обратен завой biggrin.gif

ascherney

Мнение от ascherney » 29 Юли 2011 19:52

slowtraveler написа:Хехехех, щом тръгна да сравняваш Ярис с S-класа (заради обдухването на седалките), то явно тойота много е напреднала (или S-класата нещо и е паднала класата) laugh.gif
Практически всички луксозни японски марки го предлагат това (охлаждане и отопление на предни и задни седалки).... Вземи Лексъс, Акура, Инфинити....

А сравнението - В момента сравняваме ниския клас. Ще спре ли S-класата там където Яриса не само може да паркира, ами да направи и обратен завой biggrin.gif
Това беше лека закачка, разбира се - дори не съм си помислял да ги сравнявам. Относно обратния завой и паркирането - естествено е по-малката кола да се справи по-лесно.

ascherney

Мнение от ascherney » 29 Юли 2011 20:00

sacho7803 написа:тъкмо това щях да попитам..........какво търси тук тоя индивид biggrin.gif и откъв зор се наниза в темата на човека.разбрахме че е любител на автомобили тип "прасе"които обикновенно се карат от тъмнокожата част от населението 40% още 40%от комплексирани копилета и едва 20% от нормални хора //това важи за българия// ееее ее човече кажи що писа в тоя форум???ква ти е мисията???а точно 1.9тди е със супееееер скапана турбина/управление на същата/---чети форума на фв малко biggrin.gif а помпа-дюзите им пък..................офффф лешникотрошачки---яко се излагаха немците в продължение на доста години wacko.gif
Обясних какво съм търсил. Но ми се струва малко смешно на черното да се казва бяло и обратно. Бях пределно откровен, когато казах,че Land Cruiser е прекрасна кола, защото тя действително е такава и съвсем подробно описах какво не ми е харесало в Корола. Конкретни неща! Вместо това започват коментари за т.нар. автомобил тип "прасе", пред която всяка една Тойота ще изглежда смешна и жалка. ОК, правете паралели между Тойота и Mercedes W 140, но не го правете извън форума, защото много,ама много хора ще ви се смеят. Mercedes W 140 е легенда в автомобилостроенето и дори намек за сравнение между него и която и да е Тойота е просто смехотворно.

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 29 Юли 2011 20:11

Никой не спори, че W140 е легенда....
Ама вече рядко се среща просто защото е доста дърта....
Комунизма си отиде, та и нещата се развиват...
Та ако става въпрос дали да си взема 10-20 г W140 или съвременен автомобил (защото W140 все пак си е с 20г давност) познай дали няма да избера новото....
Вместо да въртя огромен дефорсиран двигател, дето щял да ме изкара 30г, и гори като трактор, предпочитам да извъртя няколко по-малки двигателя (но с по-голяма мощност от огромния) и периодично да карам все по-нов автомобил, в който са приложени иновациите, които ги е нямало когато е бил конструиран W140...
Въпрос на разбиране... MB си е една добра марка, която напоследък доста загуби от имиджа си (не и в циганските квартали) заради лошо качество и бавно развитие... А другите марки не стоят на едно място...

Заключено