Celica наказва на Goodwood Festival of Speed!!!

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
MX5

Мнение от MX5 » 29 Юли 2011 02:54

Instruktor59@yahoo.com написа:По естествените закони не е възможно кола, тежаща над 1 тон да се ускорява и спира по бързо от колите от F1, които са 4-6 стотин кг., нито да минава през завоите със същите скорости... От 800 к.с. нагоре вече мощностите и въртящите моменти нямат значение...
Не забравяй, че Формула 1 колата, която победи Celica-та е ретро - от преди повече от 20 години. Доста по-лека е, но Celica-та е с 4x4 от Mitsubishi Lancer EVO, 850 коня двигател и т.н., а Goodwood e по-скоро асфалтово рали, отколкото писта. Лотусът е 400 и нещо коня.

На Формула 1 колите от последните 15-тина години не им е разрешено да се пускат на пълна скорост. Оправданието е "от съображения за сигурност", защото преди години като им разрешиха Nick Heidfeld ей така направи 41 секунди време за кеф, което е много по-бързо от тия сега:

http://www.youtube.com/watch?v=qYY-WkPnUbg

Затова заглавията, че Celicata била победила Формула 1 колите са доста измислени ... wink.gif

Последно промяна от MX5 на 29 Юли 2011 20:15, променено общо 2 пъти.

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 29 Юли 2011 10:07

Instruktor59@yahoo.com написа:Българин, работил в арабския свят ми каза, че там си я правили...
Ако е по принцип Супри над 1000 коня има колкото искаш !

Аватар
Instruktor59@yahoo.com

Мнение от Instruktor59@yahoo.com » 29 Юли 2011 18:00

@ MXS Да, и аз това казвам, не е добре да се сравняват коли от различни класове - сравнението не би имало стойност да се разбере примерно "кой е по- най- в автомобилостроенето".
Иначе си е страшен кеф - 800+ коня!...

@Bass_man Преди 7-8 години като чух - Супра - 1001 к.с. и като не съм експерт по тия форсажи, ми изглеждаше голямо постижение. Не само като брой конски сили, а и че колата като цяло издържа натоварванията при такъв двигател...
Каквото сам си направя, никой не може...

Аватар
LordDigital
СупраДжия

Мнение от LordDigital » 30 Юли 2011 12:27

Instruktor59@yahoo.com написа:@ MXS Да, и аз това казвам, не е добре да се сравняват коли от различни класове - сравнението не би имало стойност да се разбере примерно "кой е по- най- в автомобилостроенето".
Иначе си е страшен кеф - 800+ коня!...

@Bass_man Преди 7-8 години като чух - Супра - 1001 к.с. и като не съм експерт по тия форсажи, ми изглеждаше голямо постижение. Не само като брой конски сили, а и че колата като цяло издържа натоварванията при такъв двигател...
Още през 2000-та е имало супри със по над 1500 коня ,на един сърбин от нащия регион казваше Марко (кат магаре малко) ,14xx коня през незаключен Драг Автоматик
Изображение

Публикувай отговор