Мнение
от kiril_kirilow » 28 Юли 2011 22:36
Моето лично мнение ( със което ест.не ангажирам никой ) е че когато се пуска наклон на скорост компютъра ти показва 00.00 ,защото във двигателя постъпва много малко гориво,но все пак има някакво горене.Работата на двигателя е подпомогната във много голяма степен от инерцията на автомобила и затова постъпва много малко количество гориво,което най-вероятно е под минимума - нужен на борд комп.да отчете някакви параметри.
Когато пускаш на свободна цялата нужда от "енергия" на автомобила се поема от двигателя и затова отчита разход все едно колата работи на място - 00,3 - 00,5 литра на час.
Според мен не е логично да се спира изцяло достъпа на гориво,както се беше изразил един колега "все едно врътваш ключа",защото във такъв случай спират работа всички спомагателни системи - серво на волана,усилвател на спирачките,климатик и др.
Ако се опитвали ( а предполагам,че все някога ви се е налагало ) да пускате "модерна" кола при неработещ двигател знаете какво е усещането и усилието да направите каквото и да било във този момент.
П.П
За мен всички тези теми относно разход на колите са леко безмислени.Разхода зависи от толкова много фактори,че е безмислено да се повтаря почти едно и също нещо почти всеки път.
"-А пак моята гори ......,ама без климатик,без пуснато радио,по надолнище,извън градско ..........."
" - Ти кво говориш бе, моята при скорост 999999999 км ми гори 2 пъти по малко ........ "
Трябва да го приемем - Всички автомобили се произвеждат със фабричен дефект - горят колкото им сипеш,ни повече ни по-малко.
От там натък всичко е въпрос на това ТИ колко можеш да си позволиш да даваш за гориво и поддръжка.
Златна среда няма - ако искаш колата ти да лети със 200,да е 1346 конски сили,да е пълна със "шукаритети" ( който естествено товарят двигателя и вдигат разхода ) еми колата ще гори,това е истината за мен.
П.П.П
Във 99% от случайте пускам на скорост - така ми се струва по разумно,а и опита ми досега говори че е и по-правилно.
Лек и безавариен път на всички колеги и една лична молба - Моля ви, гледайте повече към пътя и обстановката около вас,а не толкова към показанията на някакво дисплейче.
Без Toyota , засега .......