ПОМОЩ.престъргване на цилиндри или набиване на ризи-???????
Че стените са по-тънки, ясно. За бутала +0.5мм дали ще е проблем толкова, стените ще отънеят с 1мм. Вярно, не е хубаво, но по принцип май са 5 или 6мм, така че трябва да е поносимо?
Ако говорим за случаите с овални цилиндри, ясно че там ще иска доста по-дълбок шлайф да се възстанови кръгчето.
Тъй де, ако говорим за мотор който започне да гори масло (т.е. знае се че не е каран дълго така), и ако няма овалност, какъв проблем може да има?
Ако става въпрос за vvti масларка на клиент, влизаща в сервиза, с неизвестна история, сигурният отговор е блок.
Но има ли проблем в другия случай - когато се знае че мотора е бил ок и тъкмо започва да гори масло, и предполагаемо все още само сегментите са проблемни? (абе то в тоя случай май само бутала и сегменти се сменят, за справка "гаранционните" ремонти на тмауто...)
Ако говорим за случаите с овални цилиндри, ясно че там ще иска доста по-дълбок шлайф да се възстанови кръгчето.
Тъй де, ако говорим за мотор който започне да гори масло (т.е. знае се че не е каран дълго така), и ако няма овалност, какъв проблем може да има?
Ако става въпрос за vvti масларка на клиент, влизаща в сервиза, с неизвестна история, сигурният отговор е блок.
Но има ли проблем в другия случай - когато се знае че мотора е бил ок и тъкмо започва да гори масло, и предполагаемо все още само сегментите са проблемни? (абе то в тоя случай май само бутала и сегменти се сменят, за справка "гаранционните" ремонти на тмауто...)
Убаво еФтино нема!
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
+1мехаННика написа:Всеки може да прави каквото реши с колата си.
Форумът има препоръчителен характер, а не задължителен. Послушай разума си!

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
-
- Благодарил/а: 18 пъти
- Получена благодарност: 23 пъти
Имаше(сега не знам вече) "Дружба" АД - Разград.Попитай тях.Те произвеждат всякакви компоненти по поръчка-ризи,бутала,сегменти...И бяха доста навътре с информациите.На мен са ми правили ризи за Голф 1.6 турбо дизел и смених само сегменти и лагери.Колата стана перфектна, колкото перфектен може да е 1 голф:)))!За твоята кола питай по-добре.
Дали
?
Да, +0.5мм е диаметър, така че сметката ми е грешна.
Само че на съседния цилиндър имаш 0.25 в твоята посока, ако стената между двата цилиндъра е 5мм, махаш 0.25 от единия и 0.25 от другия, и май излиза 0.5мм по-тънка стена?

Да, +0.5мм е диаметър, така че сметката ми е грешна.
Само че на съседния цилиндър имаш 0.25 в твоята посока, ако стената между двата цилиндъра е 5мм, махаш 0.25 от единия и 0.25 от другия, и май излиза 0.5мм по-тънка стена?
Убаво еФтино нема!
Вече и на газ ...
Вече и на газ ...
- zi_zi_top
Механника е професионалист и е ремонтирал над 100 такива ДВГ и казва "не може". Ама не, събрали са се няколко умове, които не са виждали отворен такъв ДВГ и смятат ли смятат.
Вслушайте се в съвета му и не експериментирайте с предварително обречени каузи.

Вслушайте се в съвета му и не експериментирайте с предварително обречени каузи.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
малеееееее
малееееееееее
Много ми е интересно как е докарал вътре в цилиндъра "циментацията" ?
Чакам да чуя отзивите и последващите коментари за този ремонт от самия собственик

Много ми е интересно как е докарал вътре в цилиндъра "циментацията" ?
Чакам да чуя отзивите и последващите коментари за този ремонт от самия собственик
- zi_zi_top
Ако не успее да я шитне за пирфектна след около 10 000 км ще чуеш отзиви...
А ако я продаде ще чуем новия собственик.