За хибрид ли говориш или по принцип? Щото има разлика. При обикновен автомобил ми е пределно ясно, че бавното и плавно достигане на определена скорост не е икономично шофиране, както много хора си мислят. При хибридите и по специално при Приус е обратното. Подадеш ли малко повече газ при потегляне и ускорение се включва и бензиновият двигател, което не е икономично.gicho написа:Темата е обширна, но плавното (бавното по-точно) каране хич не е от най-икономичните. Има си други правила, и тогава хем не ти расте брадата по кръстовищата, хем разхода е добър. Но за това - в друга тема.
Не правя рекорди за висок разход... просто така се получава когато бързам. Иначе рекосрда ми за градско (софииско) е 7.4л/100 за 200км пробег... ама толкова много не са ми бибиткали никога друг път. Дали това че не съм със софииска регистрация има нещо общо? А за извънградско стигнах с 6л/100 от София до на Ванга къщата и като се върнах обратно в Сф показваше 7л/100.prius 3 написа:Веско, хората поставят рекорди за нисък разход, ти за висок. biggrin.gif
Преди около 3 месеца по същия маршрут със същата скорост по темпомат с 4 души/без климатик/ даде разход 5.1.. Не знам дали твоята корола има шеста предавка, но според мен доста помага... а също така и колкото е по-мощен двигателя, толкова му е по-лесно на магистралата с по-висока скоростMe4oKyX написа: Мойта 1.4д4д със 140 по пътя Пловдив-София-Пловдив гори 6,5 с климатика, вие кви коли имате, че падат на 4-5,5 ..... Явно мойта ще да е нещо развалена ....
А каква беше разликата в разходите ви от Пловдив към София и обратно?Щото от София към Пловдив си е бая спуснатинЪ biggrin.gif и обратноToyotaPassion написа:Преди около 3 месеца по същия маршрут със същата скорост по темпомат с 4 души/без климатик/ даде разход 5.1.. Не знам дали твоята корола има шеста предавка, но според мен доста помага... а също така и колкото е по-мощен двигателя, толкова му е по-лесно на магистралата с по-висока скоростMe4oKyX написа: Мойта 1.4д4д със 140 по пътя Пловдив-София-Пловдив гори 6,5 с климатика, вие кви коли имате, че падат на 4-5,5 ..... Явно мойта ще да е нещо развалена ....
София - Пловдив беше 4.8... не съм нулирал БК за връщането, но простите сметки показват 5.4cokata написа:А каква беше разликата в разходите ви от Пловдив към София и обратно?Щото от София към Пловдив си е бая спуснатинЪ biggrin.gif и обратноToyotaPassion написа:Преди около 3 месеца по същия маршрут със същата скорост по темпомат с 4 души/без климатик/ даде разход 5.1.. Не знам дали твоята корола има шеста предавка, но според мен доста помага... а също така и колкото е по-мощен двигателя, толкова му е по-лесно на магистралата с по-висока скоростMe4oKyX написа: Мойта 1.4д4д със 140 по пътя Пловдив-София-Пловдив гори 6,5 с климатика, вие кви коли имате, че падат на 4-5,5 ..... Явно мойта ще да е нещо развалена ....
Имаш тежък десен крак явно! biggrin.gifVesko написа:Не правя рекорди за висок разход... просто така се получава когато бързам. Иначе рекосрда ми за градско (софииско) е 7.4л/100 за 200км пробег... ама толкова много не са ми бибиткали никога друг път. Дали това че не съм със софииска регистрация има нещо общо? А за извънградско стигнах с 6л/100 от София до на Ванга къщата и като се върнах обратно в Сф показваше 7л/100.prius 3 написа:Веско, хората поставят рекорди за нисък разход, ти за висок. biggrin.gif
Мисля че приус и новият CT200h на лексъс са с еднаква хибридна система. Карах го от Варна до София и малко преди да пристигна ми показваше разход от около 7.6л/100. Този с който пътувах каза че сравнително бързо сме се движили, а според мен беше бавно. Не бях уверен много с непозмата кола да изпреварвам когато има сравнително близък насрещен трафик...
Веско, не се бях сещал да снимам разходомера на дисплея, ама вече мисля да си поправя грешката, за да те държа в течение на нещата.Vesko написа:Не правя рекорди за висок разход... просто така се получава когато бързам. Иначе рекосрда ми за градско (софииско) е 7.4л/100 за 200км пробег... ама толкова много не са ми бибиткали никога друг път. Дали това че не съм със софииска регистрация има нещо общо? А за извънградско стигнах с 6л/100 от София до на Ванга къщата и като се върнах обратно в Сф показваше 7л/100.prius 3 написа:Веско, хората поставят рекорди за нисък разход, ти за висок. biggrin.gif
Мисля че приус и новият CT200h на лексъс са с еднаква хибридна система. Карах го от Варна до София и малко преди да пристигна ми показваше разход от около 7.6л/100. Този с който пътувах каза че сравнително бързо сме се движили, а според мен беше бавно. Не бях уверен много с непозмата кола да изпреварвам когато има сравнително близък насрещен трафик...
Потребители разглеждащи този форум: Bing [Bot], Semrush [Bot] и 7 госта