Какви са симптомите на "заминал" кабел на свещ ?

desotodorov

Какви са симптомите на "заминал" кабел на свещ ?

Мнение от desotodorov » 25 Юли 2011 10:01

Здравейте,
преди карах дизел и не съм се сблъсквал с подобен проблем. Миналата година като ми сменяха свещите двигателя (3S-FE) започна нещо да подпрекъсва. Като прекъсването го имаше в диапазона 1700-2300 оборота при каране с газ колкото да поддържа скоростта (при ускоряване и с пуснат педал на газта не се усещаше прекъсване), под и над споменатите обороти също не се долавяше прекъсване.
Тогава помислих че нещо не са ми нагласили газовия инжекцион/аванс процесора, и продължих да си карам...след месец, може и два да са били, прекъсването намаля до минимум и го правеше съвсем рядко. Миналата седмица ходих на профилактика на ГИ и пак смених свещите (минаха 30к предните), обясних проблема на момчетата в сервиза пробвахме с/без аванс процесор - прекъсването си остана, като след смяната на свещите/разбутването на кабелите се учести... smile.gif - т.е. стана точно както беше миналата година.
Гледах и свещите - всичките в местата на контакта с "лулите" бяха почернели, а най-фрапиращо - тази на 4-ти цилиндър. Пичовете от сервиза казаха че тя е основната причина за прекъсването, но и че е добре да сменя и останалите кабели - поръчал съм ги на колегата ToyotaForever.
Чудя се обаче - не е ли малко странен начина по-който се проявява "заминалия" кабел, само в определен диапазон от обороти и с "поддържаща" газ...аз мислех, че ако е кабел ще се усеща прекъсване независимо от това дали ускоряваш, спираш с двигателя или поддържаш скоростта...пък и да се "подобрява" с времето, няма как струва ми се. Някой може ли да сподели нещо във връзка с това?

KingSteve

Re: Какви са симптомите на "заминал" кабел на свещ

Мнение от KingSteve » 25 Юли 2011 18:36

desotodorov написа:Чудя се обаче - не е ли малко странен начина по-който се проявява "заминалия" кабел, само в определен диапазон от обороти и с "поддържаща" газ...
Мерят се с омметър. Нормалното съпротивление е м/у 2 и 12 KOhm (зависи от дължината на кабела).
Avensis 7A-FE

Публикувай отговор