Въпрос за навигация

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
freehitman

Въпрос за навигация

Мнение от freehitman » 23 Юли 2011 00:09

Здравейте, Търся диск с навигация за Toyota Land Cruiser 2007г. които да е достатъчно пълен, защото преди 2 години исках същото от дилъра на тойота в софия и той каза че има 4 карти на Югоизточна Европа и един от тях е за България но имало само подробно София и Пловдив и аз се отказах.Така че ако може да ми предлложите нещо ще ви бъда много благодарен
Поздрави

todor87

Мнение от todor87 » 23 Юли 2011 00:19

Колега,аз си купих 5 инчова навигация на "Navi"(няква китайска е)за 165лв. и съм супер доволен.Карта на България напълно подробна,работи с igo primo.Даже в неделя ходих до Румъния и направо се изумих.Абе направо за тези пари е ...без пари.Колко ще изкара незнам но за сега съм супер доволен.Сайта беше нещо от сорта "искам гпс".Успех.

Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

Мнение от mitkoa » 23 Юли 2011 00:29

Колега как те изуми в положителен смисъл коя и да е карта на Иго в България много ми е чудно laugh.gif
Всеки път когато съм ползвал в БГ ми се е искало по някое време да изтрия навигацията от телефона и съм приключвал с мое си ориентиране, табели или питане laugh.gif
Единствено за чужбина става....макар и за там според зависи.....преди седмица и в чужбина исках да я трия......че ме буташе в на хората дворовете и по кози пътечки laugh.gif

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 23 Юли 2011 09:32

На навигатора в колата имам Igo 8, а на телефона Garmin за Symbian. И от двете съм доволен, но за Гармина съм имал случаи, когато се е налагало да се намесвам допълнително. С Igo 8 и в БГ и в Западна Европа не съм имал проблеми.

Миткоа, при ползването на навигатора е важно да избираш коректния режим на навигация - пешеходен, велосипед, автомобил... Ако си в пешеходен режим е нормално да те прекарва през кози пътеки и сокаци. wink.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

todor87

Мнение от todor87 » 23 Юли 2011 09:54

mitkoa написа:Колега как те изуми в положителен смисъл коя и да е карта на Иго в България много ми е чудно laugh.gif
Всеки път когато съм ползвал в БГ ми се е искало по някое време да изтрия навигацията от телефона и съм приключвал с мое си ориентиране, табели или питане laugh.gif
Единствено за чужбина става....макар и за там според зависи.....преди седмица и в чужбина исках да я трия......че ме буташе в на хората дворовете и по кози пътечки laugh.gif
Айде оправи си настрйките и после пак говори така...Мойто примо е с карта на навитек от март месец 2011 за цяла европа и е супер подробна.Ако те прекарва от "кози пътеки" сигурно в настройките на маршрута е за най-кратък път,направи го на най-бърз и мисля че ще има ефект.

Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

Мнение от mitkoa » 23 Юли 2011 11:45

Ще ви разочаровам, но не е от настройките.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 23 Юли 2011 11:54

От моя опит за Гармин не мога да кажа добри отзиви. Може би е евтин и за това напоследък повечето рент-а-кари дето съм карал са с Гармин Нуви. Търсенето на цел според мен е трудно (или поне много по неинтуитивно от оригиналната ми навигация). Също така в градски условия много често се обърква заради отразените ГПС сигнали и липсата на връзка с колата и на кръстовище когато съм спрял на червено изведнъж гармина решава че се движа и то примерно в друга посока и преизчислява нов маршрут biggrin.gif

С Ови Мапса на Нокия карах веднъж от любопитство. Но така и не намерих как да накарам картата да не се върти, а да си остане с горният край на север smile.gif

Иначе навигацията е най-лесният начин да се загубиш :thumbsup: Случвало ми се е няколко пъти. Единият път в германия минах 60км повече на магистралата докато се върна на правият път biggrin.gif

Една или няколко хартиени карти и вече няма кой да те прекара по улички през които не искаш да минаваш smile.gif

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 23 Юли 2011 18:59

Vesko написа:...
Иначе навигацията е най-лесният начин да се загубиш :thumbsup: Случвало ми се е няколко пъти. Единият път в германия минах 60км повече на магистралата докато се върна на правият път biggrin.gif

Една или няколко хартиени карти и вече няма кой да те прекара по улички през които не искаш да минаваш smile.gif
+1 :thumbsup:
Абсолютно съм съгласен! На навигатора и това какво ти казва трябва да се гледа критично. Аз обикновено го ползвам в режим 2D и гледам картата по на едро. Когато съм в чужбина си гледам първо хартиената карта. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 24 Юли 2011 14:17

Аз съм много доволен от IGO....
Това не означава, че като включиш навигацията трябва да изключваш мозъка си, но проблеми не съм имал нито в БГ, нито в чужбина. А speedcam са си едно огромно преимущество..
За съжаление оригиналните навигации са с години назад - няма да намериш свестен диск с пълна информация за БГ засега...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

andrey zhekov

Мнение от andrey zhekov » 21 Авг 2011 12:46

imam vupros,ako mojete da mi pomognete.imam land cruiser 120,2008 godina,imam dvd navigacionna sistema i diskove,koito si biaha s kolata kato ia kupih,ima karti za zapadna,iztochna,centralna evropa i t.n,no ne uspiavam da gi pusna,kakuv e nachina za aktivacia?blagodaria predvaritelno!

Аватар
Bass_Man
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 21 Авг 2011 22:49

Къде ги пускаш ве колега ?

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 22 Авг 2011 09:39

andrey zhekov написа:imam vupros,ako mojete da mi pomognete.imam land cruiser 120,2008 godina,imam dvd navigacionna sistema i diskove,koito si biaha s kolata kato ia kupih,ima karti za zapadna,iztochna,centralna evropa i t.n,no ne uspiavam da gi pusna,kakuv e nachina za aktivacia?blagodaria predvaritelno!
Четящото устройство се намира под предна дясна седалка-пасажера до шофьора.Седалката се издърпва в най-предно положение,след което се минава зад нея-в краката на задна дясна седалка.Като се наведеш, ще видиш плоска кутийка с напис "DVD navigatyion" , или нещо такова.Колата трябва да е на контакт.Маха се пластмасовата капачка,която е на щипки, и се вижда един бутон,който се натиска и плъзга едновременно.Плейъра изплюва диска, който е зареден, а ти слагаш нов.После процедурата наобратно.Успех!
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

Публикувай отговор