Тойота Авенсис-дизел
Тойота Авенсис-дизел
Здравейте,наскоро си купих Тойота Авенсис 2.0-дозел-2006 година върната от лизинг ,колата е 93 киловата,което ще рече 126 конски сили и ми се струва че е малко по шумна,да не би това да се дължи че колата е с верига,може и така да си работят ,но понеже до сега карах Мазда 6-дизел-2007 година с ангренажен ремък,и ми се струва че е по шумна.Та някой ако иска поне да ме успокои ,че тези коли така си работят ДЕ.
Колата е на 124 250 километра,закупих я от Монца-Благоевград със пълна сервизна история,така че едва ли може да се съмнявам в километрите,а може пък и след определени километри да се наложи обтягане на веригата ,знам ли,но все пак това май няма да излезе болка за умиране,ЗАПОЧВАМ ДА СВИКВАМ ВЕЧЕ.........iovkito написа:Не мисля , че двигателят е шумен. Потраквания съм забелязвал единствено като е -15 -20 градуса , още докато не е загряла по баир нагоре. В другите случаи двигателят работи сравнително тихо. На колко км е колата?
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
"Пълната сервизна история" е както сексуалната история на жените - знаеш това, което те са преценили, че трябва да знаеш. biggrin.gifmdavidkov написа:...закупих я от Монца-Благоевград със пълна сервизна история,така че едва ли може да се съмнявам в километрите...
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Re: Тойота Авенсис-дизел
Колата не е с верига.mdavidkov написа:Здравейте,наскоро си купих Тойота Авенсис 2.0- и ми се струва че е малко по шумна,да не би това да се дължи че колата е с верига
Карай смело! Този двигател при правилна поддръжка е безпроблемен.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
Колега,здравей,късно видях че си ми писал,и за това сега ти отговарям,ЗНАЧИ МОЯТА КОЛА СЪС СИГУРНОСТ Е СЪС ВЕРИГА,ЗАЩОТО НЕ Е 116 КОНСКИ СИЛИ,А Е 126 КОНСКИ СИЛИ,И ВСИЧКИ КОИТО СА 126 КОНСКИ СИЛИ СЛЕД МЕСЕЦ ЮНИ 2006 ГОДИНА СА СЪС ВЕРИГА.Kiki написа:Колата не е с верига.mdavidkov написа:Здравейте,наскоро си купих Тойота Авенсис 2.0- и ми се струва че е малко по шумна,да не би това да се дължи че колата е с верига
Карай смело! Този двигател при правилна поддръжка е безпроблемен.
-
- Получена благодарност: 1 път
прочети темата за маслата и сложи 100% синтетично 5в40 (мотул или АМс ойл) и оригинален маслен филтър тойота (от дилъра или от раздел сервизи/магазини) и пак чуй дали ти се струва шумнаmdavidkov написа:Здравейте,наскоро си купих Тойота Авенсис 2.0-дозел-2006 година върната от лизинг ,колата е 93 киловата,което ще рече 126 конски сили и ми се струва че е малко по шумна,да не би това да се дължи че колата е с верига,може и така да си работят ,но понеже до сега карах Мазда 6-дизел-2007 година с ангренажен ремък,и ми се струва че е по шумна.Та някой ако иска поне да ме успокои ,че тези коли така си работят ДЕ.
-
Колега,благодаря за бързия отговор,имах някакви съмнения,че може би проблема е във ВУЛВАлинето,но сега след като и ти ми писа почти съм убеден и първата ми работа е да отида да го сменя и след това ще пиша дали има същите проблемиMe4oKyX написа:Това е проблема, а името на маслото трябва да е ВУЛВАлин laugh.gif Не съм видял човек, който да е сложил истинско масло и да не е по-доволен от Вулвалина ... Пробвай AMSOIL 5W50, MORRIS 5w40, XADO 5w40 - - ще останеш много приятно очарован

Колега е за това говорим,не го смятам за нормално,пък знам ли какво е правил ЯПОНЕЦА,ама аз до преди 2 месеца карах Маззда-6-2007 година,дизел 143 конски сили,ами то не можеш да разбереш че караш дизелова кола,не говорим само за движението,за набирането,а говорим и за самата работа на мотора,А ИНАЧЕ И ПРИ МЕН ТОВА НЕЩО Е ВСЕ ОКОЛО 1800-2000 ОБОРОТА,СЛЕД ТОВА ВЕЧЕ ГО НЯМА,АМА ТОЧНО ТОГАВА Е МНОГО ДРАЗНЕЩО,ВСЕ ЕДНИ ПРИТРАКВА АВАНСА НА КОЛАТА.........IvoDobrev написа:В интерес на истината моята когато е загряла потраква когато потеглям при около 1800 оборота. Само моята ли е така? Винагие била така и незнам дали е нормално.