19К. Май се появи проблем с рейка ! Не мога да повярвам.. .
-
- Получена благодарност: 1 път
Извадих темата от нафталина поради факта, че след настояване и отново преглед в ТМ София-Изток рейката бе сменена гаранционно. Заедно с водна помпа (на 34К)
но това е друга тема.
В резултат пукането не се чува (ЗАСЕГА !) но ... при незагрял автомобил се чува леко хидравликата (типично виене) при пълно завъртане на волана
В понеделник ще ходя за обслужване и ще искам да погледнат. Моите уважения но нещо май не са сглобили като хората или рейката е рециклирана
Поради факта, че гаранцията на сменените части (пома и рейка) е само до изтичането на общата гаранция, която е в началото на месец Юни ще си удължа гаранцията с още 2 години. Силно се съмнявам, че няма отново да има проблем с тези два агрегата !!! а и ще използвам да ги натискам за всичко, което ми се струва като проблем.
Знам, че ща не ща поне 2 обслужвания ще направя при тях но поне да съм спокоен, че имам още 2 г. гаранция ... Както и евентуалния бъдещ собственик ако пак ме хванат лудите biggrin.gif Тъкмо се бях успокоил biggrin.gif

В резултат пукането не се чува (ЗАСЕГА !) но ... при незагрял автомобил се чува леко хидравликата (типично виене) при пълно завъртане на волана

В понеделник ще ходя за обслужване и ще искам да погледнат. Моите уважения но нещо май не са сглобили като хората или рейката е рециклирана

Поради факта, че гаранцията на сменените части (пома и рейка) е само до изтичането на общата гаранция, която е в началото на месец Юни ще си удължа гаранцията с още 2 години. Силно се съмнявам, че няма отново да има проблем с тези два агрегата !!! а и ще използвам да ги натискам за всичко, което ми се струва като проблем.
Знам, че ща не ща поне 2 обслужвания ще направя при тях но поне да съм спокоен, че имам още 2 г. гаранция ... Както и евентуалния бъдещ собственик ако пак ме хванат лудите biggrin.gif Тъкмо се бях успокоил biggrin.gif
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Моля те, бъди взискателен за отстраняване на дефектите, че нали сме се разбрали - като решиш да скачаш на ново ще ми се обадиш. 

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
-
Това което казваш е много интересно. Спомням си как преди време, от Тойота казваха, че всички ремонти и частите за тях имат една година гаранция. Това са ми го казвали няколко пъти от 3 различни Тойта представителства в страната.scorpion написа:Поради факта, че гаранцията на сменените части (пома и рейка) е само до изтичането на общата гаранция, която е в началото на месец Юни ще си удължа гаранцията с още 2 години.
Не мисля, че ако ти сменят нещо по гаранция 2 месеца преди същата да изтече, то това ще има само 2 месеца гаранция. Освен това, проблемa с водната помпа има удължена гаранция, която 5г или 100 000км. Би трябвало да са ти сложили видоизменена помпа и ако всичко е наред с монтажа да няма проблем с нея. За рейката не съм сигурен дали има удължена гаранция, но със сигурност има бюлетин за проблема. В сайта http://www.toyota-tech.eu/ с помощта на кредитна карта и ~10лв, може и да намериш бюлетина за рейката, а може и за удължена гаранция нещо да намериш. Не са много парите, като се има в предвид колко ще дадеш за удължената гаранция (застраховка).
Искренно се надявам проблемите ти вече да са разрешени.
Ако ремонта е гаранционен, сменената част/детайл/възел/агрегат , имат гаранция до изтичане на общата гаранция на автомобила.Изключение правят случаите когато има сервизен бюлетин, или гаранционна кампания, покриващи определени компоненти за строго определени шасита, описани в същия документ.
Когато ремонта е платен (извънгаранционен) частите, вложени в него имат една година гаранция.
Когато ремонта е платен (извънгаранционен) частите, вложени в него имат една година гаранция.
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6