MX5 написа:
Това не знам за конкретната Тойота ли е някаква страннотия, но аз колкото съм мерил на бензинки - при нормално улично каране стигат до към 600 градуса EGT-тата. При разни напъни или ако не бачка или е махната EGR системата - 700. На празен ход към 300 и нещо.
900 градуса е много. Ако не е турбо кола при натоварване (а натуралка, суперчарджър) и видя тая цифра - директно се пуска педала за газта, обиколката на бавен ход и право в пита, 'щото нещо не е наред.
Сондите ги слагам на около 4 сантиметра от порта.
Твойте сонди на колко разстояние са от порта? Абсурд е за 4 сантиметра да пада с 300 градуса температурата...
MX5 тук говорим за максимални стойности ! Нормално за евридей на дизелче е около 300-400 на бензинка/газолинка 500-600 . За 900 си е яко натоварен двигател с голяма ефективност и това е граница над която не трябва да се ходи . Има случай на стигнали до към 1200 градуса , но ако задържи малко всичко става на прах и разтопено

.
Принципно където съм гледал винаги е било на повече от 4 см и 900 градуса не съм виждал лично . Просто толкова ефективни и мощни коли в БГ не съм виждал на-живо но може и да има една две .
Но по логиката на Слоу , който ползва световноизвестни трудове за цитати понеже нафтата е по-калорична от бензина би трябвало ЕГТ да са по-горещи , а те пък два пъти по-студени ?!?!?

Каква стана тя ? Ся какво повече има да говорим ?
Слоу няма нищо лично в постовете ми нито те знам нито те познавам но ти действаш като класически БГ инженер с чугунена глава ! А Шопите му викат дръвен !
Специално за Зизи не знам какви физика си чел пич но в масовата физика желязото свети червено ( горната част на инфрачервения обхват и долната на видимия ) при 400 градуса . Защото то и преди това свети ама не се вижда с невъоръжено око

. Ако някога си запоявал и си забравял поялника би трябвало да си наблюдавал това явление . Както и ако си ползвал желязна печка на дърва .
Една Жигулка с неправилен аванс и гадни смеси може да ти светне генерацията като фенер ! А за коментара преди този пост просто съм БЕЗ КОМЕНТААААААААР...........................