Коя да избера - Ярис или Айго? Помагайте, моля!

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 24 Юни 2011 19:43

jim_beam написа:honda jazz hybrid e твоята кола! wink.gif
Колежката търси на старо 3-5 г.,а такъв Джаз хибрид няма.
Дори и да имаше пак няма смисъл от хибрида на Хонда,защото той харчи само около 0,5/100 по-малко от нормалната версия. Този хибрид се води мек и не е така ефективен, както при Тойота, който е пълен хибрид.
Иначе за малка кола действително Хонда Джаз е едно от най-добрите предложения. Има много гъвкав интериор с най-много възможности в класа си за аранжировка на вътрешното пространство. Колата отвън изглежда малка, но вътре си е доста широко с голям багажник. Разхода на гориво е много нисък. Единствен недостатък за който се сещам е че държи висока цена.
Определено, ако не е прекалено свит бюджета една Хонда Джаз е перфектен избор. smile.gif

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 25 Юни 2011 08:04

prius 3 написа:
Дори и да имаше пак няма смисъл от хибрида на Хонда,защото той харчи само около 0,5/100 по-малко от нормалната версия. Този хибрид се води мек и не е така ефективен, както при Тойота, който е пълен хибрид.
А как знаеш колко харчи приус не хибрид?

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 25 Юни 2011 08:48

Vesko написа:
prius 3 написа:
А как знаеш колко харчи приус не хибрид?
Сигурен съм, че във въпросът ти има някакъв скрит смисъл, но за мен той остава загатка?
За "не хибридни Приуси" все си мисля, че не е ставало на въпрос, но може и да не съм видял. Би ли бил малко по-ясен! smile.gif

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 25 Юни 2011 09:05

@prius3

заради теб ще поясня:

honda jazz hybrid е единствен от този модел(jazz),който се произвежда в япония.другите са китайски!
като че ли си струва да избере човек точно него... wink.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 25 Юни 2011 09:29

Мерси за пояснението, но има ли проблеми, че са китайски?
Аз лично за такива не съм чувал нито са ми се случвали докато карам Джаз.
smile.gif

valeto

Мнение от valeto » 14 Юли 2011 12:13

nowyaris написа:
valeto написа:Готини комнтари smile.gif
За тук там из Бг си имаме БМВ, така че наистина ми трябва само за малкото ни човече и за мен smile.gif smile.gif
Събирам още мнения!
Благодаря на включилите се до сега! :thumbsup:
Аз като собственик на Ярис те съветвам да вземеш БМВ-то,пък твоя каквото си хареса,тва да си вземе-негова работа.
biggrin.gif
Това много ми хареса, ама проблема е в мен .... БМВ е голямо, не мога да го карам, аз искам малка кола...... Като седна в БМВ-то на седалката без да си я нагласям за мен и не мога да видя над таблото нищо, все едно съм легнала, даже и педалите не стигам..... biggrin.gif А като си нагася седалкат за мен имам чувството че карам камион. Не мога! Обаче Ярис май ще вземем. Почти е решено вече!
Много благодаря на всички колеги за мненията!!!
:thumbsup:

rashkov
Обратна връзка:

Мнение от rashkov » 14 Юли 2011 16:08

Ами аз около 3 месеца се въртях около Ярис за абсолютно същата цел и накрая купих нещо 2 пъти по-хубаво за малко повече пари.

Колата за целта, която обаче стига и до морето се казва Митсубиши КОЛТ ! С мотор 1.3 бензин , че и 1.5 ще му е още по-добре.

П.С. Извинявам се на притежателите на Ярис, но купето вътре е правено в час по трудово обучение :(
VERSO FORTE D4D 2.2
www.red-vertex.com

Аватар
jim_beam
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 14 Юли 2011 17:55

колега rashkov,какво ще рече 2 пъти по-хубаво?
от дългогодишен опит мога да ти кажа,че митсубиши е най-калпавата японска марка.без да искам да те обидя по какъвто и да било начин.всичко е относително,на теб ти е харесал интериора повече-ок.но надеждност няма шанс!
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

rashkov
Обратна връзка:

Мнение от rashkov » 14 Юли 2011 18:45

Jim,

наистина имам респект към твоето мнение. Ще видим след години. КОЛТ-а исторически май минава за доста качествена кола.
АДАК определят модела произведен в Холандия за най-надеждния в класа си.
VERSO FORTE D4D 2.2
www.red-vertex.com

tribalistas

Мнение от tribalistas » 15 Юли 2011 16:51

ЯРИС....ТОЧКА
FJ Cruiser limited edition

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 15 Юли 2011 19:57

Рашков - тук си прав, че е супер скапана пластмасата, защото дори не е АБС пластмаса в повечето случаи, държачите са пластмасови и кво ли още не .... Наистина е трагично, но пък старата муцунка си е както трябва. Затова и казах на човека, да вземе ВНОС, не купувана от България, защото тук са нищо общо с Тойота от Англия, Италия, Германия - по БЕЛИТЕ страни .... Нова, от тук си е чист мазохизъм, който след 7 пъти поне, повече никой от нашата фамилия няма да си причини по никой начин!! :whistle:

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 15 Юли 2011 22:29

Me4oKyX написа:Рашков - тук си прав, че е супер скапана пластмасата, защото дори не е АБС пластмаса в повечето случаи, държачите са пластмасови и кво ли още не .... Наистина е трагично, но пък старата муцунка си е както трябва. Затова и казах на човека, да вземе ВНОС, не купувана от България, защото тук са нищо общо с Тойота от Англия, Италия, Германия - по БЕЛИТЕ страни .... Нова, от тук си е чист мазохизъм, който след 7 пъти поне, повече никой от нашата фамилия няма да си причини по никой начин!! :whistle:
Е браво бе,след седем подобни обладавания да ни кажеш,че и нас ни чака анално...... .Браво.И тва ми било колега.Сигурно си си мълчал от срам.

Аватар
jim_beam
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 15 Юли 2011 22:51

кой знае,може и да има нещо верно.спомням си навремето даже ладите тук бяха малко по-различни,с 5 скорости или нещо такова.та всички искаха от тях.това ако важи и за тойотите голям резил.ама и по-ниските цени трябва да дойдат от някъде,знае ли човек .3-то качество вместо да ги претопяват аре за бг,тц тц тц... dry.gif

пс шегата настана,мисля че някои хора имат твърде големи очаквания.това са масови автомобили,макар и не баш от най-евтините.който държи предимно на комфорта да се огледа в премиум сегмента,при съответните цени. wink.gif
мнозинството тук сме избрали марката заради надеждността,всичко останало е компромис.ама предпочитам да нямам ядове и да влизам в бокса само за сервизно обслужване,другото ще го преглътна,поне аз съм така.
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

sacho7803

Мнение от sacho7803 » 15 Юли 2011 23:33

Me4oKyX написа:Рашков - тук си прав, че е супер скапана пластмасата, защото дори не е АБС пластмаса в повечето случаи, държачите са пластмасови и кво ли още не .... Наистина е трагично, но пък старата муцунка си е както трябва. Затова и казах на човека, да вземе ВНОС, не купувана от България, защото тук са нищо общо с Тойота от Англия, Италия, Германия - по БЕЛИТЕ страни .... Нова, от тук си е чист мазохизъм, който след 7 пъти поне, повече никой от нашата фамилия няма да си причини по никой начин!! :whistle:
глупости абсолютни пишиш biggrin.gif разлика в материалите може да има в производството за................щатите примерно но за европа излизат от един калъп
Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г

mar29

избор

Мнение от mar29 » 15 Юли 2011 23:36

В крайна сметка авторът на темата избра ли си кола?

Публикувай отговор