Пръскалки на чистачките Авенсис 2000г.

Аватар
himmer
Обратна връзка:

Пръскалки на чистачките Авенсис 2000г.

Мнение от himmer » 15 Юли 2011 11:25

Добър ден mellow.gif
Днес открих следния проблем, не ми работят пръскалките на чистачките.Дърпам лосчето към мен и течност няма, дори и звук от моторчето няма, а чистачките си правят двата цикъла на почистване (задната на комбито също).
Проверих в книжката пише че всичко по чистачките и пръскалките е на предпазител 23 и 41 (значи щом имам работещи чистащки проблема не е в предпазителя, или поне така си мисля) отговарят и на ампераж и са си ок предпазителите. Има ли друг предпазител свързан стях?
Та въпроса ми е някои имал ли е такъв проблем.Ако да как и къде го е реши?
До колкото ми разбира главата проблема е в помпичката (а дали?) но незнам къде се намира, резервоара за течност е под предния ляв фар под ламарината на калника. Там как се бърка ако някои знае да помага.
Ще съм благодарен :)
На помогналите обещавам бири на следващата среща, замислил съм се да доида да се запозная с останалите тойотаджии :)
TOYOTA AVENSIS SW 2.0 D4D 00, sol
Непушачите умират здрави!!!

Приятели, колеги, другари…
Моля “оправяйте” си жените, никой не е длъжен да им търпи лошото настроение!

virtual

Мнение от virtual » 15 Юли 2011 12:22

Седни и направо си провери всичките предпазители, все пак е работа за 2мин. Ако всичко е наред с тях....
Тръгни от фунията за пълнене на течността за чистачки надолу, ще стигнеш до казанчето. Вероятно ще трябва да се свали подкалника (няколко винта) за да го видиш. Като стигнеш до помпичката, вземи една пробна лампа и изскуби куплунга на помпата, виж дали има ток (трябва ти някой вътре в колата както се сещаш). Ако има ток - отиваш да търсиш нова помпичка :thumbsup:

Аватар
himmer
Обратна връзка:

Мнение от himmer » 15 Юли 2011 12:36

значи трябва да се разглобяваме.........добре че ще сменям и вътрешен десен маншон, та поне ще стане на един път.
Отиде ми съботата (с тази нова любовница, жената вече ще ми изгони, кои какво прави аз лежа под нея)

ivan.g.andonov

Мнение от ivan.g.andonov » 15 Юли 2011 12:49

лягаш и сваляш предпазващия щит отдолу и ще видиш резервоарчето.аз имам две помпи по една за задните и предните чистачки.виж клемите и връзката .понякога се разхлабват

Аватар
KiLLeR
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от KiLLeR » 15 Юли 2011 13:00

himmer написа:значи трябва да се разглобяваме.........добре че ще сменям и вътрешен десен маншон, та поне ще стане на един път.
Отиде ми съботата (с тази нова любовница, жената вече ще ми изгони, кои какво прави аз лежа под нея)
Спокойно няма да се плашиш и при мен е така все като стане нещо и се почват едни мрънканици как колата е винаги първа laugh.gif

Иначе аз имах проблем със запушени пръскалки. Някакви големи гадости бяха нападали в казанчето и след всяко отпушване те се запушваха отново, но поне една от дюзичките капеше вода... та може да извадиш маркучите и да видиш дали те пръскат течност :thumbsup:
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

Аватар
himmer
Обратна връзка:

Мнение от himmer » 15 Юли 2011 13:50

това ще направя, че като я зех видях че има течност и че е нова приятна на цвят и мирис, ама кво да се прави ще се разглабяме и продухваме (изчетох колегите как се продухват на лукойла :) )
((те жените мрънкат ама после искам да ида там искам да ме закараш еди къде си, дай колата-- ма тва що не работи ми тука еди какво си се счупи, а очакват сигурно през прозореца от вкъщи да ги правим каляските.. :)))

Аватар
KiLLeR
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от KiLLeR » 15 Юли 2011 18:39

Така е...както казва мой приятел "никоя жена не може да разбере любовта на мъжа към автомобила!" laugh.gif

Пиши като решиш проблема wink.gif
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 15 Юли 2011 19:56

KiLLeR написа:Така е...както казва мой приятел "никоя жена не може да разбере любовта на мъжа към автомобила!" laugh.gif
Защото жените знаят, че има сервизи и автомивки! tongue.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 341 пъти
Получена  благодарност: 375 пъти

Мнение от slowtraveler » 16 Юли 2011 01:02

virtual е прав....
Щом няма звук търси проблема или в помпичката, или в захранването и (ключ, бушон, кабели)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
galeks

Мнение от galeks » 16 Юли 2011 20:49

Kolegi zdraveite sa6tiq problem go imah i az samo predi sedmitza i nqma da povqrvate kolko lesno se re6i,......razvartqh 3 vinta na dolnata kora(ot lqvata chast pod fara) i izvadih 2-3 dubeli 6tipki ot stranichnata kora(pri gumata)-raztvorih malko korite(lek napan) i na samoto kazanche v dolnata chas se vijda malko motorche koeto e platno prikrepeni s markuche i kabel ot gore(kabela go izvadih ot klemata i go zachistih),no problema se ra6i kato raztarsih s pochukvane tzqloto motorche(Da :)) qvno be6e kleqsalo) ,.....za 15 min. Uspeh!
Toyota Avensis 2001 D-4D

Аватар
himmer
Обратна връзка:

Мнение от himmer » 18 Юли 2011 09:44

Същата работа и при мен,
3 винта, 3 дюбелчета на кората на подкалника и веднага се видяха 2 моторчета :) за задното и предноста съкло. Свалих моторчетата (захванати са едно за друго с пласмасова скоба) , почистих им клемите но резултат нямаше, махнах пласмасата отдолу(тази която засмуква водата и я праща по маркучите) под нея има звездовидно колело, завъртях го на ръка няколко оборота и всичко се оправи (направих го и за двете, бяха клеясали) и сега всичко е наред.Така пръскат че мога с предните пръскалки да си измия и задното стъкло laugh.gif

Аватар
galeks

Мнение от galeks » 22 Окт 2011 19:27

Здравейте колеги smile.gif,отново се връщам на темата за моторчето на пръскачките-което този път изгоря и сега търся алтернатива:ново(зависи от цената) или втора ръка(но срещам трудности въпреки че обиколих Симеон).Надявам се да ми помогнете за което Ви благодаря!
Toyota Avensis d4d 2001 sedan .... smile.gif
Toyota Avensis 2001 D-4D

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 24 Окт 2011 10:40

Търси колегите във форума които се занимават с авточасти те могат дати помогнат

Публикувай отговор