Toyota Auris на Метан

Аватар
cupe 123

Toyota Auris на Метан

Мнение от cupe 123 » 12 Юли 2011 13:05

Здравейте колеги! Имам Тойота Аурис 2008г. и искам да и сложа метан! Питах на няколко места но ми казват че не е добре! Според мен е защото не са правили до момента такова нещо и не искат да се занимават! Някой колега от форума ако се е сблъсквал с подобен проблем нека да пише! Благодаря Ви!

mitoko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от mitoko » 12 Юли 2011 14:49

Кои места по-точно и какво по-конкретно не е добре !!!

Аватар
cupe 123

Мнение от cupe 123 » 12 Юли 2011 15:08

В BRC съм ходил, в надежда до Шкода съм ходил, и в с. Лозен при един Ради които се занимава самио с това и е добър и той ми каза че не е добра

mitoko

Мнение от mitoko » 12 Юли 2011 15:45

cupe 123 написа:В BRC съм ходил, в надежда до Шкода съм ходил, и в с. Лозен при един Ради които се занимава самио с това и е добър и той ми каза че не е добра
????? метановата уредба не е добра ????????? колата не е добра ????????? демек майсторите не иската да ти вземат парите и да ти сложат метан ????????????
виждал съм бакшиш с новия лансер на метан, това че 2-3 са ти казали некви глупости не значи нищо, ако беше добре бакшишо немаше да сложи метан smile.gif

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 12 Юли 2011 16:21

mitoko написа:...виждал съм бакшиш с новия лансер на метан, това че 2-3 са ти казали некви глупости не значи нищо, ако беше добре бакшишо немаше да сложи метан smile.gif
Не може "бакшишо" да ти е критерий за добро и лошо техническо решение. Той ако имаше много акъл нямаше да е таксиджия.
Газаджиите най-много дерат от такситата... :whistle:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
cupe 123

Мнение от cupe 123 » 12 Юли 2011 16:47

Няма да го правя такси! За лична употреба! Просто пътувам много и за това искам да сложа метан!

mitoko

Мнение от mitoko » 12 Юли 2011 22:06

zi_zi_top написа:
mitoko написа:...виждал съм бакшиш с новия лансер на метан, това че 2-3 са ти казали некви глупости не значи нищо, ако беше добре бакшишо немаше да сложи метан smile.gif
Не може "бакшишо" да ти е критерий за добро и лошо техническо решение. Той ако имаше много акъл нямаше да е таксиджия.
идеата е, че има секви бакшиши със секви коли... на ВСИЧКО МОЖЕ ДА СЕ СЛОЖИ МЕТАН

Toyota forever
Получена  благодарност: 3 пъти

Мнение от Toyota forever » 12 Юли 2011 22:56

По добре недей. След това ще трябва да ти се прави реглаж на клапаните през 10000 коломера. А предполагам тя също е с пулове и става бавно и по сложно. /поради липсата на всички размери пулове/ Да не говорим, че леглата на клапаните също ще заминат. Ще имаш и други въпроси като подложки за пружините и че колата ти е много клекнала. Направия я на пропан най добре и безболезнено за автомобила. Поне това е моя съвет.

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 13 Юли 2011 01:37

Сега ако вземе някой и да си обоснове мнението и току виж станала ясна работата .

Принципно колега ако се решиш пусни едно ЛС да решим проблема .

mitoko

Мнение от mitoko » 13 Юли 2011 13:17

Toyota forever написа:По добре недей. След това ще трябва да ти се прави реглаж на клапаните през 10000 коломера. А предполагам тя също е с пулове и става бавно и по сложно. /поради липсата на всички размери пулове/ Да не говорим, че леглата на клапаните също ще заминат. Ще имаш и други въпроси като подложки за пружините и че колата ти е много клекнала. Направия я на пропан най добре и безболезнено за автомобила. Поне това е моя съвет.
и защо заминават клапаните и леглата само не мога да рабера ???
друг е въпроса,че като сметне раликата на 10к км. с бензина и ще си смени цялата глава направо след 1 година или 100к ако има проблеми :thumbsup:

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 13 Юли 2011 17:23

Нали знаеш, че Люцкан се занимава професионално с автомобили. Бъди сигурен, че има аргументи за мнението си и не би се хабил да пише просто така.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Toyota forever
Получена  благодарност: 3 пъти

Мнение от Toyota forever » 13 Юли 2011 19:29

mitoko написа:
Toyota forever написа:По добре недей. След това ще трябва да ти се прави реглаж на клапаните през 10000 коломера. А предполагам тя също е с пулове и става бавно и по сложно. /поради липсата на всички размери пулове/ Да не говорим, че леглата на клапаните също ще заминат. Ще имаш и други въпроси като подложки за пружините и че колата ти е много клекнала. Направия я на пропан най добре и безболезнено за автомобила. Поне това е моя съвет.
и защо заминават клапаните и леглата само не мога да рабера ???
друг е въпроса,че като сметне раликата на 10к км. с бензина и ще си смени цялата глава направо след 1 година или 100к ако има проблеми :thumbsup:
Това с клапаните и леглата става поради различния начин на изгаряне и от там тези проблеми. Метана има най голяма температура на изгаряне и затова прегарят клапаните. А ако след 1 година ще даде това което е икономисал, според мен се обезмисля операцията.

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 13 Юли 2011 19:47

zi_zi_top написа:
Ако имаше много акъл какъв щеше да е?Отделно дето Газаджиите станаха повече от бакшишите и ми дерат дедовия.Отделно дето аз ако бях на колегата и търкалях много щях да обърна света за да си сложа метан.Отделно дето сигурно Люцкан е прав,ама икономията е сега,а евентуалните разходи после.После я камилата,я камиларя.Нека БАСС каже на колегата къде да отиде и това е.

мехаННика
Получена  благодарност: 38 пъти

Мнение от мехаННика » 13 Юли 2011 21:16

Слагайте смело метани ,пропани и бутани,като се напестите Ви чакам .

Властелина на цилиндровите глави biggrin.gif

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 13 Юли 2011 22:08

мехаННика написа:Слагайте смело метани ,пропани и бутани,като се напестите Ви чакам .

Властелина на цилиндровите глави biggrin.gif
Ке чекаш wink.gif

Публикувай отговор