Покупка на Ярис

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
goletitout

Покупка на Ярис

Мнение от goletitout » 11 Юли 2011 17:37

Здравейте,

От скоро мисля да си вземам нова кола (след като ми писна да наливам пари в старата бричка и да въртя километри до сервиза). Засега съм се спрял на Ярис и Шевролет Авео като най-добри опции. Нямам преки впечатления нито от едната, нито от другата кола, четох колкото можах по форумите, но все пак реших и да питам за съвет от първа ръка.

За момента предимствата на Авео-то се изразяват най-вече в ниската цена (имат в момента 30% отстъпка, заради излизащ/излязъл нов модел) - 15800 с минималните нужни екстри (климатик, ABS, радио, ел. стъкла...). От друга страна Йариса също има отстъпка, 17% (предполагам поради същата причина) и 1.0VVT на 69 к.с. с минимално оборудване (същото като Авеото, а и вероятно по-добро) е 18900. По-силната 1.33VVTi на 100 к.с. (и с повече екстри, защото така се предлага) е вече на 21900, т.е. разликата с Авеото е вече 6100.

Както се досещате, съм ограничен от финансова гледна точка (иначе не бих се замислил коя да избера), затова и основният ми въпрос е дали да си взема по-слабият Йарис? Колата ще я карам предимно градско (София), но от време на време ще излизам и в провинцията. Вероятно ще искам да планувам и някое друго пътуване извън БГ.

Опитах се да проверя по колко харчат двете коли, но от споделените мнения има голяма разлика за едни и същи коли. А една разлика от 2л/100км (горе долу толкова го дават по официални данни) между двете коли по груби сметки би ми струвала около 3000лв за периода, за който ще я изплащам.

Четох какви ли не мнения, че пластмасите скърцат, че не става за дълъг път, че е неудобна, защото е малка и т.н. Не мога да изчета всичко все пак, затова ви моля за съвет.

Предварително благодаря!

Аватар
Georgepetrov137

Мнение от Georgepetrov137 » 11 Юли 2011 22:38

Авеото е пълен ташак, возил съм се в такава щайга. Как може да го сравняваш с яриса :withstupid:
Toyota Auris 2010 1.33 ->Lexus - RX II - 300 4WD (204 Hp)->Lexus RX450H 2012 fl

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 11 Юли 2011 23:25

Да знаеш: Евтиното си е евтино! Понякога обаче се налагат компромиси.
Единствено ти самият можеш да прецениш дали си заслужава да ги направиш.

Не подценявай варианта, при който за тези пари можеш да си купиш 3-4 годишна Корола, която е съвсем друг автомобил и не бих я сложил в графата на старите автомобили.

Пожелавам успех и не забравяй, че винаги можеш да намериш поводи както за радост, така и за яд. laugh.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 12 Юли 2011 00:26

Като никога, сега съм съгласен със Зизи - определено с малко повечко търсене, за тези пари може да вземеш Корола дизел, Аурис дизел, дори и някой Авенсин дизел, а бензинове такива още по-лесно..... Реално дизелак 1.4 д4д ще ти пасне супер за градско предимно и малко извънградско. Данъка е нисък, ГО също си в почти най-ниската графа.... С тия 100к.с. няма да вървиш повече, ще гориш повече и ще плащаш по-високи годишни такси. Също вариант да вземеш Ярис 1.4 д4д, като там ще ти останаш дори парички.... Нов автомобил в България общо взето няма смисъл, защото гаранционната поддръжка е СКЪПА, а НЕ Е качествена .... И половината продукти не са им особено добри, масла и такива.... Втора ръка, на малко години според мен е прекрасния вариант за теб :thumbsup: А до 18 000лв избора е огромен в класове дори biggrin.gif

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 12 Юли 2011 00:35

Me4oKyX написа:Нов автомобил в България общо взето няма смисъл, защото гаранционната поддръжка е СКЪПА, а НЕ Е качествена .... И половината продукти не са им особено добри, масла и такива....
Те тук уби всички вносители на нови автомобили biggrin.gif

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 12 Юли 2011 00:50

Vesko написа:
Me4oKyX написа:Нов автомобил в България общо взето няма смисъл, защото гаранционната поддръжка е СКЪПА, а НЕ Е качествена .... И половината продукти не са им особено добри, масла и такива....
Те тук уби всички вносители на нови автомобили biggrin.gif
Ако имаше и кои да ги погребе. biggrin.gif
Иначе подкрепям мнението на Мечо_Кух!!!
A car without TURBO is like a man without BALLS!

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Re: Покупка на Ярис

Мнение от Japanese_fever » 12 Юли 2011 06:10

Не си взимай Авео и спри да ги сравняваш! smile.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
vakets

Мнение от vakets » 12 Юли 2011 08:40

Колега, мани ги тия кенефи авео, мавео. Не се подвеждай по ниската цена, евтиното излиза скъпо. Заложи на Тойотата и няма да съжаляваш :)

Аватар
mariooo1

Мнение от mariooo1 » 18 Юли 2011 16:49

Новият YARIS ще дебютира през септември ,,AUTOMEDIA,,

Публикувай отговор