d4d или td
d4d или td
Здравейте,
може ли да ми кажете кой двигател на авенсис е за предпочитане,"d4d" или обикновенния "td".На мен разбира се ми се кара d4d,защото е по-як,но съм чувал,че први проблем с дюзите,заради родната "качествена" нафта.Какво ще ме посъветвате,трябва ми нещо с евтина поддръжка?
може ли да ми кажете кой двигател на авенсис е за предпочитане,"d4d" или обикновенния "td".На мен разбира се ми се кара d4d,защото е по-як,но съм чувал,че први проблем с дюзите,заради родната "качествена" нафта.Какво ще ме посъветвате,трябва ми нещо с евтина поддръжка?
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Грешката ми е чисто механична, имах предвид 1,6 VVTi.Vesko написа:ЗиЗи 1.4 на купето на авенсис ще е доста зле като динамика....

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- martod
Грешката ти е, че не си опитвал голямо купе с диделов мотор и такова с малък бензиновzi_zi_top написа:Грешката ми е чисто механична, имах предвид 1,6 VVTi.Vesko написа:ЗиЗи 1.4 на купето на авенсис ще е доста зле като динамика....

Опитай някога и ще останеш изненадан, как хубаво си набира дизела (спрямо 1.4, или 1.6 бензинов) и как гори 2 пъти по малко ..

По темата : Колега, при нашите условия на експлоатация, ТД ще ти е по изгодният вариант ..
Вярно малко по тромав е от комън рейа, но гори също като него и е по безпроблемен и много по евтин за поддръжка двигател ..
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
И поддръжката му е 2 пъти по - скъпа.martod написа:Грешката ти е, че не си опитвал голямо купе с диделов мотор и такова с малък бензиновzi_zi_top написа:Грешката ми е чисто механична, имах предвид 1,6 VVTi.Vesko написа:ЗиЗи 1.4 на купето на авенсис ще е доста зле като динамика....апък даваш съвети .. biggrin.gif
Опитай някога и ще останеш изненадан, как хубаво си набира дизела (спрямо 1.4, или 1.6 бензинов) и как гори 2 пъти по малко ..
Иначе ТД е без никакви претенции.Много елементарен и лесен за поддръжка мотор.
A car without TURBO is like a man without BALLS!
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Аз всеки ден карам Корола с 1CD-FTV, а също съм карал и бензинови Короли Е12 и Е15, а също и Авенсис 2 с 1,6VVT-i и с 2,2 D-Cat. Но човека пита за безпроблемен и евтин за поддържане автомобил.martod написа:Грешката ти е, че не си опитвал голямо купе с диделов мотор и такова с малък бензиновапък даваш съвети .. biggrin.gif ...

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
- martod
Именно деzi_zi_top написа: Но човека пита за безпроблемен и евтин за поддържане автомобил.

П.П. Забележи поста след твоят .. Даже и Николов, който до скоро защитаваше газта, е гласувал за ТД .. biggrin.gif К"во нещо е туй дизеловият Галант

СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
- Yuli
- Получена благодарност: 2 пъти
Re: td
Тези авенсиси нямаха ли проблем с маховика на съединителя? И по точно с цената му - някъде към 2 хил.??? Ако някой е патил или по-знаещ за модела нека да уточни, та да не се заблуждава колегата, че със стар дизел ще му излезе далаверката...kolio_74 написа:май вече взех рещение,избирам си td,колкото и да ми се кара по-яката машина,трябва да се мисли и за поддръжката!Офертите не са много,но се намира някоя друга.
Благодаря ви за съветите!
аз пак съм си за газта излиза доста по ефтино но в моя случай има от каде постояно да си вземам нафта на 1,50 1,70 дизела е на сметка само извън града в града си харчи доста а и сега съм надул с 0,3 турбината и ми се струва че харчи по малко но ако зареждах от бензиностанция 6-7лпо 2,40-14лв а на газ селиката харчеше 9 по 1,20 10лвmartod написа:Именно деzi_zi_top написа: Но човека пита за безпроблемен и евтин за поддържане автомобил.точно ТД е автомобила без поддръжка, само сипваш и караш .. biggrin.gif
П.П. Забележи поста след твоят .. Даже и Николов, който до скоро защитаваше газта, е гласувал за ТД .. biggrin.gif К"во нещо е туй дизеловият Галанти как променя мисленето на хората .. laugh.gif
докато извън града при 130-140 дизела харчи 6-7л а газта около10-11л
но дизела има турбо но аз съм за тд няма излишни глупости спрямо д4д-то
заради няколко коня и малко икономия плащаш петорно
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl