Софтуер за следене поддръжката на автомобил!

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
mobri

Софтуер за следене поддръжката на автомобил!

Мнение от mobri » 28 Юни 2011 11:42

Здравейте, интересно ми е дали някой някъде е срещал програма за следене на разходите на автомобила. Сигурен съм че няма начин да няма, но нещо не мога да открия, представям си нещо като сервизна книжка но в електронен вариант, и да може да следи и пресмята средния разход на гориво, би било добре ако може да се следи и повече от един автомобил паралелно. Знам че е възможно да се прави и в ексел, но ако има някоя програма, мисля че ще е далеч по-добре!

Благодаря Ви предварително!

baba_metca

Мнение от baba_metca » 28 Юни 2011 11:55

http://www.daigaz.com/
Аз ползвам това. Хем е достъпно навсякъде. Има си да вкарваш основни параметри, заедно с време за смяна или километри(горивен, маслен, въздушен, ангренаж...), дори си има възможност за следене на гражданска, винетка, каско и разни други. Отделно следи и гумите (пари и км), а и може да си вкарваш всякакви други ремонти като им описваш пари, сервиз, място за бележки. Имаш възможност да въвеждаш и гориво (пари, литри, км). Накрая си има обща сметка на разходите.
Както казах основните неща ги следи и като влезеш има секция със съобщения, в която ти праща напомняне, за приближаващите във времето манипулации (смяна на масло, филтри, гражданска, каско....)

Аватар
dil
Получена  благодарност: 2 пъти
Обратна връзка:

Мнение от dil » 28 Юни 2011 15:05

За следене на разхода много ми допада този сайт - http://www.spritmonitor.de/en/

После си слагаш в подписа статистиката в подписа (като моя)
Toyota Corolla Verso 1.8 1ZZ-FE 2008
Toyota Corolla E11 Wagon 1.3 4E-FE 1997
Renault Clio 1.3 1995
Полезни съвети за Corolla E11

Аватар
Nily_p
Обратна връзка:

Мнение от Nily_p » 29 Юни 2011 09:30

baba_metca написа:http://www.daigaz.com/
Аз ползвам това. Хем е достъпно навсякъде. Има си да вкарваш основни параметри, заедно с време за смяна или километри(горивен, маслен, въздушен, ангренаж...), дори си има възможност за следене на гражданска, винетка, каско и разни други. Отделно следи и гумите (пари и км), а и може да си вкарваш всякакви други ремонти като им описваш пари, сервиз, място за бележки. Имаш възможност да въвеждаш и гориво (пари, литри, км). Накрая си има обща сметка на разходите.
Както казах основните неща ги следи и като влезеш има секция със съобщения, в която ти праща напомняне, за приближаващите във времето манипулации (смяна на масло, филтри, гражданска, каско....)
Звучи интересно....само ако имаше и Аурис след моделите unsure.gif
Пуснах им едно мейлче да добавят моделчето пък да видим!
Това, че караш Мерцедес не те прави ШофЬОр!

Публикувай отговор