Удължаване на гаранция
Условията са както при заводската гаранция всичко при ТМ-Ауто.Това е един вид застраховка към АлиансCreep написа:Дайте малко повече инфо, къде го пише това? Хвърлих бърз поглед на сайта на ТМ Ауто, но не намерих нищо по въпроса
Те плащат ремонтите ако има такива ако няма прибират паричките.Но не това ме дразни.Вчера се интересувах за смяна масло и маслен филтър,ТМ-А-Изток 260лв.вкл.труд 90лв. ТМ-А Монца 144лв.вкл.труд-15лв.Автомобила ми е на 18хил.км.ММТ.Д4Д 1,4,28-07-2011г.изтича заводската гаранция. А да видиш сега проблем.

- Yuli
- Получена благодарност: 2 пъти
18 хил. км. на 3 години ... до около 30 хил. може да си за водна помпа както се случи при мен или обучение на ММТ (на королата на един колега), но с тези 566 лв може да надплатиш евентуално стойността на двата ремонта, които дори може и да не се случат...
Аз мисля, че с това ти каране не си заслужава.
Аз мисля, че с това ти каране не си заслужава.
Удължената гаранция я предложиха на жена ми по телефона. Отказахме се, защото колата се кара малко. Ако ставаше дума за моята кола, която се кара повече - съм съгласен. Мисля че трябва да правиш едно 15-20,000 км на година, за да си помислиш дори за тази гаранция. Основните проблеми може да дойдат по окачванто от лошите ни пътища. За 500 лева ще си сменя амортисйотрире на авенсиса. Едва ли ще ми се случат 2 големи ремонта за 2 години, за да ме е яд че не съм дал 566 лв. То ако гаранцията не беше в полза на дилърите - те нямаше да ни търсят по телефоните да ния предлагат.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007
T25 1,6 VVT-i
2007
За авенсис не е 500лв....Nixter написа:Удължената гаранция я предложиха на жена ми по телефона. Отказахме се, защото колата се кара малко. Ако ставаше дума за моята кола, която се кара повече - съм съгласен. Мисля че трябва да правиш едно 15-20,000 км на година, за да си помислиш дори за тази гаранция. Основните проблеми може да дойдат по окачванто от лошите ни пътища. За 500 лева ще си сменя амортисйотрире на авенсиса. Едва ли ще ми се случат 2 големи ремонта за 2 години, за да ме е яд че не съм дал 566 лв. То ако гаранцията не беше в полза на дилърите - те нямаше да ни търсят по телефоните да ния предлагат.
Аз удължих на Королата - 720 лв. Правя по 20 000 км
После разбрах че каското на Булстрад също ми покривало механични повреди по двг и ск к

Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.
Rav 4 I 2.0 1998 г.
Удължената гаранция не покрива повреди в чужбина. Това е сериозен недостатък.
Друго - не покрива повреди, настъпили в следствие други повреди. Например при повреда на дюза се покрива смяната и с нова. Но ако заради дюзата гръмне двигателя - йок. Пак само дюзата. За двигателя се смята, че е немърливо отношение и ти отказват.
Нормално е Тойота да имат интерес към това. Първо тази гаранция е вид застраховка. А от всяка застраховка има комисионна. Второ при повреда и одобрение за плащане, Тойота прави ремонта и взима едни пари за него. И трето - продължаваш си обслужването още две години там.
Друго - не покрива повреди, настъпили в следствие други повреди. Например при повреда на дюза се покрива смяната и с нова. Но ако заради дюзата гръмне двигателя - йок. Пак само дюзата. За двигателя се смята, че е немърливо отношение и ти отказват.
Нормално е Тойота да имат интерес към това. Първо тази гаранция е вид застраховка. А от всяка застраховка има комисионна. Второ при повреда и одобрение за плащане, Тойота прави ремонта и взима едни пари за него. И трето - продължаваш си обслужването още две години там.
-
За мен това си е чиста застраховка, това е. Ако гаранцията не покрива проблеми, възникнали заради други проблеми, това е много лошо. То тогава това не е точно гаранция. В крайна сметка и нормалната гаранция на един продукт е вид застраховка и тя се плаща при самото закупуване искаш или не. От допълнителна гаранция няма лошо също. Ще използвам примера на колегата за дюзата. Една такава дюза (все пак в зависимост от модела) си струва от 800 до към колкото ти душа иска, а с нашите горива, това не е рядък проблем. Сложи и спокойствието което дава гаранцията.
Всеки сам си решава, така както някои хора не си правят каско, така и не всички ще пожелаят подобна гаранция. Чевек ще каже, е щом е толкова здрава тази Тойота защо предлагат допълнителна гаранция. Ами отговора може да намерите в множеството теми из форума. Независи мо че много от проблемите би трябвало пак да минат гаранционно или поне така минатав в други държави, стига да има редовни обслужвания. Тук идва и другия фактор, а именно разликата в цената на обслужване в ТМ А и друго място. Тя не е малка и ако прибавите спестените пари и от там, към тези за гаранцията, решението става още по-трудно, но ако така и така си обслужвате там, моето мнение е, по добре доплатете и за гаранция. Поне ще имате още една прична да си обслужате там.
Всеки сам си решава, така както някои хора не си правят каско, така и не всички ще пожелаят подобна гаранция. Чевек ще каже, е щом е толкова здрава тази Тойота защо предлагат допълнителна гаранция. Ами отговора може да намерите в множеството теми из форума. Независи мо че много от проблемите би трябвало пак да минат гаранционно или поне така минатав в други държави, стига да има редовни обслужвания. Тук идва и другия фактор, а именно разликата в цената на обслужване в ТМ А и друго място. Тя не е малка и ако прибавите спестените пари и от там, към тези за гаранцията, решението става още по-трудно, но ако така и така си обслужвате там, моето мнение е, по добре доплатете и за гаранция. Поне ще имате още една прична да си обслужате там.
-
shoker написа:Я пак за това каско, че ми стана интересно.....
Как така покрива механични повреди??
Допълнително към покритие „ВСИЧКИ РИСКОВЕ”:
• Бонус! Безплатно допълнително покритие за механична повреда по двигателя, скоростната кутия и задвижващия мост след изтичане на гаранцията до 7-та година от началото на гаранционния период, с което реално се удължава гаранцията на автомобила. Единствено в БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП!
Задължителното облсужване в оторизираните сервизи на марката също за някой е набутка, при удължаване на гаранцията. Докато си под гаранция си плашаш по едни цени за труда, след като излезеш от гаранция ти дават вече 35% отстъпка от труда. Умно измислено!
ВРЕМЕ Е НЯКОЙ ДА ПРЕМЕСТИ ТЕМАТА В "ОБЩИ ТЕМИ"!!!
ВРЕМЕ Е НЯКОЙ ДА ПРЕМЕСТИ ТЕМАТА В "ОБЩИ ТЕМИ"!!!
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007
T25 1,6 VVT-i
2007
-
Re: Удължаване на гаранция
Здравейте,
Не мисля, че не сте прави, като казвате, че не си заслужава да се направи гаранция. Също така към Каско застраховката си Булстрад не предлагат удължена гаранция.
В България има само една фирма, която предлага гаранция на употребявани автомобили, пролетта четох за нея в пресата и доколкото си спомням се казваше Аутоексперт Интерешънъл. Тя предлага гаранция, която осигурява покритие срещу механична повреда на леки и лекотоварни автомобили с общо тегло до 3,5 тона, до 15 год. и 200 000 км. Тя може да се сключи за период от 3 или 12 месеца.
Гаранцията покрива щети до 16 000 лева на двигател, скоростна кутия, турбокомпресор, маховик, ангренажна верига, диференциал и др.
Гаранцията покрива щети, които са станали в чужбина, но имаше някакъв срок, който казваше колко време автомобила трябва да е бил в чужбина. Също така прочетох някъде, че покрива повреди, настъпили в следствие на други повреди, но точно какви не помня.
Не мисля, че не сте прави, като казвате, че не си заслужава да се направи гаранция. Също така към Каско застраховката си Булстрад не предлагат удължена гаранция.
В България има само една фирма, която предлага гаранция на употребявани автомобили, пролетта четох за нея в пресата и доколкото си спомням се казваше Аутоексперт Интерешънъл. Тя предлага гаранция, която осигурява покритие срещу механична повреда на леки и лекотоварни автомобили с общо тегло до 3,5 тона, до 15 год. и 200 000 км. Тя може да се сключи за период от 3 или 12 месеца.
Гаранцията покрива щети до 16 000 лева на двигател, скоростна кутия, турбокомпресор, маховик, ангренажна верига, диференциал и др.
Гаранцията покрива щети, които са станали в чужбина, но имаше някакъв срок, който казваше колко време автомобила трябва да е бил в чужбина. Също така прочетох някъде, че покрива повреди, настъпили в следствие на други повреди, но точно какви не помня.
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: Удължаване на гаранция
Колега, не се колебай, а си направи допълнителната гаранция. Вярно пари са (на мен ми струваше по-скъпо с още 200 лева) но пък ти осигуряват определено спокойствие при нужда от скъп ремонт в този срок... Мисля, че ако се направи при тях и КАСКО и ГО, то цената на тази допълнителна застраховка (гаранция) пада на половина !?! Проверете !nikara написа:Някакво мнение по удължена гаранция с две години за 566лв.от ТМ-Ауто