Скоро трябва да сменям консумативи, но в книжката пише че се сменят свещи и отделно платинени свещи.
Може ли някой да ми обясни каква е разликата, защото аз вече си купих 4 бр. свещи за цилиндрите, но не знам какви са платинените и не мога да си ги поръчам.
Благодаря.
Разлика между свещи и платинени свещи ?
Здравей колега не знам къде си прочел подобно нещо, но на твоя Ярис (видно от снимката) се сменят само 4 бр. свещи. Това каъв вид свещи си избрал да си сложиш е друг въпрос. До колкото съм запознат има обикновени свещи (каквито повечето от нас слагат на колите си), които издържат около 20-30К км. и така наречените платинени свещи, които издържат 100К км., но цената им е над 50 лв бройката.
Дано да съм ти помогнал!
Дано да съм ти помогнал!
Това, че караш Мерцедес не те прави ШофЬОр!
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Re: Разлика между свещи и платинени свещи ?
Защо трябва да сменяш свещите?style написа:Скоро трябва да сменям консумативи, но в книжката пише че се сменят свещи и отделно платинени свещи.
Може ли някой да ми обясни каква е разликата, защото аз вече си купих 4 бр. свещи за цилиндрите, но не знам какви са платинените и не мога да си ги поръчам.
Благодаря.
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: Разлика между свещи и платинени свещи ?
я снимай кво точно пише в тази "велика" книжкаstyle написа:Скоро трябва да сменям консумативи, но в книжката пише че се сменят свещи и отделно платинени свещи.
Благодаря.
май си се объркал свещите са 4 броя и са обикновени ИЛИ платинени
платинените са по-скъпи но се сменят на дълъг интервал