Максимални обороти на 3SGE двигател
Максимални обороти на 3SGE двигател
Двигателят е 3SGE Rev3 175hp - заводско ECU. До колкото знам без опасност за двигателя със заводски части 8000 не са проблем. Как става на практика преместването на ограничителя на тази граница. Устройство като Bee*R Rev Limiter достатъчно ли е за това или трябва още нещо. Ако някой има опит ще се радвам да сподели 

Toyota Turbo
Re: Максимални обороти на 3SGE двигател
аз не разбирам много като цяло, но първо провери с какви повдигачи е мотора...хидравлични или механични, ако е с хидравлични трябва да ги смениш.ако не си правил нищо по двигателя ефект няма да има от това да преместиш прекъсвача,а дори и да си направил мисля че ако няма промени по ЕЦУ-то(ако то може да се пипа въобще) също няма да има ефект, защото просто ще си тъпче в едни по-високи обороти.alex72bg написа:Двигателят е 3SGE Rev3 175hp - заводско ECU. До колкото знам без опасност за двигателя със заводски части 8000 не са проблем. Как става на практика преместването на ограничителя на тази граница. Устройство като Bee*R Rev Limiter достатъчно ли е за това или трябва още нещо. Ако някой има опит ще се радвам да сподели
Успех

If in doubt....Flat out!!!
- Georgimitrovich
offtopic: двигателя ще има ли някакви други модификаций?? защото повечето мотори са мениджирани така че преди прекъсвача-има спад на мощността и не виждам смисъл от пре-rev-анеalex72bg написа:...:
за момента всичко е заводско - Maximum power : 170.3 PS (168 bhp) (125.3 kW) @ 7000 rpm източник http://www.carfolio.com/specifications/ ... car=185163 както и много други места - важи за всички Rev3 3SGE (без значение конете - от 168 до 200). Прекъсвачът е на 7250 и спира бензина. Стига се с лекота и на 3-та, така че нека си ходи до 8к пък ако иска да тъпче - по-добре да задържам на 3-та отколкото да включвам за малко 4-та.
Японците го казват ясно:
всичко заводско - максимални безопасни обороти - 8000
валове и пружини - 9000
Въпросът ми беше дали някой има опит с въпросният ограничител - целта е да се изключи заводския ограничител ( на 7250 ) и да спира тока а не бензина (на 8000) - или друг начин с който да се постигне това
Японците го казват ясно:
всичко заводско - максимални безопасни обороти - 8000
валове и пружини - 9000
Въпросът ми беше дали някой има опит с въпросният ограничител - целта е да се изключи заводския ограничител ( на 7250 ) и да спира тока а не бензина (на 8000) - или друг начин с който да се постигне това
Toyota Turbo
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
А на 2000 оборота на пълна мощност ли е ? Или няма смисъл да кара и с 2000 оборота ? Най-добре да си стои само на 6500 така ли ?rudolf написа:offtopic: двигателя ще има ли някакви други модификаций?? защото повечето мотори са мениджирани така че преди прекъсвача-има спад на мощността и не виждам смисъл от пре-rev-анеalex72bg написа:...:
- Georgimitrovich
alex72bg написа:...
1992 Celica 2,0 GTI cabriolet
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300
Като си сложих мегата на колата и още нямаше турбо.Съм тествал ускоренията на колата (между две табели на пътя засичах колко ще вдигне от едната до другата) при вдигане на ограничителя с 1200 оборота. Ускорението се подобри но въпреки това колата си тъпчеше в оборотите над отпуснатите от жълтите човечета 

Човек и добре да живее умира .......
То е ясно , че ще тъпче малко , ама все пак си предавка надолу и е доста по-добре отколкото да превключваш. Плюс това като смениш на 8К, след това падаш на 5К оборота а не на 4 и нещо.Т.е вече си над максимален въртящ и конете са там и препускат. Иначе има едно леко забавяне докато стигнеш до 5К, и през това време тягата си е колкото на почти всеки 2.0 бензин. Тия 20-30 конски сили, които има 3S в повече, просто ги няма преди това. И аз бих го преместил прекъсвача на моя, но за съжаление е генерация 2 и може бързо да го изхвърля
заради шайбите над капачките.