Много съм разочарован от новия ми Ярис!!!
Колега наистина не се разочаровай от автомобила, а от дилъра! Точно с твоя Ярис си направил може би най-добрия избор в класа, за това му се радвай на воля. Относно нещата, който си изброил се обърни към ТМ Ауто и давай с рогата напред, защото при тях май това е единствения начин да свършат някаква работа, зависеща от тях.
Toyota Auris 1.4 D4D '08
Hyundai Terracan 2.9 CRDI '06
Hyundai Terracan 2.9 CRDI '06
-
Извинете за забавянето! Онази събота, закарах я до сервиза. Исках да им видя работата но я взеха някаде встрани и не видях какво направиха. Като я върнаха, панелите изглеждаха добре и не мърдаха. Десния ми го наблъскаха на място, явно някой по тежък от мен а левия, казаха че се е счупила някаква щипка и че е сменена и че алармаджиите са били виновни. Около 30 минути ми отнеха.
Беше слънчева съботна сутрин и нямах настроение да дигна скандал...
Очартава се обаче друг проблем: алармата е много тъпа: Писука като китайска играчка за левче, малък обхват на дистанционното и МАЙ ИЗКЛЮЧВА КОЛАТА И НЕ ДАВА ДА СЕ ПАЛИ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ! Случило ми се 3-4 пъти до сега да не запали без обяснима причина и днеска я бях дал на жената да си върши работа и преди 30 минути ми се обади стресирана че колата и е спряла на цариградско и не пали (има бензин, има ток). Накрая запали ама НЕЩО НЕ МЕ КЕФИ! Ще разбера от какво е и ще споделя - този път, по-навреме...
Беше слънчева съботна сутрин и нямах настроение да дигна скандал...
Очартава се обаче друг проблем: алармата е много тъпа: Писука като китайска играчка за левче, малък обхват на дистанционното и МАЙ ИЗКЛЮЧВА КОЛАТА И НЕ ДАВА ДА СЕ ПАЛИ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ! Случило ми се 3-4 пъти до сега да не запали без обяснима причина и днеска я бях дал на жената да си върши работа и преди 30 минути ми се обади стресирана че колата и е спряла на цариградско и не пали (има бензин, има ток). Накрая запали ама НЕЩО НЕ МЕ КЕФИ! Ще разбера от какво е и ще споделя - този път, по-навреме...
Предварително се извинявам за правописните и граматическите ми грешки.
Yuki: 2009 Toyota Rav4 4x4 2.0I
Kamiko: 2011 Toyota Yaris 1.33
-
аз съм си с оригиналния ключ,като батерията е вече на 4 години и спокойно си лови от 30-40 метра, а без препятствия- почти двойно.iovkito написа: Дистанционното на оригиналния ключ ли ползваш или отделно ? Ако управляваш алармата от ключа си , то проблемът със слабия обхват е от самия него , а не в алармата.
Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250
Lexus IS 250
еб
маа му и нова кола , това да дедеш толкоз пари и на 2 рия ден да ходиш по сервизи и да се нервиш на аларми не е работа , ама не съм и изненадан , защото един път съм влизал в сервиза на тм-ауто .. преди да си купя новата 8 годишна корола biggrin.gif я закарах там да и направят едно цялостно прослушване на състоянието ..та на колата и тракаха колекторите тогава защото си бяха заминали и идва маисторчето което беше около набор 88- 87 и ми вика идеална е бе , нищо и няма biggrin.gif , аз му викам че не ми харесва това тракане тои вика не бе работи идеално само съединителя е за смяна laugh.gif и за тази информация трябваше да заплатя точно 100 лв ... евала им правя , много са зле 

Toyota Corolla E12 2002 1.6 vvti
3ZZ-FE
3ZZ-FE
Оказа се че е било от лошо монтираната аларма, една жица не била сложена на място както трябва и прекъсваше понякога. Оправиха го и за сега нямам проблеми.
И аз, на другата ми кола, RAV4, не се оплаквам от алармата но, явно, на яриса му слагат аларма от магазин за левче.
И аз, на другата ми кола, RAV4, не се оплаквам от алармата но, явно, на яриса му слагат аларма от магазин за левче.
-
Всичко зависи от дилъра. Всеки дилър, си има договорка с разни хора, които внасят аларми, парктроници, ксенони (не е нужно и трите неща да са от една фирма, а може и самия дилър да се занимава и с това). И много зависи съответния дилър с каква фирма работи и какво имат на склад в момента на доставката на колата. Според мен са се опитали да минат много тънко с твоята аларма, което не им прави чест, особенно за панелите, защото би трябвало поне някой да ти огледа колата преди да ти я връчи. Общо взето алармаджията явно е бил като онези руснаци на времето, които ти слагаха ръчката за сваляне на прозореца във вратата с бележка "Докараха водка".
По-важното, е че са ти оправили Ярисчето
, дано да са си взели и поука (за съжаление на твой гръб).
По-важното, е че са ти оправили Ярисчето

-
TM Auto е представителството в София, в другите градове са други юридически лица . В Пазарджик и Пловдив примерно е Тойота Тексим ЕООД, другаде са други и т.н. На ТМ Ауто проблемът им е, че го играят малко монополисти. В София се купуват твърде много нови тойоти, които докато са гаранционни и се поддържат при тях, тоест те си имат един гарантиран пазар и са си повярвали малко повече. Имам две три случки с тях, когато се държат като народни представители, които дават аудиенция. Просто трябва да им се напомня от време на време, че клиентът е този който има право на капризи, а не обратно. Не оправдавам никого, напротив аз съм се ядосвал достатъчно, но в България просто няма достатъчно култура на работа. Аз лично, въпреки че живея в София, си обслужвам колата в представителството в Пазарджик, като го комбинирам с разни пътувания, който имам в тази посока!
Мисълта ми е да не се отказва колегата barzatarabota от Тойота само заради описаните спънки. Не мисля, че в официалните представителства на другите марки коли са по перфектни от Тойота дилърите!
Мисълта ми е да не се отказва колегата barzatarabota от Тойота само заради описаните спънки. Не мисля, че в официалните представителства на другите марки коли са по перфектни от Тойота дилърите!