Колко лв. на 100км ви харчи Тойотата
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Колко лв. на 100км ви харчи Тойотата
Колко лв. на 100км ви харчи Тойотата ( пък и не само тя ) градско/извън-градско и колко ви е средния месечен бюджет за гориво ? Съответно и какъв модел , двигател и гориво ползвате ?
темата е породена от друга тема :
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=17532&start=0
Аз успях да си оптимизирам разхода на работната кола до ~ 6,40лв. на 100км. градско в София при цена на метана 1,35 лв. за кг. . Като до преди това харчеше около 20-25лв. на 100км. градско в София при цена 2,30лв/л. . И около 20лв. на 100км извънградско .
Средния ми бюджет на бензин при цена 2,30лв/л. до сега беше 300-400лв на месец .
Автомобила е Тойота Корса , купе , 86г. , 1,3 карбуратор , 4-скорости , климатик и обикновенна метанова уредба .
Също така може да споделите впечатления ако сте ползвали до сега автомобили на алтернативни горива и какви проблеми сте имали с тях ако сте имали въобще някакви .
темата е породена от друга тема :
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=17532&start=0
Аз успях да си оптимизирам разхода на работната кола до ~ 6,40лв. на 100км. градско в София при цена на метана 1,35 лв. за кг. . Като до преди това харчеше около 20-25лв. на 100км. градско в София при цена 2,30лв/л. . И около 20лв. на 100км извънградско .
Средния ми бюджет на бензин при цена 2,30лв/л. до сега беше 300-400лв на месец .
Автомобила е Тойота Корса , купе , 86г. , 1,3 карбуратор , 4-скорости , климатик и обикновенна метанова уредба .
Също така може да споделите впечатления ако сте ползвали до сега автомобили на алтернативни горива и какви проблеми сте имали с тях ако сте имали въобще някакви .
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Нямаше ли темата "колко ви харчи Тойотата"
По темата (и без това няма къде да се разпиша biggrin.gif ): след зареждането се старая по-бързо да забравя колко пари оставих на бензиностанцията и гледам да зареждам повечко, жълтата лампа да не ме подсеща често за харчовете:).
Зимата почти нищо не харча, а лятото наваксвам за зимата. При това положение как може да се изчисли месечния бюджет за бензина?

По темата (и без това няма къде да се разпиша biggrin.gif ): след зареждането се старая по-бързо да забравя колко пари оставих на бензиностанцията и гледам да зареждам повечко, жълтата лампа да не ме подсеща често за харчовете:).
Зимата почти нищо не харча, а лятото наваксвам за зимата. При това положение как може да се изчисли месечния бюджет за бензина?
....--Celica 1.8_00г--Avensis 1.6_00г--Avensis 1.8_05г--....
Re: Колко лв. на 100км ви харчи Тойотата
Bass_Man написа:Автомобила е Тойота Корса.

Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007
T25 1,6 VVT-i
2007
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
- KiLLeR
Градско при цена на дизела 2.4 към 17.5 лв на сто Шопско. 16 Пловдивско laugh.gif
Извън 14лв. тва са стойности минимУм щот принципно за никъде не бързам.
Балканско 19 лв
Принципно бюджета е около 150 лв./мес. Но 90% от случаите се зарежда по тънка тарифа с по около 50ст долу и нещата стават малко по-розови
П.С. Таз Тойотка с предно или задно е?
Извън 14лв. тва са стойности минимУм щот принципно за никъде не бързам.
Балканско 19 лв

Принципно бюджета е около 150 лв./мес. Но 90% от случаите се зарежда по тънка тарифа с по около 50ст долу и нещата стават малко по-розови

- Georgimitrovich
аз на месец давам около 80 лв за бензин , като с колата ходя основно до университета и по кафета , в общи линии до кадето и да ми се наложи да отида ходя с кола освен до кварталните кръчми , колата не я ползвам когато ходя на тренировка и до стадиона , тогава влиза в деиствие колелото.
пс: последния път като ходих до кварталния маистор да ми сменя маслото имаше един дядка-кибик на 70-80 години , пенсиониран техник от дап-а
та тоя дядка след обстоен оглед на королата каза ... брао момче добре е колицата никви газови недеи да и слагаш .. газта е за готвене , нафтата за топлене , а бензина за каране biggrin.gif
пс: последния път като ходих до кварталния маистор да ми сменя маслото имаше един дядка-кибик на 70-80 години , пенсиониран техник от дап-а
та тоя дядка след обстоен оглед на королата каза ... брао момче добре е колицата никви газови недеи да и слагаш .. газта е за готвене , нафтата за топлене , а бензина за каране biggrin.gif
Toyota Corolla E12 2002 1.6 vvti
3ZZ-FE
3ZZ-FE
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
Колега VVTi -то на бензин ли ти дава тази цена и ако да от къде взимаш бензинаbg20010 написа:1,6 ввти
16 лв / 100 км градско
13 лв / 100 км селско
3.0 д4д
25 лв / 100 км селско
30 лв / 100 км градско

ВръзкарGeorgimitrovich написа:офф-топик: 0лв/100км laugh.gif biggrin.gif колата е служебна

Райче тук не говорим в литри а в лева това е основната разлика . А иначе не знаеш как се смята средно аритметично ли ?Raya написа:Нямаше ли темата "колко ви харчи Тойотата"![]()
![]()
................................
Принципно идеята е да се види всъщност колко важно перо е разхода за гориво и колко инвестираме месечно в петрол .
За съжаление е с предно но я има и във версия 4х4KiLLeR написа:

Бас,
Едва ли някой се съмнява, че на метан е много по-евтино.Това няма нужда да го доказваш и да събираш разходите на всички.Впрочем мисля, че може и да има полза подобна тема и браво за опитите ти, но опитай да ни убедиш в другите неща.
Колко място заема бутилката в багажника на хеч, на седан?
Колко метанстанции има в България?Каква е цената на цялото удоволствие - груби сметки.Каква е цената на поддръжката?Какви са гаранциите?
Обясни подробно за гаранциите, защото на мен примерно не ми е достатъчно, че видиш ли метана е по-безопасен от бензина.Защото едната система ще е проектирана от *стотин специалиста, ще бъде направена от роботи и човешка ръка стриктно, ще бъде тествана n на брой пъти, ше мине незнам колко пъти качествен контрол.И смея да кажа Тойота си залага името и реномето и гарантира моя живот.
Докато метана ще ми го направят в кварталния сервиз, може и за първи път да поставят уредба на точно този модел с неясни материали ....и Пешо ще ми каже ....бе карай бе кво тъ ъ страх.
Ето тези неща, мисля спират повечето хора да сложат такава уредба.
Едва ли някой се съмнява, че на метан е много по-евтино.Това няма нужда да го доказваш и да събираш разходите на всички.Впрочем мисля, че може и да има полза подобна тема и браво за опитите ти, но опитай да ни убедиш в другите неща.
Колко място заема бутилката в багажника на хеч, на седан?
Колко метанстанции има в България?Каква е цената на цялото удоволствие - груби сметки.Каква е цената на поддръжката?Какви са гаранциите?
Обясни подробно за гаранциите, защото на мен примерно не ми е достатъчно, че видиш ли метана е по-безопасен от бензина.Защото едната система ще е проектирана от *стотин специалиста, ще бъде направена от роботи и човешка ръка стриктно, ще бъде тествана n на брой пъти, ше мине незнам колко пъти качествен контрол.И смея да кажа Тойота си залага името и реномето и гарантира моя живот.
Докато метана ще ми го направят в кварталния сервиз, може и за първи път да поставят уредба на точно този модел с неясни материали ....и Пешо ще ми каже ....бе карай бе кво тъ ъ страх.
Ето тези неща, мисля спират повечето хора да сложат такава уредба.
- Yuli
Консумация: 6,14 l/100km ; 36.804 km and 2.260 l
СО2 емисии: 162 g/km ; 36.804 km and 5.967 kg
Цена на гориво: 12,51 лв/100km ; 36.804 km and 4.605 BGN
И те така от както съм я купил...
http://www.spritmonitor.de/en/detail/418484.html
СО2 емисии: 162 g/km ; 36.804 km and 5.967 kg
Цена на гориво: 12,51 лв/100km ; 36.804 km and 4.605 BGN
И те така от както съм я купил...
http://www.spritmonitor.de/en/detail/418484.html
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Среден разход на бензин 95 - 8,65 l/100km
Среден разход като сума - 17,64 BGN/100km
СО2 емисии- 201 g/km
навъртяни километри - 73000км,
изразходвано гориво 6,305л,
отделен СО2 - 14.691 kg
Изразходвана сума - 12.866лв...
Всяка стотинка си е заслужавала biggrin.gif
Среден разход като сума - 17,64 BGN/100km
СО2 емисии- 201 g/km
навъртяни километри - 73000км,
изразходвано гориво 6,305л,
отделен СО2 - 14.691 kg
Изразходвана сума - 12.866лв...
Всяка стотинка си е заслужавала biggrin.gif

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
Кол-во литр * цена = лева. Май същото е като да се говори в литри.Bass_Man написа:Райче тук не говорим в литри а в лева това е основната разлика .А иначе не знаеш как се смята средно аритметично ли ?Raya написа:uot;]
: .
Не вярвам някой да пази бележките или си води сметки/разходи за цяла година, че да може да си сметне средно аритметично.
....--Celica 1.8_00г--Avensis 1.6_00г--Avensis 1.8_05г--....