Здравейте, Може ли някой да ме насочи, къде е разположен термоелемента, който мери температурата в купето на АВЕНСИС 2001 с климатроник. Искам да проверя какво му е състоянието, а незнам къде е и има ливентилаторче което го обдухва като при други коли? Мерси предварително.
Тъй като виках неволята и тя не се обади, ето търсеният елемент. Сега остава и на живо да го открия.
[img][img]http://www.picvalley.net/u/2975/2769178 ... CdfJ76.JPG[/img][/img]
Модератора може да заключи темата.
Къде е разположен термоелемента,.....климатроник?
-
- Получена благодарност: 3 пъти
Здравейте! За да не отварям нова тема реших да пиша в тази на колегата като най-сходна с моя въпрос. Днес след извъшена самодиагностика на климатроника на дисплея ми изкара код за грешка 21 - датчик за слънчевата светлина. Мисля, че открих въпросният датчик на таблото вляво до отворите за обдухване на челното стъкло. Въпросът ми е как мога да си осигуря достъп до него, за да го проверя дали наистина е повреден? Автомобилът е Corolla Verso 2.0 D-4D 2003 год. Благодаря предварително на отзовалите се.
- diesel_power
- Получена благодарност: 1 път
-
- Получена благодарност: 3 пъти
От един чужд форум разбрах къде е "ключът от бараката". biggrin.gif
При извършване на самодиагностика на климатроника сензорът трябва да е под директна слънчева светлина. И наистина при два последователни опита - веднъж на слънце, веднъж на сянка резултатът съответно е 00 (без грешка) и 21 (грешка соларен сензор).
При извършване на самодиагностика на климатроника сензорът трябва да е под директна слънчева светлина. И наистина при два последователни опита - веднъж на слънце, веднъж на сянка резултатът съответно е 00 (без грешка) и 21 (грешка соларен сензор).

- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Това си го пише в сервизния мануал, не трябва да сетарсят форуми...smokejumper написа:От един чужд форум разбрах къде е "ключът от бараката". biggrin.gif