Високи обороти

Аватар
Nily_p
Обратна връзка:

Високи обороти

Мнение от Nily_p » 29 Май 2011 19:28

Здравейте Колеги,

Днес карайки си по магистралата ми се случи нещо, за което аз лично нямам обяснение.

С 140 км/ч (с и без климатик) на обороти около 4000 изключвам от скорост (ей така да покарам "без пари" малко) и забелязах, че оборотите не падат веднага (задържат се на 4000 за около 10 сек.). Започнаха да спадат чак като скороста падна на 120 км/ч. Пробвах след като изключа от скорост да подам рязко газ и тогава спадат веднага. Реших да пробвам и с по-ниска скорост (120 км/ч.) и проблема го няма.
Моля някой да ме просвети малко!!! :whistle:

Ники
Това, че караш Мерцедес не те прави ШофЬОр!

Аватар
nikolov22

Re: Високи обороти

Мнение от nikolov22 » 29 Май 2011 20:26

Nily_p написа:Здравейте Колеги,

Днес карайки си по магистралата ми се случи нещо, за което аз лично нямам обяснение.

С 140 км/ч (с и без климатик) на обороти около 4000 изключвам от скорост (ей така да покарам "без пари" малко) и забелязах, че оборотите не падат веднага (задържат се на 4000 за около 10 сек.). Започнаха да спадат чак като скороста падна на 120 км/ч. Пробвах след като изключа от скорост да подам рязко газ и тогава спадат веднага. Реших да пробвам и с по-ниска скорост (120 км/ч.) и проблема го няма.
Моля някой да ме просвети малко!!! :whistle:

Ники
колега с голяма грешка си ако си мислиш че така караш без разход дори обратното компа подава гориво да може да държи колата на празен ход само отпускаи газта без да изключваш от скорост така разхода е нула а относно оборотите компа нещо се е шашнал или тпс-а се е-ва нещо но не обръщай внимание biggrin.gif
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl

Аватар
Nily_p
Обратна връзка:

Re: Високи обороти

Мнение от Nily_p » 30 Май 2011 10:13

Е беше ми обяснено, че това е нормално за автомобила и всичко си е в рамките на нормалното. Причината да задържа оборотите е да се избегне натоварване на катализатора wacko.gif нещо такова.

!!!DELETE!!!
Това, че караш Мерцедес не те прави ШофЬОр!

Публикувай отговор