Повечето крушки в къщи изгарят при включване, а тези който изгарят както си светят са рядкост... поне у нас

Да беше само това дето не можеш да го разбереш да ти го обясним , но нека оставим тази не лека задача на феновете на други марки .slowtraveler написа: ....................................
Та нещо не мога да разбера къде е 'перфектността' на LED технологията...
Бих избрал LED за места, където не е необходим голям светлинен поток и лампата работи в старт/стоп режим (габарити, стопове, мигачи)...
Но за фарове ксенона засега е незаменим...
Може да не мислиш така твое право е ! Но за да е вярно трябва да се запознаеш доста по-добре с технологиите .boqnkov_ написа: Аз не мисля, че е така при нажежаемата спирала. При луминисцентните в бита и производството съм напълно съгласен, че е така. Все пак живота на лампите със спирала се дава в часове, а не в комутационни цикли.
Ако фара позволява, ксенона наистина е най - рационален като решение, ако пък не - хубави и скъпи крушки!
Бас пак хвърчиш в небесата ... и се палиш без основание. По една случайност предната ми работа беше свързана с улично осветление, та ... Основното предимство на LED уличното осветление е евтината поддръжка, предполагам можеш да се досетиш колко струва да се смени една изгоряла лампа. Ако не, ще ти подскажа (във Великобритания е >5 стойността на целия стълб). Друго важно предимство е липсата на вредни материали в отпадъчните продукти - изгорелите лампи съдържат вещества, които трябва да се рециклират по специален начин (поне на Запад)Bass_Man написа: ...обаче уличните лампи все по-често се правят с LED-ове . Значи явно хората са неграмотни и не знаят , че натриевата или метал халогенна лампа свети поне с 40% по-силно от , който и да е LED ....
колеги допълнително монтирания ксенон вече е забранен за употреба в бг също и преглед не можеш да минешboqnkov_ написа:Bass_Man написа:Другото много важно нещо за живота на "крушките" е колко пъти ще се палят , а не колко време ще светят . "Крушката" има най-голям живот когато се пали само веднъж и не се гаси !
Аз не мисля, че е така при нажежаемата спирала. При луминисцентните в бита и производството съм напълно съгласен, че е така. Все пак живота на лампите със спирала се дава в часове, а не в комутационни цикли.
Ако фара позволява, ксенона наистина е най - рационален като решение, ако пък не - хубави и скъпи крушки!
Това ако ксенона не отговаря на конкретните изисквания:nikolov22 написа:...колеги допълнително монтирания ксенон вече е забранен за употреба в бг също и преглед не можеш да минеш
А това обнародвано ли е или чух, че ми разказваха как са разказвали?? Има ли го като закон или наредба? !Черно на бяло официално изнесено....??slowtraveler написа:Това ако ксенона не отговаря на конкретните изисквания:nikolov22 написа:...колеги допълнително монтирания ксенон вече е забранен за употреба в бг също и преглед не можеш да минеш
1. Фара да е маркиран, че в него могат да се монтира HID лампи
2. Да има система за миене на фаровете
3. Да има система за автоматично нивелиране на светлинния поток
Но това по принцип важи и за LED - на всеки фар има означение каква крушка можеш да слагаш в него... Съответно всяко несъответствие е незаконно (изменение конструкцията и т.н.)..
Точно тези двете са градски фолклор. А иначе има слухова че били се заглеждали по фаровете на ГТП-то но също така има места и където никой не им обръща внимание.slowtraveler написа:Това ако ксенона не отговаря на конкретните изисквания:
1. Фара да е маркиран, че в него могат да се монтира HID лампи
2. Да има система за миене на фаровете
3. Да има система за автоматично нивелиране на светлинния поток
Но това по принцип важи и за LED - на всеки фар има означение каква крушка можеш да слагаш в него... Съответно всяко несъответствие е незаконно (изменение конструкцията и т.н.)..
Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 13 госта