Скърцане тойота аурис

Павел Здравков Василев

Скърцане тойота аурис

Мнение от Павел Здравков Василев » 09 Май 2011 00:40

Здравейте любители на японските машини,от 4 години съм собственик на тойота аурис 1.4 дизел 90 конски сили,колата си я купих в Испания,вече е на 60 000км и съм супер доволен,досега само съм сменял масло и 1 път въздушен филтър.
От една седмица обаче започна да се чува скърцане от предната лява страна,при преминаване на спящи полицаи и неравности само на първа скорост,скърца еднакво и в сухо и мокро време.
Закарах я в най добрият според мен сервиз в Видин,по съвети на познати и там ми смениха тампоните на лявата стабилизираща щанга,скърцането изчезна за 2 дни ,но после пак се появи,след консултация с приятели и разглеждайки форумът май проблемът е в тампоните на носачите.
Може ли да ме насочите горе долу каква е цената им и колко са на брой,само от лявата страна се чува.Тампоните на стабилизиращата щанга ми струваха 43 лева всеки един оригинални японски.
Предварително благодаря :thumbsup:

Павел Здравков Василев

Мнение от Павел Здравков Василев » 09 Май 2011 15:12

Колеги благодаря за полученищт ИЗЧЕРПАТЕЛЕН отговор,от толко много разглеждания поне едно мнение щеще да е от полза.
Убеждавам се, че в българските форуми може само да се спори или да се упреквате едни други,но не и да се даде полезна информация.

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 09 Май 2011 16:38

Ами колега да се дава диагноза на шум по форумите е все едно да кажеш на доктора по телефона че те боли корема,и той да ти предпише лечение.Много трудно може да се каже каква е причината за скърцането при теб,още повече щом си сменил тампоните на стаб. щангата.Възможно е и да са втулките на носача ти.Не се ядосвай-все пак хората не са медиуми...
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

Nixter

Мнение от Nixter » 09 Май 2011 16:59

Ами то 24 часа не са минали, а ти се сърдиш, че нямаш отговори. В Тойота форума сме БАВНИ. Освен това активните теми са доста. За да с изчетат всички, трябва постоянно да си в интернет.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

Аватар
alexandargv

Мнение от alexandargv » 09 Май 2011 18:19

Видях темата, но като не съм компетентен не е ли по-добре да си замълча и да оставя хората, които разбират да се изкажат.
Единствено мога да ти кажа да се качваш Ауриса и да бягаш от сервизите във Видин. Не мисля, че в този град има някой, който разбира от тази марка.
Аз също съм от Видин и ти го казвам от опит. Може аз да не съм случил на читав сервиз, не знам ти къде си ходил...
Toyota Yaris 2008 1.3VVT-i LUNA

Павел Здравков Василев

Мнение от Павел Здравков Василев » 09 Май 2011 19:01

Cъжалявам колеги,но имам малко тежка седмица и затова съм по язвителен,ако съм обидил някого се извинявам.
значи аз неразбирам от автомобили въобще,имал съм 3 нови автомобила и никога не ми се е налагало нещо да оправям.
Днес ходих пак в сервиз,при Сашковците който е от Видин знае къде е,покараха колата,скърцането се чува при преминаване на спящи полицаи,неравности и при потегляне на първа дори наравно.
Свалиха предната гума,гледаха тампоните на носачите казаха, че са наред,свалиха накладките,но те също са добре,на 55000км не съм ги сменял,едното майсторче ми показа,че има малко ръбче на диска,според тях било от накладките,но май и те не са наясно,а гадаят.
МОЛЯ ЗА ПОМОЩ ПОНЕ ДА МЕ УПЪТИ НЯКОИ КОЛЕГА,КОЙТО Е ИМАЛ СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ.
Да отбележа сутрин като я запаля и карам по нравности не се чува скърцане,след горе долу 5 минути каране започва да скърца,като се появява и изчезва.

мехаННика
Получена  благодарност: 38 пъти

Мнение от мехаННика » 09 Май 2011 19:21

Отиваш пак при Сашковците и да проверят всички болтове по ход. част ,греда,носачи амортисьори стаб. щанга ако вече не са го направили,де.След това с един спрей силикон да се напръскат всички места където има гумени елементи и пиши какъв е поразяващия ефект.

Аватар
dany.killmister
Благодарил/а: 1 път

Мнение от dany.killmister » 10 Май 2011 10:46

Аз имам същия проблем,в събота съм в ТМ ауто и след това ще пиша.
Mercedes S 560, 2018, Toyota Auris 1.4 D4D2009,Toyota Rav 4,2.0D4D 2004

Павел Здравков Василев

Мнение от Павел Здравков Василев » 13 Май 2011 18:24

Здравейте колеги,след обиколка на всички сервизи в Видин никой не можа да ми каже от какво скърца,само гадаене и предложения смени това, смени онова,бях решил да отскоча до София,но открих проблемът със скърцането,случайно срещнах един приятел,който работи в сервиз на Волво в Англия и си е отпуска.
Човека се качи в колата направи една обиколка и даде следната диагноза,смяна на накладки,точно нямаше и една минута на 100% сигурен,обясни ми,това е като показател за собственикът на колата ,че е време за смяна на накладки.
Значи скърцането не е само при натискане на спирачка ,а при потегляне с малка скорост след употреба на спирачката.
Днес ги смених и всичко е ок,минах повече от 20 км през града в почти най лошите участъци и няма ни помен от неприятното скърцане.
Дано инфото помогне и на друг колега :thumbsup:

Аватар
Brigo

Мнение от Brigo » 13 Май 2011 20:55

И при мен го има почти същия проблем, само че отзад и явно е време и аз да сменя накладките - сподели каква марка сложи :whistle:
Toyota Auris 1.4 D4D '08
Hyundai Terracan 2.9 CRDI '06

Павел Здравков Василев

Мнение от Павел Здравков Василев » 14 Май 2011 09:09

Акебоно,но ме одраха здраво ,за другият Аурис на жената ще поръчам онлайн от форумът или от Софиа,Варна,
Комплекта за предница 4 накладки,140 лв с монтажа.

chitatel

Мнение от chitatel » 18 Май 2011 15:45

Здравейте,
имам същия проблем - скърцане при преминаване през бабуна, скърцането при потегляне което някои колеги го имат при мен липсва.
Тези дни бях в Тоуота и покрай другите неща ги накарах да проверят накладките - това което Павел Здравков спомена че може би е причината. Казаха ми че са изхабени на 50% и нямало нужда от смяна.
Та колегата Здравков ако може да каже неговите накладки до каква степен са били изхабени.
Също ми е интересно какво са му казали на dany.killmister от Тоуота.

Аватар
dany.killmister
Благодарил/а: 1 път

Мнение от dany.killmister » 19 Май 2011 12:37

При мене скърцането изчезна като измих колата преди да отида в Тм Ауто ohmy.gif в сервиза казаха че може да е от втулките на носачите.
Mercedes S 560, 2018, Toyota Auris 1.4 D4D2009,Toyota Rav 4,2.0D4D 2004

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 19 Май 2011 14:40

това скърцане или поклопване явно го има на повече модели.когато миналото лято ми сменяха предните накладки,момчето забеляза,4е металните пластинки зад тях бяха огънати по особен начин в края.явно за да се избегне всякакъв луфт.тойота сервиза,където досега винаги са ми обслужвали колата сигурно са знаели за подобна опасност и са му намерили цаката,макар че никога не съм се оплаквал поне от това.моя приемчик винаги се старае и бутилката вино помага да оставам и аз доволен! wink.gif
в пловдив за съжаление при смяната на накладките не почистиха апаратите,пък и аз не знаех,че трябвало,за да не заядат.не си заслужиха бирите,ама следващия път ще внимавам. biggrin.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

chitatel

Мнение от chitatel » 19 Май 2011 16:29

dany.killmister написа:При мене скърцането изчезна като измих колата преди да отида в Тм Ауто ohmy.gif в сервиза казаха че може да е от втулките на носачите.
Мда, обикновено като се намокри колата, примерно при дъжд, това скърцане изчезва, но после пак си се появява dry.gif

Публикувай отговор