Вместимост на резервоар за гориво на Рав 4
Вместимост на резервоар за гориво на Рав 4
Мнение от tanto » 18 Май 2011 11:28
Здравейте! Въпросът ми е, каква е вместимостта на резервоара на Рав 4 (модификацията ми е D-cat 2006 г.). В някаква друга тема бях срещнал мнения на колеги, че е 60 л. Моят обаче очевидно не е толкова. Снощи при светнал датчик за празен резервоар и индикация на БК, че ми остават 20-30 км пробек с наличното гориво, успях да събера 47,5 л. дизел като съм наливал буквално докато преля. Накрая бях извадил пистолета и доливах до ръба. Откакто имам колата от близо 5 месеца, това е най-голямото количество гориво което съм успял да събера, при празен според уреди резервоар. Което според мен означава че ми е 50 л., Вижда ми се малък за тази кола, но може и да си въобразявам.
Предварително се извинявам, че не съм чел тех. спецификации в книжката ми, но е на немски, а и се сещам за това когато съм пред компа.
Благодаря!
Предварително се извинявам, че не съм чел тех. спецификации в книжката ми, но е на немски, а и се сещам за това когато съм пред компа.
Благодаря!
tanto
Bass_Man
tanto
digitalpr
Dizzle
Мнение от tanto » 18 Май 2011 14:22
Тоест след като БК ми показва "0" км оставащ пробег, аз реално имам резерва от още няколко (7-8) литра, така ли? БК не отчита резервата, както твърди и digitalpr? На теб (dizzle) когато ти свети че е празен, колко реално наливаш на бензиностанцията, за да го напълниш?Dizzle написа:на Аурис 1.4 Д4-Д е 55л., като резервата по книжка е "около 8л". твоя трябва да е поне 60 според мен!
Благодаря за мненията!
tanto
digitalpr
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Re: Вместимост на резервоар за гориво на Рав 4
Мнение от Vesko » 18 Май 2011 14:45
А нямаш ли си книжка към колата? Там си пише колко е резервоара.tanto написа:Здравейте! Въпросът ми е, каква е вместимостта на резервоара на Рав 4 (модификацията ми е D-cat 2006 г.). В някаква друга тема бях срещнал мнения на колеги, че е 60 л. Моят обаче очевидно не е толкова. Снощи при светнал датчик за празен резервоар и индикация на БК, че ми остават 20-30 км пробек с наличното гориво, успях да събера 47,5 л. дизел като съм наливал буквално докато преля. Накрая бях извадил пистолета и доливах до ръба. Откакто имам колата от близо 5 месеца, това е най-голямото количество гориво което съм успял да събера, при празен според уреди резервоар. Което според мен означава че ми е 50 л., Вижда ми се малък за тази кола, но може и да си въобразявам.
Благодаря!
Vesko
desSs
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 352 пъти
- Получена благодарност: 384 пъти
Мнение от slowtraveler » 18 Май 2011 15:23
Ами Десс - за дизелака може да са вдигнали летвата, че да не засмуче въздух....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
tanto
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 352 пъти
- Получена благодарност: 384 пъти
Мнение от slowtraveler » 18 Май 2011 19:50
Нямах предвид да се заяждам на тема бензин дизел...
Просто дизела е много по-капризен към въздух в горивната система.
И при засмукване на въздух обезвъздушаването обикновено е доста трудно (има ли подкачваща помпа в резервоара?)
Затова е съвсем логично 'нафтомера' да е направен с по-голям запас резервно гориво за да се намали вероятността да бъде засмукан въздух...
И при засмукване на въздух обезвъздушаването обикновено е доста трудно (има ли подкачваща помпа в резервоара?)
Затова е съвсем логично 'нафтомера' да е направен с по-голям запас резервно гориво за да се намали вероятността да бъде засмукан въздух...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
slowtraveler
Мнение от tanto » 18 Май 2011 20:31
Е моя грешка тогава, сори!slowtraveler написа:Нямах предвид да се заяждам на тема бензин дизел...
Не знам да има помпа, явно ще трябва да поразгледам книжката, но горе долу ми се изясни!
tanto
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от jim_beam » 18 Май 2011 22:23
tanto не се шашкай,резервара ти събира 60л,просто лампичката за резерва светка при остатък 13-15l.явно твоя рав е като моя с особено неточен борд компютър.
решението е просто-забравяш го(bc) и като ти светне резервата караш 100км градско без грижи и като напълниш,ще имаш 2-5 литра вътре.отскоро ли имаш колата?
тая тема сме я разисквали,това се прави заради американците,да не би някой угоен тъпак да ги осъди после,че е останал на пътя без гориво.и часовника е AM-PM заради тях.I'm lovin it!
решението е просто-забравяш го(bc) и като ти светне резервата караш 100км градско без грижи и като напълниш,ще имаш 2-5 литра вътре.отскоро ли имаш колата?
тая тема сме я разисквали,това се прави заради американците,да не би някой угоен тъпак да ги осъди после,че е останал на пътя без гориво.и часовника е AM-PM заради тях.I'm lovin it!

jim_beam
Мнение от Dizzle » 18 Май 2011 23:38
никога не съм го оставял празен - като стигне 2 чертички (от 9) зареждам. 2 пъти съм стигал до резерва само (последната чертичка при ауриса),като съм карал най-много 5км след това. блазе ви на вас дето успявате да напълните само 40 литра biggrin.gif аз и повече от 45 съм сипвалtanto написа: На теб (dizzle) когато ти свети че е празен, колко реално наливаш на бензиностанцията, за да го напълниш?
Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250
Lexus IS 250
Dizzle
Обратно към “Общи технически въпроси”
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru