Какъв (е)Бензин зареждате?
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Ами преди три години я купих на старо за Хондата на приятелката, ама тя се отказа, та стоеше в мазето.
20л. българска бутилка, изпарител вакуумен на Ловато и нормални клапани.
Сбирщайн, ама върши работа. Моя човек, който монтира уредби, смени само мембраните на изпарителя и сложи емулатор на сондата.
Това е.
20л. българска бутилка, изпарител вакуумен на Ловато и нормални клапани.
Сбирщайн, ама върши работа. Моя човек, който монтира уредби, смени само мембраните на изпарителя и сложи емулатор на сондата.
Това е.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Ееее, Дидко....Fido Dido написа:Ами преди три години я купих на старо за Хондата на приятелката, ама тя се отказа, та стоеше в мазето......
За една газова да държиш приятелката си 3г в мазето - не съм го очаквал от тебе това нещо

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Получена благодарност: 1 път
Добро утро !
Чета днес в в.Стандарт една чудесна новина за бюджета (вкл. този на ЕС) и лоша за нас.
Незнам какъв си орган на ЕС обсъжда въвеждането на по-високи акцизи за горивата, като най-ощетени ще са ползващите дизелово гориво.
Целта: да се ползват и разработват все повече енергоспестяващи технологии. Това официално. Неофициално ако ме питате. Да се обяждат все повече затлъстяващите еврочиновници и по-бедните им колеги в местните (разбирай по държави) администрации.
За бензин увеличението ще доведе до около 5 ст.литър, а за дизел около 15 ст. литър

Чета днес в в.Стандарт една чудесна новина за бюджета (вкл. този на ЕС) и лоша за нас.
Незнам какъв си орган на ЕС обсъжда въвеждането на по-високи акцизи за горивата, като най-ощетени ще са ползващите дизелово гориво.
Целта: да се ползват и разработват все повече енергоспестяващи технологии. Това официално. Неофициално ако ме питате. Да се обяждат все повече затлъстяващите еврочиновници и по-бедните им колеги в местните (разбирай по държави) администрации.
За бензин увеличението ще доведе до около 5 ст.литър, а за дизел около 15 ст. литър

Аз се изметках на MAX MOTION 95 на OMV. цената от 2.5 /л с някакви добавки е..., ще го изкарам този резервояр и ще видя. Ако ли не си се връщам на carrera 100 въщност той вече е MAX MOTION 100.
Последно промяна от Nily_p на 14 Май 2011 10:58, променено общо 1 път.
Това, че караш Мерцедес не те прави ШофЬОр!
- slowtraveler
Nily_p, ако си с атмосферка (ако автомобила ти го позволява)- врътни един два резервоара и обикновен 95 от някоя от големите бензиностанции за сравнение.... Така ще можеш да споделиш по-пълен опит 

- slowtraveler
Не - съвсем не се заяждам - турбобензинките и атмосферките с шлайфана глава не понасят 95 заради по-високото налягане в цилиндъра преди запалване и опасност от детонации....
За зареждането на бензини с различно октаново число заради опита - лично съм го правил този опит и затова съм останал на 95...
И затова предлагам ако имаш възможност да пробваш, за да натрупаме повече статистическа информация: да си изясним доколкото можем проблема и доколкото можем да изключим субективния фактор...
За зареждането на бензини с различно октаново число заради опита - лично съм го правил този опит и затова съм останал на 95...
И затова предлагам ако имаш възможност да пробваш, за да натрупаме повече статистическа информация: да си изясним доколкото можем проблема и доколкото можем да изключим субективния фактор...
Карах колата само на Shell 100 V-power много вървеше и "малко" харчеше 9-12 градско. След удара почнах на 95 V-power ( поради дупката в джоба
), разликата в динамиката се чувстваше и в разхода ОПРЕДЕЛЕНО
10-13 ( 1 литър си е 1 литър ).
Сега от 1 месец сипвам на Rompetrol 95 обикновен. И мога за заявя ,че V-power 95 и обикновения 95 на Rompetrol имат разлика и то не само в цената Ромския е по добър и от към движение, динамика и цена (близо 20 стотинки е по-евтин ), за разход не знам не съм я засичал.

Сега от 1 месец сипвам на Rompetrol 95 обикновен. И мога за заявя ,че V-power 95 и обикновения 95 на Rompetrol имат разлика и то не само в цената Ромския е по добър и от към движение, динамика и цена (близо 20 стотинки е по-евтин ), за разход не знам не съм я засичал.
Toyota Celica 2.0 GT 1997
-
- Обратна връзка:
И двамата леко сте се объркали - Ромпетрол в Казахстанска от 2007-а.miLen4o написа:Диде , всичко на Ромпетрол е много истинско.Да , румънци са.А и в магазините им цените са по нормални ,като на ароматизатори , добавки и т.н. от на Шел или ОМВ.Fido Dido написа:Май Ромпетрол са си Румънски?
Нещо за газчицата да кажете, че от три седмици не мога да й се нарадвам....?!
От мен лично за Ромпетрол само добри думи.
П.П. Ела да я измиеш малко тая Карина , че....... biggrin.gif
Поне работя в този бранш и имам наблюдение ...
Не се чудете кой е по-добър - едва ли има такъв.
Като си купувате кебапчета "стара планина", мислите ли, че от един и същи производител всеки път продукцията е еднаква???
Винаги има възходи и падение.
Но общото мнение - да не се зарежда от "но наме" бензиностанции и аз го спазвам.
А за усещането за вървежа, само мога да се усмихвам

На мен понякога ми се струва, че като долея нова течност в казанчето за чистачките и колата започва да върви повече biggrin.gif
Образно казано, де, но смениш ли някое гърне и колата стане по-тиха - не сте ли си мислили, че върви по-добре в такъв момент?
То хубаво за вървенето , но какво ще кажеш за разхода , при едно и също каране?nikolayivanovbg написа:И двамата леко сте се объркали - Ромпетрол в Казахстанска от 2007-а.miLen4o написа:Диде , всичко на Ромпетрол е много истинско.Да , румънци са.А и в магазините им цените са по нормални ,като на ароматизатори , добавки и т.н. от на Шел или ОМВ.Fido Dido написа:Май Ромпетрол са си Румънски?
Нещо за газчицата да кажете, че от три седмици не мога да й се нарадвам....?!
От мен лично за Ромпетрол само добри думи.
П.П. Ела да я измиеш малко тая Карина , че....... biggrin.gif
Поне работя в този бранш и имам наблюдение ...
Не се чудете кой е по-добър - едва ли има такъв.
Като си купувате кебапчета "стара планина", мислите ли, че от един и същи производител всеки път продукцията е еднаква???
Винаги има възходи и падение.
Но общото мнение - да не се зарежда от "но наме" бензиностанции и аз го спазвам.
А за усещането за вървежа, само мога да се усмихвам![]()
На мен понякога ми се струва, че като долея нова течност в казанчето за чистачките и колата започва да върви повече biggrin.gif
Образно казано, де, но смениш ли някое гърне и колата стане по-тиха - не сте ли си мислили, че върви по-добре в такъв момент?
A car without TURBO is like a man without BALLS!
-
- Обратна връзка:
Ами и разхода е много относително нещо!
1. Трябва да засечеш примерно по 5000 км. от всеки тип бензин. Без да сменяш ту един, ту друг - 5000 км с единият без прекъсване и пак 5000 с другият.
2. Да се погрижиш съотношение градско-извънградско да е същото.
3. Града/градовете и тяхното съотношение в км да е същото.
4. Всеки път да караш абсолютно еднакво като стил (едва ли е възможно ...).
5. Всеки път да си с (приблизително) еднакъв товар (както в кг, така и друго натоварване (климатик например)).
6. Предполагам, че пропускам още някой фактор ...
7. Сега вече е време да смяташ разхода.
1. Трябва да засечеш примерно по 5000 км. от всеки тип бензин. Без да сменяш ту един, ту друг - 5000 км с единият без прекъсване и пак 5000 с другият.
2. Да се погрижиш съотношение градско-извънградско да е същото.
3. Града/градовете и тяхното съотношение в км да е същото.
4. Всеки път да караш абсолютно еднакво като стил (едва ли е възможно ...).
5. Всеки път да си с (приблизително) еднакъв товар (както в кг, така и друго натоварване (климатик например)).
6. Предполагам, че пропускам още някой фактор ...

7. Сега вече е време да смяташ разхода.
Принципно е така, като изключим 98цата, която сами си казаха, че си я пазаруват от Лукойл... Останалото УЖ се карало от Румъния.miLen4o написа: Диде , всичко на Ромпетрол е много истинско.Да , румънци са.А и в магазините им цените са по нормални ,като на ароматизатори , добавки и т.н. от на Шел или ОМВ.