Замяна на маховик на Авенсис D4D-2001г.
Замяна на маховик на Авенсис D4D-2001г.
Привет на всички колеги от форума!От скоро и аз притежавам Авенсис D4D-2001г.и трябва да сменям демферен маховик,но искам сложа едномасов.Моля ако някой е наясно дали става едномасов от друга Тойота да помогне с каквото може!
Наскоро и аз сменях целият комплект и съм много доволен. Колата се промени. Ако искаш питай при тези www.nakladkibg.com/. Имаха го наличен, на супер цена. Мисля, че и друг колега от форума взе от тях и остана доволен.
-
- Получена благодарност: 1 път
използвай търсачката и прочети какво е написано вече във форума
http://www.youtube.com/watch?v=YnaXB8q3uzQ
http://www.youtube.com/watch?v=YnaXB8q3uzQ
Аз направих грешката да сложа комплект с едномасов маховик и включването на съединителя стана много дървено. Нямаше нищо общо с сравнително плавното включване преди това, дори и с поразбит двумасов маховик. Добре, че се развали съединителя преди да се е прецакало друго, ако на това може да му се вика добре, разбира се. Взех комплект с двумасов маховик също от www.nakladkibg.com и съм много доволен и от него и от обслужването там. Хората ми пратиха комплекта по куриер за тяхна сметка, като дойде при мен на следващия ден рано сутринта, при направена поръчка следобяд. Маховикът, който ми продадоха е оригинален, а съединителя - Ashika. Струваше ми доста по-скъпо от едномасовия комплект, но според мен си заслужава, като се има предвид, че превключването на скоростите и потеглянето на автомобила се смениха драстично в посока към по-добре.
Всеки сам си решава, може да случиш и на по-читав едномасов комплект от моя (купен от UK), ама аз като платих два пъти смяна на съединител за 2 месеца, си мисля да не си правя повече такива експерименти.
Между другото, докато се чудиш, времето ще вземе да става за плаж. Препоръчвам ти да си вземеш една хавлия и бански и да се разходиш до Бургас за смяната в сервиза на тамошния дилър на Тойота. Ще ти свършат работа като хората на прилична цена и ще съчетаеш приятното с полезното. И в Пазарджик сигурно ще ти свършат работа, но от бургаския сервиз съм по-доволен. За пловдивския сервиз нямам впечатления, но по-принцип хвалят повече пазарджишкия от него.
Всеки сам си решава, може да случиш и на по-читав едномасов комплект от моя (купен от UK), ама аз като платих два пъти смяна на съединител за 2 месеца, си мисля да не си правя повече такива експерименти.
Между другото, докато се чудиш, времето ще вземе да става за плаж. Препоръчвам ти да си вземеш една хавлия и бански и да се разходиш до Бургас за смяната в сервиза на тамошния дилър на Тойота. Ще ти свършат работа като хората на прилична цена и ще съчетаеш приятното с полезното. И в Пазарджик сигурно ще ти свършат работа, но от бургаския сервиз съм по-доволен. За пловдивския сервиз нямам впечатления, но по-принцип хвалят повече пазарджишкия от него.
2001 Avensis D-4D, 2004 Avensis Verso D-4D
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Грешката е, че все гледате да се закупи НАЙ-евтиното, нищо, че навсякъде има буклуци.... Хиляда пъти съм писал кои са ГАРАНТИРАНО КАЧЕСТВЕНИ, но уви не само ти си взел сам от ибей и си се прецакал.... Аз вече едномасови взех на поне 10-тина човека и всичките нямаха НИКАКВИ проблеми, нито тресене, нито нищо с едномасовите.... Но те поне ме послушаха и взеха марка, която е тествана от продавач, който е гарантиран...... Ей такива дреболий, вместо да спестите 60-70лв от продукт, плащате двойно след това.... А уж форума е да си помагаме, стига някой да иска да чуе.....
shevadog - пиши едно лично, да го обесня пак, че като си решил да не си трошиш парите на вятъра, да го направиш от веднъж и качествено. Това че скоростите ще правят парчета с едномасов - ДООООБРе, ама надали, щото мойте са ЗАВОДСКО така и незнам що нямам грижи на 1.4D4D Корола 2006-та..... Ха сега де laugh.gif
shevadog - пиши едно лично, да го обесня пак, че като си решил да не си трошиш парите на вятъра, да го направиш от веднъж и качествено. Това че скоростите ще правят парчета с едномасов - ДООООБРе, ама надали, щото мойте са ЗАВОДСКО така и незнам що нямам грижи на 1.4D4D Корола 2006-та..... Ха сега де laugh.gif
Re: Замяна на маховик на Авенсис D4D-2001г.
едномасовия е 1000лвshevadog написа:Привет на всички колеги от форума!От скоро и аз притежавам Авенсис D4D-2001г.и трябва да сменям демферен маховик,но искам сложа едномасов.Моля ако някой е наясно дали става едномасов от друга Тойота да помогне с каквото може!
а двумасовия е 1780лв доста е разликата може да се измисли и по ниска цена
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl
Басс_ман, ако смяташ, че си измислям, дай e-mail на ЛС и ще ти пратя копие от фактурите за смяна на съединителите. Похвалих хората, защото бях на зор и реагираха бързо и любезно.Bass_Man написа:Колега ако обичаш дай малко повече подробности около проблемите , които си имал с едномасовия комплект и също така данни , като марка , модел и тн . Защото от толкова много писано въобще не се разбира какво и кога се е случило и защо си сменявал 2 пъти ! По-скоро малко на рекламка отиват нещата .
Edit: Ако това е неправомерна реклама, кажете - ще изтрия данните за магазин и сервизи от поста. Мислех, че ще инфото ще е полезно и за други.
Иначе вече писах, че включването с едномасовия ставаше "по-дървено". Това, което имах предвид е, че при смяна на скорост съединителя трябваше да се отпуска супер бавно, за да не включи "ударно". Включително няколко пъти ми угасна на първа, докато му свикна. Сега ако някой иска да каже, че проблема е в моя начин на каране, не твърдя, че съм най-добрия зад волана, но за 20 години практика, почвайки от Жигули, сигурно мога поне да направя разлика в това как превключва съединителя. Това, което се прецака по съединителя - почна да "стрърже" в неутрално положение на скоростите около седмица след монтажа. Сигурно е стържел и при включена скорост, но да не се е чувало заради шума от по-високите обороти. При отварянето ми показаха разбита втулка на притискателния диск и следи от прегряване по него. В общи линии за това се сещам в момента.
Последно промяна от neznaiko на 19 Май 2011 15:35, променено общо 1 път.
Мечо, точно така се прецаках, както си описал. Но пък не съм писал, че всички едномасови са боклуци, а само какво се случи с този, който си взех, а всеки сам да си решава. Писал съм му на човека, че може да случи и на по-свестен от моя, но поне за мене по-доброто решение е друго. Нали форума е за да се споделя и опит. Е, моят с едномасови маховици е негативен.Me4oKyX написа:Грешката е, че все гледате да се закупи НАЙ-евтиното, нищо, че навсякъде има буклуци.... Хиляда пъти съм писал кои са ГАРАНТИРАНО КАЧЕСТВЕНИ, но уви не само ти си взел сам от ибей и си се прецакал.... Аз вече едномасови взех на поне 10-тина човека и всичките нямаха НИКАКВИ проблеми, нито тресене, нито нищо с едномасовите.... Но те поне ме послушаха и взеха марка, която е тествана от продавач, който е гарантиран...... Ей такива дреболий, вместо да спестите 60-70лв от продукт, плащате двойно след това.... А уж форума е да си помагаме, стига някой да иска да чуе.....
Чел съм ти постовете относно маховика, затова и въобще погледнах към едномасови, ама ти беше писал на един колега от форума, ако не може сам да се оправи с покупка от eBay, да те търси тебе за помощ. На мен времето ми е ценно (не че не загубих много повече време да си оправям грешките, парите отделно) и ценя и чуждото време, затова пробвах сам да се справя, ама се опарих. По-добре е да се знае и от другите какво става и, ако не друго, поне да си проверяват по-внимателно нещата, когато търсят алтернатива на оригиналното.
шева, хиляди безаварийни км и дано да нямаш моите проблеми.
С риск да разваля на някой пазарлъка ще кажа че между Тойотата на Мечо - 1,4 Д4Д и Авенсис Д4Д които е 2,0 има съществена разлика , а и Авенсиса е доста по тежичък от Королата.
Всеки сам да мисли и да прави каквото иска , аз съм супер доволен от моя оригинален двумасов AISIN и не съжалявам че дадох 1500 лева вместо около 900 , 1000 лв. за едномасовия
Всеки сам да мисли и да прави каквото иска , аз съм супер доволен от моя оригинален двумасов AISIN и не съжалявам че дадох 1500 лева вместо около 900 , 1000 лв. за едномасовия