Каква японска кола да си купя?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти

Коя кола:

Honda Civic
9
14%
Honda Accord
16
25%
Nissan Almera
1
2%
Nissan Primera
5
8%
Toyota Corolla
23
36%
Mazda 323
2
3%
Mazda 626
8
13%

Общо гласове: 64

stamski

Мнение от stamski » 10 Май 2011 14:55

scorpion написа:Колега, за тези пари, които си посичил и години (около 10 годишна ) въпросът не е коя японска кола да си взема, а въобще каква кола да си взема ?!? В конкретния случай скромния ми съвет е да се насочиш към възможно най-запазения автомобил, който отговаря за критерииите ти за употреба, независимо от производителя и марката.
Ако примерно решиш за свалиш с едно ниво калса на автомобила и екстрите вероятно може да намериш около 7 годишен автомобил за тези пари в мн.добро състояние. Лично мнение !
Успех !
Не е така - за мен парите са на последно място -просто съм практик и прецених че такава сума бих дал за кола (все пак трябва да има някакви критерии). Но главната ми идея е да си харесам надежден и хубав автомобил. От там нататък бих предпочел да жертвам 1000 или 2000 евро повече, отколкото да си сменя мнението. В момента търся марка и модел автомобил на който може да се разчита :)

mitoko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от mitoko » 10 Май 2011 16:23

всяка марка и модел може да рачиташ... проблема споредмен е състоянието на конкретния екземпляр... и се почват относителните и субективни мнения... едно е карана е германия например кола и облужвана там и съвсем друго е кола карана тук и маслото от най- скапаното (оригинално от тойота) и скапана нафта. като цяло всичко в тоя живот е КЪСМЕТ ... като цяло има огромен избор на коли втора употреба ЕС, канада, Англия и т.н ... споредмен търси кола от частно лице. Има и още една марка която не бива да се забравя - субару. като поддъжка е малко по скъпа заради задвижването на 4те колела и разхода на гориво, но части втора ръка има много и ако искаш слагаш метан. и няма нищо общо с напречен двигател и предно предаване. удоволствието от шофирането е гарантирано. за комфорта и поведение на пътя няма равно субару в сравнение с другите. споредмен избора е м/у субару и тойота. и не забравяй винаги слагай само синтетично масло и огигинален филтър.

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas

Мнение от Japanese_fever » 10 Май 2011 17:00

martod написа:Тази седмица сменях и на 5-та и на 6-та генерация рейките ..
Слабо място им е, но не е болка за умиране.

Да се качва да кара и която му е на срцето, нея да взима.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 10 Май 2011 17:41

stamski написа:най много ми е била препоръчвана Хонда за сега - Сивик и Акорд.
Ами аз за Акорд гласувах....Но е лично усещане - Сивик-а ми малее малко.... smile.gif

Аватар
BIS

Мнение от BIS » 10 Май 2011 21:54

Колега,видях че в Хонда форум ти пишат,че пластмасите на Авенсисите дрънчат яко. Мога да ти кажа,че това НЕ Е вярно.Също така ти пишат, че ролка за пистов ремък на Авенсис струва 516 лв. И това НЕ Е ВЯРНО sad.gif Успех с търсенето на кола :thumbsup:
TOYOTA Avensis D4D-2002g.

Аватар
KiLLeR

Мнение от KiLLeR » 10 Май 2011 22:36

а това за дрънченето потвърждавам, че изобщо не е вярно!! не понасям нещо да ми дрънчи или скърца, знаете в Пловдив имаме доста павирани улици, направо откачам ако ми скрибуца от някъде! wink.gif Подрънкваше дистанционното на волана при по-разнебитен паваж(пр. ул. Даме Груев) и то защото се беше разхлабило едно болтче, затегнах и край :thumbsup:
Цялото обслужване Масла(ДВГ, Скоростна кутия), ремъци, ролки, антифриз, спирачна течност и труд беше от сорта на 740-50лв. На фактурата най-скъпата ролка беше около 100 лв. rolleyes.gif
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

Аватар
martod

Мнение от martod » 10 Май 2011 23:12

KiLLeR написа:а това за дрънченето потвърждавам,
То и аз потвъргдавам, че това което ти написа за Галанта, е художествена измислица, ама кой ли ме пита .. biggrin.gif
Галанта си е много по Японец, от всеки Авенсис сглобен в Европа и мога да ти потвърдя, че спрямо Галанта, Авенсиса си тропа и дрънчи .. tongue.gif
Бях решил да си сменям Галанта за нещо по ново и ходих на тестдрайв на новия Авенсис и като покарах малко му казвам на дилъра, че дрънчи и друса по неравности повече от 10 годишната ми кола, пък той знаеш ли какво ми отговори ?
"Ми пич, ти за толкова пари, какво искаш " wacko.gif laugh.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Scott

Мнение от Scott » 10 Май 2011 23:39

martod написа: "Ми пич, ти за толкова пари, какво искаш "
Аз пък мислех че тоя лаф беше за новия Ланцер ... ма може да съм в грешка tooth.gif

Аватар
martod

Мнение от martod » 10 Май 2011 23:58

Scott написа:
martod написа: "Ми пич, ти за толкова пари, какво искаш "
Аз пък мислех че тоя лаф беше за новия Ланцер ... ма може да съм в грешка tooth.gif
Това пък изобщо нямам и намерение да го пробвам tongue.gif трябва да му махна предната седалка и да си карам от задната .. laugh.gif
Да не говорим, че и без да влизаш вътре, можеш да разбереш дали ще трака, тя пластмасата се вижда и отвън .. biggrin.gif
Абе докато не изкарат нов галант, ще си джиткам с този .. :whistle:

Аватар
KiLLeR

Мнение от KiLLeR » 11 Май 2011 00:33

martod написа:
KiLLeR написа:а това за дрънченето потвърждавам,
То и аз потвъргдавам, че това което ти написа за Галанта, е художествена измислица, ама кой ли ме пита ..
Може и художествена измислица да е, но действително съм го чел докато избирах кола. Другото което е, че тук внасят само "щайги" и още на първия оглед се набиват на очи неща по които може да се съди, че е милионник(примерно) :thumbsup:

И аз имам познат чието Мицубиши с автоматична ск. кутия не си знае годините и няма друг по-сериозен проблем от ръждата.
Както казаха всички важно е да попаднеш на читав екземпляр, независимо от марката! :thumbsup:
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

Аватар
vakets

Мнение от vakets » 11 Май 2011 08:55

Скачай в Акорда, стига да е в добро състояние wink.gif

Аватар
martod

Мнение от martod » 11 Май 2011 09:03

KiLLeR написа:
И аз имам познат чието Мицубиши с автоматична ск. кутия не си знае годините и няма друг по-сериозен проблем от ръждата.
Ми защо не написа това първият път, а онова дето уж чи го чел ? tongue.gif
По същият начин и някой Хондаджия му е "дал" отзиви за Авенсиса . biggrin.gif
И изобщо човек като се чуди какво да вземе, май не трябва да пуска теми във форумите, а да търси приятели с такива коли и да тества ..
Иначе има вероятност да му напълнят главата с грешна информация ..
Както и във случая с колегата, Маздата била пълна с дефекти в електрониката, била с Фордови двигатели laugh.gif , Галанта не бил Японски biggrin.gif , ми кое е Японско тогава, Английският Акорд ли, дето му висят тапицериите на тавана, не му работят задните спирачки, корите му наистина дрънчат и да не изброявам всичко, че няма да стигне мястото .. smile.gif
Ама както вече казах, само си хабим клавиатурата ..Сектата вече го насочи към Сивик, който освен едно вървене във високите обороти, нищо друго не предлага като кола (бил икономичен biggrin.gif , че Королата и Колта да не би да не са ) ама това ще го усети след време, като покара ..

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от didak » 11 Май 2011 09:12

martod написа:...И изобщо човек като се чуди какво да вземе, май не трябва да пуска теми във форумите, а да търси приятели с такива коли и да тества ..
Иначе има вероятност да му напълнят главата с грешна информация ..
http://avtomobili.info/d.php?s=opn&sid= ... v4EAr6NFDA&
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 11 Май 2011 13:23

Stamski , ако искаш нещо пo-евтино като първоначална цена , разходи за гориво поддръжка и тн , - Corolla , ако можеш да отделиш повече пари , BMW 3 :thumbsup:
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Аватар
KiLLeR

Мнение от KiLLeR » 11 Май 2011 13:28

martod написа:
KiLLeR написа:
Ми защо не написа това първият път, а онова дето уж чи го чел ? tongue.gif
Защото повече ме е впечатлило. Посипвам си главата с пепел не е ставало въпрос за Галант wacko.gif wacko.gif
http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.ph ... 43#p995537 Само не ме анатемосвайте laugh.gif
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

Публикувай отговор