Тойота Авенсис -Стартер и др. дреболии

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
raicholutakov

Тойота Авенсис -Стартер и др. дреболии

Мнение от raicholutakov » 10 Май 2011 16:29

Здравейте колеги !

Може би темата ми е глупава но все пак ! Купих тойота авенсис 1998 г ! 2000 к. 90 к ! Всичко е ок имам проблем с няколко неща ! Първото е ключа не ми работи нормално като дистанционно, което вече ми е ясно как да отстраня
Другото са две неща ! Стартера ми е за смяна вероятно защото не пали нормално а понякога само цъка първи път а втори върти !
А другото е с колонките на колата ! Това е лесно решимо но все пак ако някой е сменял или знае , отварял кой размер са имам предвид диаметъра им !
Разбира се ще се радвам и на информация за стартера :))) и то повече, но кой каквото напише информацията е злато :)))

Предварително Ви благодаря

Поздрави на всички

Аватар
lifer_

Мнение от lifer_ » 10 Май 2011 17:10

Не мога да ти помогна със стартера, за съжаление...Колонките са 17 -ски. :thumbsup:

raicholutakov

Мнение от raicholutakov » 10 Май 2011 17:31

Това добре със 17-ки че ако бяха 13 щеше да е мъка голяма ! :))) видях в техномаркет за 70 лв напрво ме удивиха как свирят тия колонки ! Наистина страхотно за размера си и бас и високи ! Аз просто от много време не ми е било важно защото досега колите ми са имали хубава музика , така се е падало просто ! И сега като видях, че за по-малко от 100 лв взимаш и ти ги монтират и то марка а не боклуци ! :))) бях приятно изненадан !

Аватар
lifer_

Мнение от lifer_ » 10 Май 2011 22:27

Какви са колоните?Ако са Сони 1736se, аз си взех такива и съм горе долу доволен. Сложих ги на предните врати. Смея да твърдя, че и оригиналните колони не са за изхвърляне въобще. Те са белгийски и имат дълбочина на звука, която Сонито няма, а звучи доста изрязано,макар и стегнато (зависи какво предпочиташ и каква музика слушаш).Иначе си имат и високи, и среди и бас. Предните ми две бяха за смяна (едната) и за това сложих 1736, а оставих задните, които макар и по слаби с правилните корекции добавят доста сносни ниски и обем (нормално е да няма високи отзад,защото седалката спира звука и като цяло обема е малък). Но ако си решил да ги сменяш има и нов модел колони 1737се в магазините на Деком за 79лв., а стария 1736 е на промоция и е с по-ниска цена вече 59лв.http://www.dekom.bg/?page=product_detai ... 68241f65cf
П.С Оригиналните колони са нитовани, трябва да разпробиеш нитовете. И при новите-старите дупки не паснаха, та пробивах други. Успех! Надявам се да съм бил полезен... :thumbsup:

Аватар
djofi_m

Мнение от djofi_m » 12 Май 2011 18:59

НЕ БЪРЗАЙ С РАЗПРОБИРАНЕТО НА НИТОВЕТЕ първо свали кората и огледай и помисли, работата не е толкова проста, ползва се пластмасата от старите колони, за да изхвърли новите напред, за да има къде да минава стъклото.
АVENSIS 2.0TD-комби

Аватар
lifer_

Мнение от lifer_ » 12 Май 2011 20:03

Зависи какви са новите колони, ако са същите на дебелина, няма проблем. Аз сложих само уплатнение на контактната повърхност между колоните и метала.

Аватар
djofi_m

Мнение от djofi_m » 12 Май 2011 20:09

точно затова му казвам да не бърза с махането на пластмасовия пръстен на старите говорители, а първо да избере новите. сони по принцип са пионери в това да правят компактни колони с много добри показатели ама представи си, че не намери такива. аз съм с ХЕРЦ, и се ползва пластмасата.
АVENSIS 2.0TD-комби

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 12 Май 2011 20:30

Плюс това тази пластмаса е един вид фазоинвертор, демек - имаш добър бас....

Аватар
lifer_

Мнение от lifer_ » 12 Май 2011 20:42

Да, при моделите на Хертц е така...Колкото за пластмаската, при мен размера на оригиналните бе по-малък от този на Сонито, но ако става си е вариант за фазоинвертиране biggrin.gif Аз използвах гумени уплатнения...

Публикувай отговор